torsdag 5 november 2009

Småkillarnas födelsedag och en keltokig katt!

Satt och slöade vid datorn, kikade igenom senaste fotona och kom på att jag inte visat bilderna från småkillarnas 5-årsdag.
Vi har inte haft släktkalaset än, men vi firade i vanlig ordning inom familjen! En mysig dag enligt killarna!


Morgonen börjar alltid med födelsedagsfrukost som består av macka, yoghurt/risifrutti, lite godis och nån kaka. Oftast en MER/Festis, men denna dagen blev det blå läsk (väldigt uppskattat!)


Här har vi Oliver som ser hur allvarlig ut somhelst ("är det sant att jag ska få paketer??!!")


"Wooooowwww, MONSTERBIL!!!" (Man riktigt ser hur han knappt tror sina ögon...Haha!)


Douglas är lite mer säker på sin sak ("haha, paket till mig - såklart!")


Glad liten skit!


På dagis får de göra sina egna födelsedagspresenter (förra året fick de vars en jättefin egendekorerad fotoram) och i år var det "statyer" med deras namn.


Eftermiddagshögen med presenter... Vi ger lite på morgonen och lite på eftermiddagen - detta är för att pappsen jobbar antingen på morgonen eller kvällen och kan bara vara med vid det ena tillfället! Iof är det något som barnen tycker är superbra eftersom födelsedagen blir extra lång ;-)En kelsjuk liten Sessan, svår att fånga på bild då hon alltid gör de mest knäppa grimaserna (jo, katter kan faktiskt göra grimaser!) eller så vänder hon bort huvudet precis när kameran klickar... Här har jag iaf lyckats få med hennes vackra gröna ögon...

söndag 1 november 2009

Alla helgons dag och halloween

Har ro i sinnet nu. Vi var vid Kevins grav och hälsade på - något jag inte gjort på fyra-fem år. Har haft såååå dåligt samvete, men samtidigt har jag bara inte klarat av det.

Denna gången bestämde vi oss för att promenera dit, hela familjen, med gravljus och lite dekorationer (barnen valde ut lite leksaker och gosedjur som vi satte där).

När jag kom dit blev jag så glad av att se att någon vänlig själ gjort så fint där! Där var sån ordning och reda, rent & fräscht - så jag förstår att någon tagit hand om graven medan jag själv inte orkat. Tack du vänliga människa, vem du än må vara!

Det var så mysigt att vara där, mörkt med massa ljusglimtar här och där.
Fick också ta foto av barnen vid gravstenen, sorgligt, men det är ju faktiskt hela vår barnaskara på bild.


Barnen är för söta - de frågade om de skulle se ledsna ut, jag sa att de skulle se ut precis som vanligt, för Kevin "vet" att vi saknar honom oavsett om vi skrattar, gråter, ler eller ser ledsna ut.

Och som sagt - jag känner sådan ro i sinnet för att äntligen varit vid graven....
*nöjd*


När vi kom hem spökade vi ut huset lite inför halloween, en pumpa och lite spöken hängandes här och där.


Helt ärligt så förstår jag inte att någon vill eller känner lust till att äta av innehållet... iaf inte när man ser hur det ser ut... ööörk! Men visst - rostade pumpakärnor är ju helt okej att knapra!Förbereder pumpan...

Och slutresultatet:


***


Tadaaaaaa!!!


***Scary va?


Missa inte att rösta!!Så grymt fina bidrag vi fått in på ScrappTorgets, nu inför Oktober månadstävling! Vet inte hur vi i teamet ska kunna välja endast ett av alla 31 bidragen?!
Dock kan du som läsare hjälpa till - för det är upp till er att välja vem som ska gästa oss i två månader... Eller ja - ni vet inte vem ni röstar på, för ni får bara se bidragen och rösta på det finaste/vackraste/mest genomarbetade/roligaste - ja, vad du nu går efter!
Hursom - gå in och rösta HÄÄÄÄÄÄR!!!