tisdag 5 januari 2010

Bloghop med ScrappTorget och tio-i-topp-lista!

Hej och välkommen in i min blogg!

Både ni som hoppar runt på BlogHop:en inne hos oss på ScrappTorget och som tog er hit via Eva/Eviebees blogg men också ni andra som hittat hit på annat sätt. För er som inte hoppat runt hela BlogHopen men som känner er sugna på att vara med säger jag bara:
Hoppa genast in på ScrappTorget och ta reda på vad som gäller - för den som är med och går vår BlogHop, och löser uppgiften ni fick där, har ju chans och vinna lite finfina priser ifrån Artic Sisters och Handarbeta.


Min 10-i-topp-lista!
Det var svårt att välja tyckte jag, för jag känner att jag utvecklats enormt för år 2009!
Det var året som jag började blogga om scrappingen, hänga på scrapforum och aktivt delta i diverse scraptävlingar. Det var året som jag började gå på scrapträffar och träffa likasinnade tokar *ler* och det var också då som det bästa av allt hände: Jag blev inspiratör för ScrappTorget! Trodde aldrig jag skulle få vara med i nått DT-gäng eller att någon var imponerad av MINA alster liksom?! Men det var det och jag är så tacksam för chansen!

Jag har iaf gått igenom hela min blogg nu och försökt välja ut tio värdiga bidrag, se och tyck gärna till:

DRAGSPELSALBUM

Detta receptalbum gjordes i januari-09. Jag har gjort albumet från grunden med A4-kartongbitar. Detta är det första album jag nånsin gjort och jag blev så nöjd med hela dragspelskonstruktionen och hur jag fiffilurade på recepten och dekorationerna till den.

GLITTER & GLAMOUR

Denna Lo'n hade en självklar plats bland favoriterna. Det var denna Lo'n som tog mig till en andreplats i HobbyHusets långkörartävling *stolt*. Jag tycker den är råläcker med allt glitter och alla snygga detaljer. Fotona tillhör också favoriterna..

LOVE IS IN THE AIR

Denna var också till HobbyHusets tävling, och jag bara älskar färgkombinationen. Den känns så rockig med allt det röda, svarta & vita! Mönsterpappret är från början helt svart & vitt, så det har jag målat i och sen lagt ett lager 3D-lack på, skitsnyggt!

SOL I MORA

Även denna layouten blev gjord till HH's tävling. Jag gillar den just för att den är så tvärtemot alla de "gamla vanliga", rosa, puttenuttiga layouterna. Tycker också att det blev så snyggt med att använda andra former på papperna, inte bara rektanglar & kvadrater - här blev det två trianglar som fick vara en del av bakgrunden. En annan av mina specialare som är med här är ett rivet hål, spets därunder och pärlfloss eller ett band som korsett över det hela.. Aj löööv it!

SPOILED

Här har vi den där motsvarigheten jag skrev om innan: rosa och puttenuttigt så det förslår! Denna vann den skisstävling på SvenskScrapbooking som jag deltog i då, och det är ju klart att jag är stolt över det! ;-)

MITT NYA LIV

Denna har en speciell plats i hjärtat då jag gjorde den inför min GBP-operation. Jag ville visa hur mitt "nya liv" väntade runt hörnet och så mycket positivt som hänt mig på sistone. Jag älskar färgerna, blommorna - ja, allt i denna layout!

THOUGHTFUL

Ahhh, ännu en favorit. Fotona är jag så stolt över och såklart också stolt över äldste sonen som poserar så vackert! Denna layouten gjorde jag på min första scrapträff, som om olika anledningar skedde i underbara Oskarshamn - ca 40 mil hemifrån... ;-) Det var till en bingoutmaning och bla skulle man ha fler än tre mönsterpapper - något jag aldrig "klarat" innan, så det blev verkligen en utmaning! Men nu älskar jag att smacka på mönsterpapper och klarar det ofta med bravur, så visst är det bra att våga utmana sig själv!

JULKORT

Ett kort fick också vara med på listan, av flera anledningar...
1.Jag ÄÄÄÄLSKAR stämpelmotivet.
2. Det är ursnyggt med grungeboardsgrejerna & cracklepainten.
3. Det är läckert med det gamla bibelbladet och
4. hela upplägget blev bara så bra tyckte jag!

CHOKLADASK

Ett ganska nygjort alster, inför julinspirationen på ScrappTorget, det blev en chokladask. Det är från början en strumplåda, som jag då helt klätt om. Älskar färgerna och jag blev såååå supernöjd med denna!

EXPLODINGBOX

Sista alstret ut är en explodingbox med fyrverkerier. Har även gjort en tutorial till den som snart kommer upp på ScrappTorgets sida. Att jag blev så nöjd med denna beror på att jag själv kom på det där med fyrverkerierna - och att det då dessutom blev så lyckat!

Det är nog det bästa inom scrappingen - att komma på helt egna ideér, eller att använda sig av material som man inte tänker tillhör scrappingen direkt. Jag gillar att vara lite "egen" emellanåt, men vem gör inte det egentligen?
Jag hoppas att år 2010 kommer ge mig ännu mer utveckling och att ScrappTorget blir ännu mer framgångsrikt - för det känns ibland som en saga, en fantasi, att få tillhöra där. Jag får nypa mig i armen ibland för att faktiskt fatta att det är på riktigt! ;-)

Nåja, nu över till uppgiften:


Nu när ni kikat igenom min blogg så är det dags att knalla vidare...;-) Och jag tycker att ni ska dra vidare till:
Cyllans blogg!!






23 kommentarer:

Carola sa...

Härliga alster! Jag gillar "mitt nya liv", härliga färger och foton.
Kram och god fortsättning.

Camilla sa...

Håller med Carola! Härliga alster! Gillar verkligen färgerna som är så snyggt matchade på varje alster!

Kraaaaam

pysselpetra sa...

Måste bara kommentera chokladasken - ser super smarrig ut!
hopp hopp

Anita/AniLi sa...

Underbara alster!
Gillar skarpt din variant av exploringboxen.
Kram

Soulsister sa...

Helt underbara alster! Gillar dem alla!

Caroline sa...

Så fina alster min favorit är explodinboxen så läcker!!

Mrs X sa...

Du lyckas alltid kombinera färger på ett sprakande och tilltalande vis, alltid lika kul att titta in här! Men jag måste säga att din exploding box är något alldeles extra! :)

Kram Helén

Anonym sa...

Vilka härlig alster du har gjort under året! :)

Jag gillar verkligen LO:n med förbredelserna inför bröllopet! Men alla var väldigt fina!

Anna S sa...

Wow! Så mycket härligt du har hunnit med och så är det ändå bara ett par utvalda ;) Jättekul att se vilka favoriter du har nu när man följt med dig ett tag och sett vad du har hittat på!

Ha det fint!
Kram Anna

Annica H sa...

Wow så mycket fint du har gjort under året! Gillar dina BOM layouter jättemycket!
Kram Annica H

Anneli sa...

Så många ärlig alster du har gjort under året! :)
LO med glitter och glamor blev min favorit.

Krammmmmmmmmmm Anneli

Miss Goldie sa...

Åååh, så många ljuvliga LO:s! Ser att det är många från Hobbyhusets tävling då du och jag var värsta konkurrenterna! :-D Gillar speciellt de LO:sen väldigt mycket! Och den rosa "Spoiled" är såååå fin! Ha det bra min vän!

Eva J sa...

Ååååå jag bara tycker din Love is in the air är helt fantastisk och så fina foton.
Kram kram

BellaMio sa...

Hallå goa tjejen!!! Så himla många fina alster du valt ut!!! Gillar allihop :)

och jag tycker om dig!

Kram Kram

Cyllan sa...

Tiingeliing!
Heeelt galet va mycket snyggt du skapat 2009 tjejen. Några av mina favoriter är din LO - Love is in the air och fyrverkeriet du skapat i Explodingbox.
Kraaam C

Ps: Du va ju nyfiken på vad maken fick i julklapp - han fick mycket riktigt en kokbok, Från mitt kök med recept på mat som en tjej åt när hon gick ner 60 kilo genom att ta bort kolhydrater och socker ur kosten. Och eftersom vår kost tyvärr mest är baserat på just kolhydrater fick maken ha lite ny inspiraton såå vi får lite mer variation och skulle nått kilo försvinna på vägen är det ju ingen duum bonus...fniss fniss. Ds

Carina sa...

Underbara saker du gjort under 2009! Svårt att säga vilken jag gillar bäst... Layouter du gjort på dig själv gillar jag nog lite mer. Ha det gott!!

Carolines Vita vingar sa...

Verkligen kanonfina saker. Det är så härligt när man känner att man har utvecklats! Mina favoriter av dina är "Sol i Mora" och "Mitt nya liv". Kram Caroline

jenny/e.j.m sa...

Vilka läckra detlajer, så välfyllda utan att bli plottrigt. Du har verkligen en känsla för detaljer.

//Jenny/e.j.m

sandra sa...

hej vännen!
Nu var det ett tag sedan jag tog mig en rejäl bloggrunda och hälsade på dig, det ska bli skärpning! lovar=)

Kul att se allt fint du har skapat under året, du är otroligt duktig.

ha en mysig helg!

kramisar sandra

L8 sa...

Jag är övertygad om att du kommer att fullkomligt explodera i ditt scrappande i år!!! Är precis hemkommen från en veckas skidåkning i Sälen med familjen och så får man se din underbara kommentar :) Du vet verkligen hur du ska få en att flyga hihi
Jag ser verkligen fram emot att få följa dina upptåg här i bloggen under 2010 också.
Stora kramisar

mia.t sa...

En sån härlig samling alster!! Läckra detaljer och skön känsla.
God Fortsättning på 2010.
Kram Mia

Anonym sa...

Det är ju bara att avundas dig...du får ihop så snygga saker av massa olika material och färger, något som jag är hopplös på. Ibland tror jag att jag är färgblind :=)) Kram...tyrasmatte.

Anonym sa...

jättesnygga alster - förstår att de hamnat på din 10-i-topp!!! Tack för idén förresten. Ska genast börja tänka ut en egen 10-i-topp... Kram på dig tjejen! ztina