onsdag 29 april 2009

Jobbigt nu... är lite ledsen bara...

Tar ett par dagar "off" nu, imorgon är det Kevins dödsdag och vi ska upp till graven och göra fint. Jag brukar klara årsdagarna ganska bra, men just i år känns det extra jobbigt. Åtta år har gått, tiden läker inte alls några jävla sår, man lär sig att leva med dem. Har inte varit vid graven på jättelänge, tror det är ett par år sen jag var det - jag har helt enkelt inte klarat av att gå dit. Nu tänkte vi köpa lite blommor och sätta där, lite nya prydnadssaker som jag inhandlat lite då och då och som hänger i en kasse här hemma.

Kevins gravsten, f/d 30/4 - 2001, "Vi ses en bättre dag..."

Eventuellt ska jag och barnen gå på majbålet på kvällen, får se hur det artar sig. Mannen jobbar kvällskift så jag är själv hemma.

Om någon vill läsa om Kevin så hittar du till vår hemsida HÄR. OBS - det var längesedan jag skrev och gjorde den hemsidan så hav förståelse för eventuella felaktigheter och det något fjantiga utseendet... *ler snett, ni vet, lite sådär sorgset*




Villa också passa på att tacka alla goa kommentatorer på bloggen - älskar era avtryck! Och jag har dessutom fått fyra eller fem awarder de senaste dagarna - ska återkomma och skicka dem vidare, men jag har tagit emot dem iallafall, bara så ni, givarna, vet. Orkar ingen större bloggrunda nu, hoppas det är okej.

Ha de bäst, må väl och ta hand om er!


tisdag 28 april 2009

Kiara och hennes syskon

Mannen, jag och äldste sonen åkte och hälsade på Kiara idag. Gud vad de växer fort! Men hon är ju bara så gudasöt! De märktes att hela kullen var pigga och på alerten idag - jädrar vad de bråkade, bets och brottades med varandra. Men inte våran Kiara.... Hon e duktig hon! *ler* Nä, men allvarligt talat så diskuterade vi hundarnas personlighet med uppfödarna och vi sa det att vissa märks ju (speciellt en av de minsta!) att de är lite kaxiga, små bråkstakar. Vissa är hur lugna somhelst och Kiara är där mittimellan. Hon har attityd och kan ta för sig, men hon verkar inte gå på syskonen "i onödan". Och hon verkar faktiskt lite förtjust i oss - hon går direkt fram till oss och accepterar att vi håller henne. Hon ska bara pussas hela tiden. Mest verkar hon tytt sig till mig, men så har jag också träffat henne fyra gånger sen i onsdags...


Vi ska eventuellt dit på fredag med mellantjejen och minste tvillingen, sen har alla barnen fått träffa henne.
Vi fick också veta att vi kunde hämta hem henne en dag tidigare. Så fredagen den 15/5 kommer hon hem! Nedräkning pågår! *ler*


Bjussar på lite bilder på Kiara och hennes syskon, har nämligen inga andra alster att visa upp.


Charlie myser med Kiara


Richard försöker hålla henne medans hon utforskar tröj-området intensivt...


"Det finaste man har, sätter man på bordet"...


Alla valpar ligger åt samma håll, gissa vem som inte följer strömmen...?



Tre av Kiaras busigaste syskon...



En buse till - han är så fin tycker jag!


Precis innan fotot togs så var den lille vita nere i vattenskålen och badade... Han trillade ner efter lite kiv med syrran bredvid!



Dags för Desperate Housewifes nu! Ses senare!



Ny vårbukett till utmaning

Kikar bara inom en snabbis - sängen kallar.
Hade inget att göra nu på kvällen så jag satte igång att göra en ny bukett till SvenskScrapbookings månadsutmaning. Man skulle göra en LO eller altra något om påsk/vår och dåå tyckte jag denna buketten passade ypperligt!

Lite gröna QK-blad och mina rosor, chalkade med Dark Peony för effektens skull och sen lite dekoration på själva vasen.


Blev även superglad idag då jag kikade in i Hobbyhusets blogg och såg poängställning efter deltävling 3. Jag kom tvåa denna gången med min Kärlek & Romantik-LO och totalt så ligger jag tvåa! Wiihoooo! Nu ska jag bara lyckas göra bra ifrån mig på temat Sommar & Sol, det tror jag blir det svåraste hittills... Tror inte ens jag har några bra foton... Jaja, jag får suga på den karamellen ett tag!

Imorrn ska jag och sonen hälsa på Kiara, mannen följer också med. Sen är det bara mellantjejen och minste tvillingen som inte träffat Kiara - men de ska de såklart få göra så fort vi har tid!

För övrigt så håller jag på med ett kort till Scraproom - riktigt rolig utmaning denna månaden! Men det får jag ju inte visa er förrän de publicerat alla på sin sida... Ni får allt vänta! *ler*



söndag 26 april 2009

Bidrag till Lillnettans tävling! Och en knäpp poliskontroll....

En utmaning till Lillnettans blogg. Knåpade ihop ett litet kort med min alldeles egna lilla stil. Eller jag kanske ska kalla det för o-stil? Jag har ju ingen stil tycker jag... Har dock ett par ideér som jag brukar köra med: 3 ställen med blommor som bildar den där visiuella triangeln, skrapade & chalkade kanter... något mer? Näe, jag tror faktiskt inte det...

Varför jag gjort som jag gjort på detta kortet beskriver jag efter bilderna!

Framsidan med tingtura-roboten & tingtura-texter som är uppbyggda med 3D-kuddar. Hjärtat och ögonen är 3D-lackade.

Insidan (och att göra insidan just så här - det har jag nog fastnat i!) med perfectpearls-guld som jag sprejat (medvetet) slarvigt på. Rivet & chalkat var det här med!



Lila och svart är mina favoritfärger, nästan ett måste på något hörn. Tingtura-roboten är helt underbar, är nog lite kär i han... Jag vill inte ha för mycket "krusidull" på mitt kort, men det blev ändå de tre karaktäriska blomhögarna med lila rosor! Blåa blommor för att matcha roboten och lila för att matcha bakgrundspapperet. Rivna & chalkade kanter såklart!
Själva typen av kort "Tänker på dig" och "Kram" är ganska typiskt mig. Älskar att skicka spontana kort till vänner, speciellt om de är lite nere av olika anledningar. Så detta kortet ska en av mina bästa väninnor ha. Kan inte förklara mer om min stil just eftersom den är så o-stilig! *ler*


Ska berätta något riktigt knäppt jag gjorde idag. Nånstans hoppas jag, med detta inlägget, att någon ska kommentera med "ja!, Men jag vet preeecis hur det är för jag är likadan!" Eller något liknande... *skrattar*

Hursom - jag skulle köra stora tjejen till ett kalas och på vägen dit ser jag att de utförs poliskontroller på motsatt vägsträcka. När jag så kör tillbaka så funderar jag: "Ska jag ta en omväg och slippa polisen eller ska jag köra rakt in i kontrollen??"

Jag valde att köra in i kontrollen... Detta är samtalet som utspelades (P=Polisen, A=Jag):

P: Goddagens! Har du något körkort att visa upp?
A: Jajemen! Åh, vad kul detta är! Har haft körkortet i nio år och jag har aldrig åkt in i en poliskontroll innan!
P: Ja, men då får jag kika på bilen för att se om jag kan ge dig några böter (går runt bilen och återkommer) Nä, det såg riktigt bra ut ju!
A: Ja, det tror väl jag det, var och besiktade den i förrgårr.. så att..!
P: Så blåser du här.
A: Okej (blåser)
P: Då läser den av kaffe, mjölk och halstabletter nu då
A: Neeej! Då får jag ju ett överslag på den ju!
P: Nä, den sorterar bort de sakerna (tittar på apparaten som pipit klart) och du blev godkänd!
A: Jippie! Nu kan jag också skryta med att jag klarat mig igenom en poliskontroll!
P: Vill du ha röret som en souvenir...?
A: Nä, det behövs inte! Ha en bra dag! Hejdå!
P: Tack detsamma, Hejdå!

Sen for jag hemåt för att berätta för mannen om min fantastiska upplevelse... Han bara skakade på huvudet??!

Han påstår att jag nog är den enda i världen som frivilligt kör in i en poliskontroll och blir överlycklig då de stoppar mig för att blåsa! *ler*


Dags att vara social med mannen!
Må väl!


lördag 25 april 2009

KÄRLEK & ROMANTIK

Tycker jag lyckades rätt bra med Hobbyhuset deltävling #3.
Kan ju avslöja att jag & min man kanske inte direkt är det där klassiska romantiska paret. Vi är mer fnitter & bus och en hel massa jävelskap - likaväl som vi kan gosa och vara lite puttenuttiga. Därför tyckte jag temat denna vecka var svårt. Men sen tänkte jag att "jag gör det romantiskt på mitt sätt!" Och när jag ändå har startat så fint med bröllopLO's så fortsatte jag på samma spår!

Här är vi vid två av våra fotosessioner. Pussandes på fotografens begäran (ja, och det är alltså inte påtvingat - vi gör det så gärna så! *ler*)
Mönsterpapperet var helt svartvitt från början, men jag målade akvarell (rött, lila och rosa) på lite smått & gott och sen fyllde jag på med 3D-lack på detaljerna.


Närbild på blommor


Några blommor till, med lite tyll & pärlfloss (är heltokig i pärlfloss - måste ha med det på varje LO!)


Blommor och hänget - ett hjärta "With love" och några vackra pärlor med ett hjärta som hänglås. Passande tycker jag!


Lite suddig bild på 3D-lacken.

Skönt att jag hann bli färdig med även denna deltävling, ska bli kul att se poängställningen sen!


Idag har det annars varit mest slapp. Mannen har fixat lite i trädgården och sen satte han sig för att öva på sin elgitarr. Jag har mest bloggat och kört barn fram & tillbaka på olika kalas. Snart är det grilltajm *mums*

Och just det! - Kunde inte låta bli att köpa lite hundgodis/belöningsgodis och lite annat gott till Kiara *ler*. Har också kikat runt på lite valpkurser och tyvärr startar de precis veckan innan vi får hem henne - å andra sidan är det kanske lite tidigt för henne? Annars får det bli till sommaren istället!

Jaja, nu ska jag sola tills det är matdags!
Må väl!





fredag 24 april 2009

Läcker blomma och fler foto på Kiara

BLev helt chockad när jag kom ut i köket idag. Vi har två klätterblommor i krukor som står i fönstret och vi har väl haft i ett par-tre år nu. De brukar blomma med stjärnliknande ljusgröna blommor (de ni ser under själva blomman här på fotot). Jag har alltså aldrig sett någon annan blomma på den.. Men nu! Majj gadd vilken blomma (och direkt kom tankarna på "varför finns inte något liknande i scrapväg?!"), helt underbart cool! Har ni sett något liknande (eller är det bara jag som är allmänt korkad/väck i området botanik??)


Kolla in färgerna! Kommer nog scrappa detta kortet så småningom - älskar färgerna och alla detaljerna!

*
*
*
*
*

Sen var vi åter hos vår lilla vovve, Kiara, och skrev kontrakt. Så nu är hon nästan vår! Lördagen 16/5 klockan 10.30 ska vi hämta hem henne! Och vi ska givetvis besöka henne massa med gånger fram tills dess! Idag var det Jennifers (den stora tvillingen) tur att få följa med - hon blev också helt såld och salig. Satt bara och kelade med henne hela tiden. Mig bet Kiara i örat (och det gjorde faktiskt lite ont!), men sen somnade hon i min famn.


Kan man vara mer söt eller?! Kolla in den vita pricken på nosen! Så sött! Fast den kommer säkert försvinna med åldern...


Jennifer är helt betagen...


Här är Kiaras pappa Dalton. En jättefin och harmlös vovve som älskar barn och tror att han är en liten knähund. Han är lite rädd för valparna och springer därifrån om man tar fram dem ("usch, ta bort de där läskiga små krypen!"... Typ...), ser lite lagom gulligt och patetiskt ut. *ler* Men han är sååå fin!


Kiaras mamma Molly, en lika fin hund som Dalton. En lugn och stabil hund. Kiara kommer få hennes färger men är mer lik pappa Dalton i utseendet.


Givetvis var vi tvungna att shoppa idag då... Ja, det är precis som om man ska få en bebis igen...
Två halsband med bling! Vi kunde inte bestämma oss för vilket så det blev bägge två... Nu kan hon ju byta om när vi ska iväg... eller nått? *ler*


Fattas bara en hundkorg, hundbur och maten - sen har vi det viktigaste och mer därtill! Koppel, sele, långkoppel, matskålar, tuggben, baconbitar, pipig korv (*asg*), två tuggleksaker, bajspåsar och en kloklippare...


För övrigt är här ganska lugnt. Känner mig lite stressad för det har varit så mycket denna veckan. Får lätt huvudvärk och blir sådär läskigt kallsvettig emellanåt. Har helt enkelt svårt att varva ner. Vissa dagar har varit jobbiga trots att de har varit relativt bra - jag känner mig nere fast kan inte finna anledningen liksom, är bara nere helt enkelt.
Dock är jag på bättringsvägen, jag får mina energiboostar som gör att jag orkar ta tag i saker - innan gjorde jag absolut ingenting. Men jag antar att det tar sin lilla tid att komma tillbaka - det gjorde det ju sist och då hann jag inte helt tillbaka innan jag rasade igen.
Men jag njuter av de dagar som är bra. Bara detta nu med Kiara gör mig ganska mycket piggare. Jag tror att hon kommer att bli ett fint sällskap till mig, jag får något annat att tänka på och både ur psykisk & fysisk synpunkt så är det bra med motionen/aktiveringen.
Ja, så är väl läget här just nu... Ganska bra fast lite ner *ler*

Jag har föresten fått ett par awarder också, men jag får ta tag i det imorgon istället!

Må väl!



torsdag 23 april 2009

Mammakort, valpkär & barnarbete...

Känner att jag har noll tid till att gå på bloggrunda, saknar att ta min vana och kika in & kommentera till alla. Dock tror jag att det kan bli mer tid imorgon. Nu ska jag bara slänga in dagens bilder/skörd och berätta om allt kuligt som sker i mitt liv.

Första fotona är kort till MorsDag, Hobbyhusets extratävling till poängjakten. Kortet ska gå till mannens mamma, för hon är en underbar svärmor/mamma. Hon gillar rosa - så färgvalet var ju enkelt och sen är hon ganska ungdomlig av sig, därav motivet och hon tycker om blommor (handväskor & skor också, men det fick jag inte med på kortet...*ler*)

Här är lite från sidan (eller vad säger man att detta perspektivet är egentligen??)


Rakt framifrån, Whiff Of Joy-stämpel, blomsterranka från panduro, fina blommor, och de, ack så populära, minirosorna med lite chalk på kanterna.


Insidan är ju ett måste att dekorera för min del och här blev det ett vitt CS med perfect pearls i guld, rivet och chalkade kanter samt en snygg blomsterdekos som sticker upp i hörnan.


Sen blev det dags för lite barnarbete... Barnen fick tvätta bilen och jag fick eftertvätta.. Ni förstår, de två minsta har inte riktigt hajjat det är med "rent"... Så de tog det smutsiga vattnet på marken och gned in på den delen av bilen som jag redan tvättat & sköljt av... Finfina märken blev det i lacken och jag fick tvätta om bland skiten... Sen började småkillarna skumma ner bilen - återigen efter att jag tvättat klart den. *ler*(fast log var nog det minsta jag gjorde då..) Nåja, det blev rent till slut. Och nu har vi repor på bägge sidorna av bilen - det ser jämt ut iallafall...


Här står grabbarna Grus och tvättar (fast rätt just denna gången...)


Så här blev det färdiga resultatet efter femtioelva avsköljningar... Bilen ska besiktigas imorgon så tvättningen är ett led i att få ett trevlig bemötande.. *ler*


Och nu måste jag ju få lov att presentera vår:
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
....sötaste,
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
...vackraste,
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
...underbara...
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
...nya familjemedlem (om 2½vecka), nämligen lilla...
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
K I A R A ! ! !






Kikar in till er alla imorrn, promise!
Må väl & ta hand om er!