tisdag 12 januari 2010

Scrapflyt just nu!

Har sånt flyt just nu, är så glad för pysselpassionen som kommit tillbka - yeayh! Varje ledig stund tillbringas flitigt vid scarphörnan och det klipps, limmas, stämplas så skräpet yr!

Först ut i bildkavalkaden är en plånbok (visats på ScrappTorget också) som jag är mäkta stolt över!


Amen titta då - visst är den snygg?! Önskar att jag hade en riktig plånka som såg ut så här..


Ett TH-ornament och kracklack = perfekt!


Inuti börsen...


Lite positiva lappar till mottagaren och lite plats att skriva ett meddelande eller så!


Baksidan lite lagom slitet sådär.


Ett AllaHjärtansDag-kort till en urtmaning på ScrappTorget..


En layout om då jag blev intervjuad i tidningen Metro. På sätt och vis handlade om min hemlighet - bulimin. Artikeln handlade om dels det och dels den bok som jag medverkar i ang ovanstående ämne. Fotona är - haha! - lagom rekade.. Se så sorgsen (fatta hur svårt det är att vara allvarlig då man är på glatt humör?!) jag ser ut..*flinar*. Layouten är gjord efter en skiss på SvenskScrapbooking.


Denna layouten är efter en skiss hos Pyssellyckan med en liten twist - man skulle använda spillpapper. Sådär halvnöjd med denna layouten.. Den känns så..fattig? Ja, jag vet inte riktigt.. Menmen - man kan ju inte lyckas med allt!



Denna är jag däremot toknöjd med! Hela bakgrundspappret har jag skapat själv med en massa olika tingturastämplar och distressfärgen "Faded jeans". Visst blev det läckert? Det är efter en skiss hos Tingtura och jag vet inte riktigt om layouten är särskilt skissenlig, men det var iaf så här jag tolkade den - take it or leave it liksom ;-)


Distressade även kanterna på fotot och på vissa ställen "försvinner" liksom foton in i layouten - coolt tyckte jag!

Ja, det var lite av vad jag hunnit med den senaste veckan! Jag har hunnit med ännu mer än så här - men jag kan inte visa allt än - haha! Lite hemligheter får jag ju ha!

Över till övrigt babbel...

Jag var på hundkurs med Kiara idag - en koncentrations- och avslappningskurs. Och det gick över förväntan bra! Är stolt över både mig själv och vovve - som var fantastiskt duktig!
Hoppas att detta ska ge oss den där lugna hunden vi gärna vill ha. Visst ska hon fortfarande kunna busa & leka - men hon måste lära sig att bryta då det går för långt! ;-)

Ömmm, mer då? Tja, vikten står stilla just nu (iof har jag slarvat en del under julmånaden - så det är väl i sin ordning.) så jag tar lite nya tag. Ska börja simma en gång i veckan (förhoppningsvis mer, men jag går ut lugnt i början) och sen går jag tre rejäla promenader per dag. Försöker också bättra mig på att äta alla målen jag ska och INTE hoppa över.. Ibland är jag så j-vla värdelös på att äta det jag ska och jag vet ju att det är ju just det som gör att man inte går ner i vikt ordentligt, ändå är det nånting i min sjuka hjärndel som får en kick av att hoppa över maten.. *suck* Vad jobbig man kan va ibland! *ler snett*

Den 2/2 har jag varit sjukskriven i ett år (fattar inte var det där året tagit vägen?! Känns som om det var i förra veckan jag kraschade i väggen??) och nu har då FK skickat ut papper om att jag antingen får ansöka om det lägre sjukbidraget eller så räknas jag helt enkelt som frisk & arbetsför. Sjysst liksom att sätta tid på en sjukdom, det är ju helt normalt ju.. Eller inte..

Tänk själv - du går till läkaren, får beskedet att du har, låt säga, cancer... Du ska börja på strålning el opas eller vad man nu tar till för behandling. Skickar sjukskrivningspapperna till FK (som först måste gå igenom om din sjukskrivning är godkänd - det kan ju vara fejkad cancer...) och FK ger beskedet: "Jaså, du har cancer, ja men då säger vi väl att du SKA vara frisk om exakt ett år, det blir väl bra va? Och skulle du vara så dum så du är sjuk längre - ja då får du ju faktiskt sänka din redan sketans låga inkomst till nästintill obefintlighet - för har du en sjukdom som inte läkt på ett år, så får du ju skylla dig själv liksom! Stick iväg nu och skynda dig bli frisk!"

Eller? Är det inte lite åt det hållet?
Jag kan såklart köpa att det måste finnas regler & system, men för helvete - det är människor det handlar om!
Och jag vill ut i arbetslivet, jag vill faktiskt det - men nä, då finns det regler för det med serru... "Man kan inte bara gå ut och arbeta lite sådär - det krävs en utredning för det finns bara ett visst antal platser för praktik + sjukpenning... Och utredningen har dessutom en väntetid på några månader och *hoppsansa* där är du för frisk för att stå i kö..."

Det "roliga" i hela denna svängen är att jag nu gått hemma dessa månaderna - som jag då skulle kunnat tillbringa i den där förbannade kön och haft en praktikplats nu. Lustigt så det förslår va?!

Ja, så vad ska jag göra - för min sjukdom måste vara borta till den 2/2..? Kan man kanske gå till en exorcist och driva bort det manodepressiva? Iof - jag käkar ju medicin som gör mig halvt nerdrogad, men det kanske räknas som att vara frisk då?
Nä, jag har iaf skickat in en ansökan, det är ju bättre med lite inkomst än inget alls - men jag får fortfarande tycka att systemet är lite tillknäppt. Bra att det finns ett system - men bättre om systemet funkar.

Nä, nu pallar jag inte skriva mer.
Kärlek till er alla out there!






14 kommentarer:

Cee sa...

Skitfin plånka du har gjort ... ohh du måste visa mig nån dag hur du gör =) HI HI....
Kram Cee

TheréseC sa...

Gillar plånboken! Måste verkligen sätta mig och testa att göra en sådan någon dag.

Gillar även de andra sakerna du gjort. Speciellt den på barnen. Först tänkte jag "vad elakt" eftersom jag ju vet att du har många barn och flera tvillingpar - trodde nämligen att du bara låtit vissa barn vara med till hälften... ;) Förstod sen när jag tittade lite närmare att du måste använt skolkortskartor (?!?). Smart!! Och den känns absolut inte "fattig"!!

Håller med dig om sjukskrivningsreglerna! Och håller tummarna för att det löser sig för dig!!

Kramar, Therése

Soulsister sa...

Plånboken är grym! Vill ha!!!

Jag drabbades av FK's lilla byråkrati när jag insjuknade i bröstcancer. De har tabeller för hur länge du "får" vara sjuk beroende på diagnos....jag följde inte deras mall utan började jobba 2 veckor efter min op och behandling. Då fick jag höra "att så här ska det inte gå till"....nähä...men nu gör det de....
Jaja...så e de...
KRAM

Susanne sa...

Va mycket fint du har gjort!!! Gillar speciellt plånboken!! Såååå läcker!!!

Kram
susanne

Melle sa...

Usch va det låter jobbigt med FK...

Men jag tycker plånboken är så supersnygg, ska se om jag hinner testa göra en till min scrappande kompis snart... o så tycker jag massor om LO:n om hemligheten och skissutmaningen!!!

Liina sa...

plånboken va riktigt snygg :) Jätte fina layouter åsse :)

Articsisters sa...

Tar mig en tur via ”min bloggrunda” sida. Om du tycker det är olämpligt så plocka bort min kommentar. Det är så farligt att surfa runt för jag måste titta på det du gjort sedan sist.

Du gör underbara alster. Är så glad att vi får sponsra er ibland med stämplar.


Jag vill bara berätta att vi har rea på Articsisters stämplar i helgen så vi får rum med de nya som kommer in. Vi öppnar upp med 50 % rabatt. Ett perfekt tillfälle att fynda fina textstämplar inför tillverkningen av Alla hjärtansdagkorten. Vi har REA från fredag den 14 januari till söndag den 17 januari.

Välkommen in
Lisbet
Articsisters

Cath. sa...

En hel massa underbart hittar jag här! Och nu har jag länkat till dig från min blogg så nu ska jag väl kunna hitta hit lite oftare, iaf när tid finns över. Jag störtgillar din blå LO, förstår att du är nöjd med den, sååå läckert! Och plånboken går ju inte av för hackor den heller. Kanonsnygg!
Och du jag är bara så bedrövad när jag läser om de nya reglerna för sjukskrivning och vad den gör med människor. Sparka på dem som redan ligger (förutom sjukdom så är ju ekonomin inte den bästa som sjukskriven) är ju omänskligt, jag blir rent ut sagt arg. Usch, vad är det för samhälle vi har...Vill vi ha det så? Jaja. Kan diskuteras i oändlighet tror jag.
Kram på dig i alla fall vännen!

Annika sa...

hoppas det löser sig med FK och allt annat..det ska alltid vara strul verkar det som..lycka till..kramar i massor

maria sa...

Hej, hittade dig genom någon annans bloggrunda. Känner mig glad för det. Superfina saker du gör, plånkan är det verkligen liftvarning på, läcker!! Otroligt starkt att gå ut med allt du går igenom också. Tack för att du inspirerar.Må gott... /maria

hannahoj sa...

Vilka läckra saker du har scrappat ihop. Plånboken va ju döfräck!

Måste bara säga WOW vilken förvandling du har gjort. Vet själv hur jobbigt det är att försöka gå ner i vikt men kämpa på och ta en dag i taget! Hoppas att allt löser sig med FK.

Kram!

Linapyssel sa...

Angelica, du är sååå himla duktig och tok kreativ. Du inspirerade mig att göra en explodingbox, vill du se den finns den på min blogg!
Tack för arr du delar med dig av allt vackert du skapar!!
Må försäkringskassan titta upp ur sina papper och se hur verkliga livet ter sig
Kram Lina

Mrs X sa...

Absolut ska du vara stolt över den plånboken, den är hur läcker som helst!! Mycket finare än den jag gjorde! Så himla fint med ornamentet och allt.
Och så roligt att du är inne i ett sånt flyt! Jag är halvt-om-halvt just nu, mer tidsbrist tror jag, för lusten finns där!

Kram Helén

CissiNelson sa...

Herregud så mycket fint du gör!