fredag 27 februari 2009

Reliefeffekt och altrad förvaring.

Har nu använt mig av relieffärgen och även altrat lite på mina lådor.
Relieffärgen satte jag som grund på en rektangel av vit kartong. Gjorde även relieffeffekt av akrylfärgen i brons på två vasfigurer. Vaserna ska sedan sättas fast på det vita reliefmönstret... Vad tror ni om det? Det kan väl bli tjusigt. Sen ska det bara upp på väggen sådär lite snyggt. Blir det väldans snyggt så åker det nog iväg som present till ngn nära vän?

Denna sidan ser lite... tja, barsnlig ut? Skulle nog struntat i piprenseblommorna.. Men jag måste först komma på ngt att täcka upp limresterna med innan de åker av.
Ska fortsätta med denna stilen på fler kartonger som sen ska pryda ett hyllplan och samtidigt vara till nytta så att jag kan hitta allt jag behöver i tid och otid. =)


Ljusfat

Vat inte om jag är så nöjd med detta fatet... Men jag har lite idétorka just nu då det gäller att dekorera ljusfatet..
Jag har köpt tre större blockljus i lila, grått och svart som jag eventuellt ska sätta på fatet istället. Jag vill ha lite höjd på det och därför satte jag "bastsamlingen" så som jag gjort. Jaja, jag får väl se vad jag bestämmer mig för till slut! ;-)Shopping och kartonger

Var på Netto, mataffären, och tyvärr har de nästan bara skräp kvar på scrappingfronten. Men det blev ett par schabloner och reliefpasta som jag inte vet när jag ska använda... Men det kan säkert bli fint till ngt! Nu ska jag bara lista ut till vad... Hmmm.. Help me vettja!

Andra bilden är bara för att visa vad min man kom hem med från jobbet. Svarta små lådor, liknar dem som affärerna brukar ha choklad i på hyllorna. Man kan välja om man vill ta av snedkanten eller låta lådan vara likkantig. Jag tog av snedkanten och har nu alla relieffärger, små färgburkar, akrylfärger, mm, i en sådan låda. Två svarta, likkantade, har jag till blommor. Ska scrappa lite på lådorna, men jag gillar just att de är svarta i grunden. Ser mkt snyggare ut än alla fula brunbeiga lådor. Ska försöka få mer ordning på min hylla. Nu har jag en hel del blandat, i en salig röra, i stora lådor. Bättre att dela upp allt i små lådor tänkte jag.

Köpte också lite tändsticksaskar som jag tänkte göra lådskrin av... Får se om det blir som jag tänkt mig!*

Min "skräp"hörna!

Här sitter jag om dagarna/kvällarna/nätterna och planerar, bloggar, scrappar, pysslar och skapar allmän oordning bland alla mina prytslar! =)
Även barnens alster får ta lite plats på väggen och mina smycken får också vara med på en hörna.
Vet inte varför min plånbok råkade hänga med... Den ser ju riktigt tjock ut! Men jag kan försäkra er om att det mest är apotekskort, ICA, H&M, Lindex, Ikea och andra kort som fyller upp den... ;-)
Jag tänkte hänga upp en pinne, till alla snören, framför skrivbordet, bara en enkel pinne. Och eventuellt ngn vägghylla... Kanske att jag också köper en en sån hylla från IKEA med massa fack i.. "expedit" heter den tror jag. I andra halvan av rummet huserar mannen med sin dator så jag får allt hålla mig fint på min halva...
Lite smarta förvaringstips som jag fick häromdagen, och redan utnyttjat, är att ha stämplar i CD-väskor. Himla bra även att man kan ha sina uppstämplade motiv i baksidan av samma ficka som själva stämpeln. Relativt liten plats tog det också.

Har du fler tips på smarta förvaringar (gärna sådant man kan scrappa snyggt på!) så berätta gärna! I neeeeeeeed it! ;-)*

torsdag 26 februari 2009

Fler kort


Ett grattiskort med sommargrönska. De gröna blommorna/bladen är från en ljusmanchett. Den röda blomman, papperet och stämpeln är från Panduro. Det wellade papperet är från Bo Olsson.


Wellade papperet från Bo Olsson, resten är från Panduro.Den stora orangea blomman från ljusmanchet, resten av blommor, papper och brads är från panduro. Ballonger från QK och bokstäverna är från... (kommer icke ihåg...)
Ett flummigt kort som sprudlar av detaljer, färg och blommor. Jag gillar när det "sticker ut" även om just detta alster kanske inte tillhör de vackraste.

Lite fler LO's

Lägger in lite fler gamla LO's. Ni får som sagt gärna kommentera förbättringar som tips.

Idag är jag så himla scrapsugen så det kliar i fingrarna! Har varit inne på en massa fina bloggar som gör att jag nu sprudlar av inspiration! Kaffekort, askar, skrin, tändstickor, 3D-kort, mm... Herregud, jag skulle kunna göra tusentals saker... =)
Min käre man jobbar inom wellpappsindustrin och det är ju en himla tur att man kan få en massa fina lådor att scrappa och ha allt sitt "skräp" i! Idag fick jag ett par nya lådor, ska lägga in bilder på dem sen så kan ni gärna tipsa om vad jag kan ha dem till! En låda till blommor och en till alla färgburkar iaf. Ska även fixa en passande låda som jag tänkta "välta" och ha små fack i till mina monterade stämplar... Ja, ideérna är många, tiden är snål och kassan är skral. ;-)Utan inbördes ordning:


Skapad 2008, bilder från 2006. Oliver, minstingen spexar.

Dataljbild på hemmagjord swirl och hur man kan använda klädtags som dekor.

Skapad 2008, bilder från 2006. Douglas nästminstingen visar sina intensivt bruna, vackra ögon.

Detaljbild på blommor och klädtag.

Skapad 2007, bilder från 2000 och 2006. Nästäldstingen Jennifer som älskar allt inom temat "prinsessor".

Skapad 2007, bilder från 2002. Första cykelturen med äldsta tvillingarna.

Skapad 2006, bilder från 2003. Plask och lek för de tre äldsta.

Skapad 2006, bilder från 2006. Mellantjejen med bästa kompisen.
Skapad 2008, bilder från 2006. Jag, mina två lillebröder och vår pappa gjorde Mallorca osäkert under en vecka.

Detaljbild på taglapparna som beskriver oss fyra under semestern med lite interna skämt...

Skapad 2007, bilder från 2006. "Klart vi hejar på Sverige.." Lite suddig bild.

Skapad 2007, bilder från 2002 & 2003. Mina tre äldsta sömntutor.

onsdag 25 februari 2009

Dragspels-album

Ett litet album fyllt med goda recept på kakor och smågodis. Albumet är gjort av vanlig A4-kartong som jag skurit i passande storlek och sen klistrat ihop till ett dragspel. "Baksidan" är än så länge tom, men jag har haft lite svårt att bestämma mig för vilka, av alla goda kakrecept, som ska få äran att få vara med här... ;-) Har ni tips på ngt kort, mumsigt recept, så tveka inte att viska det i mitt öra!
Merparten av materialen är från Netto (ja, mataffären!!), Panduro, Scrapaddicted.


Altrat miniskrin

Detta miniskrin har jag byggt upp med wellpappsbitar som jag sen klätt in med olika papper från bla Panduro och ScrapAddicted. Den runda dekorationen med swirls på är hemmagjord. Blommorna är blandat från ljusmanchetter och panduro. Jag använder för tillfället till mina brads.
Jag blev så taggad av att göra skrin så just nu hållet jag på med ett lite större projekt. Kommer bilder på det sen när jag anser det färdigt. :-)
En massa Lo's

Jag har scrappat i ett par år och vissa alster är verkligen inga jag är speciellt stolta över. Men övning ger färdighet och jag tycker nog att jag förbättrat min teknik.Lägger ut en mängd Lo's och ni får mer än gärna ge tips på förbättringar. Jag anser mig inte ha öga för färgsättningar eller var dekorationerna ska sitta för bästa resultat.. ;-) Men det är iallafall förbaskat kul, så jag kommer inte sluta pyssla bara för sådana "små hinder".


Jag är heller ingen superfotograf eller bildredigerare så bilderna får ni ta som de är.Gud, vad negativ jag låter, men jag vill bara förmedla att jag vet om mina brister samt att hjälp mottages tacksamt! :-)Utan inbördes ordning:

Skapad 2008, bilder från 2004. Mellantjejen och mormor i släktstugan uppe i Mora, Dalarna.Skapad 2008, bilder från 2002, 2006. Mellantjejens första år samt som 4-åring.Detaljbild på fjäril, virkade blommor och murgröneblad.
Detaljbild, journaling. Självtillverkad, vilket jag gör med de flesta journalingslappar.Skapad 2008, bild från 2005. Här har jag pekat flertalet detaljer mot mig och mig personlighet. Grönt i olika nyanser plus lite rosa (favoritfärger), Änglavingar och en ängel för mitt namn (Angel - Angelica - "den änglalika") och så en hemmagjord journaling med stödord om mig.Skapad 2008, bilder från 2000 och 2006. Äldsta sonen Charlie med ord som hör till hans personlighet.
Skapad 2007, bild från 2005. Mellantjejen Melinda.Skapad 2008, bilder från 2005. Tvillingarna Douglas & Oliver i sin flygande låda.


Skapad 2007, bilder från 2006. Glassiga smågossar.
Skapad 2007, bilder från 2004. Mellantjejen Melinda lika gravallvarlig som Lilla My.
Skapad 2008, bilder från 2005. Pappa med små duschglada bebisar.

Detaljbild på korsstygnen.
Nu orkar jag inte lägga in fler bilder. Kommer fler imorrn. See Ya!