onsdag 5 augusti 2009

Livstecken - vi är strandsatta!

Ett väldigt snabbt inlägg...
Vi befinner oss på Borås camping (Saltemad) efter att bilens kylare sprungit läck under vår lilla roadtrip...
Allt började med att vi i förra veckan bestämde oss för att dra iväg på en campingtur. Vi köpte ett 6mannatält och övrig utrustning. Barn & hund var med. Det skulle ju kunnat bli katastrofalt, men vi har faktiskt haft det riktigt mysigt (för det mesta).
Vår resa började med att stanna vid Skönstavik, en camping i Karlskrona i Blekinge. Där var fint ocvh vi stannade i tre nätter. Sen tänkte vi dra vidare till Strömstad och campingen Daftö... Men det sket sig, kan man ju påstå...
Halvvägs dit, strax utanför Borås, stannade vi för kissepaus och upptäckte att det forsade vatten ur bilens underrede... Vi testade med kylartätning - men efter två-tre km läckte det ännu mer...
Vi befann oss då i en håla, mitt ute i ingenstans. På en lördag. Vi fick tag i två bybor som meddelade att byns mekaniker hade storfest. Just idag.
Men de var snälla att iaf ringa bärgare och dylikt. Bärgaren skjutsade oss till campingen och lät bilen stå där till i måndags. I måndags hämtade de bilen till verkstan och förhoppningsvis får vi tillbaka den senare idag. Isåfall åker vi hem imorrn.
Otur till max. För vädret har ju dessutom var kasst. Den enda riktigt fina dagen hade vi då vår bil pajjade.. Haha...
Men inte hänger vi läpp för det! Mannen är med de två små på djuparken idag och jag ska med de tre stora till badet senare. Någon måste vara med Kiara hela tiden så därför delar vi upp oss.
Jag kommer blogga mer då jag kommer hem. Men nu vet ni iaf orsaken till min frånvaro. Har heller inte hunnit läsa era kommentarer, lånar liksom datoren från campingen och kan inte ta mer tid här ;-)
Ha de bäst allihopa och hoppas att ni också kan njuta av det fina vädret som anlände idag!
Kraaaaaam

17 kommentarer:

Vera sa...

Haha... härligt, låter som en äkta sommarsemester typ "vi hade iaf tur med vädret" ;)
Ni är beundransvärda som drar iväg på tältsemester med hela kånkarången- det är jag nog tyvärr både för tråkig och bekväm för- så en tummen upp för er!!! :) Men det är väl som det säga- friskt vågat, hälften vunnet va?! Saknar dig i bloggvärlden (även om du med all rätt ska resa bort och ha semester med de dina) så det blir kanon då du är tillbaka i "vår gemensamma värld" *ler*

Sköt om dig vännen!

STOR KRAM

Pysslingen sa...

Hej du! Du är ju inte alls så långt borta från mig då, om du är i Borås. Jag bor bara några mil därifrån. Men vilken otur ni har då! Men du får tänka som så, att om ett tag så kommer ni att skratta gott åt alltihopa, det kanske ni redan gör förresten... ;-))

Anonym sa...

Hahaha, jag skulle aaaaldrig dra iväg på tältsemester, jag hatar att tälta. Strongt gjort med en så stor familj!!

Lycka till med bilen!

Eva J sa...

Härligt att du håller modet uppe, jag hade tjutit och svurit på att aldrig mer åka på semester. Strongt att ge sig iväg och tälta med hela familjen, förresten. Hoppas nu att allt ordnar sig och att sista dagarna blir fina för här hemma lyser solen och det är riktigt varmt.
Ha det bra
Kramar Eva

rose-marie sa...

oj oj.. vilken trip alltså.. =) hoppas att bilen snart är ok igen, så att ni kan fortsätta eran semester...

vad härligt med borås djurpark... vi var ju där häromdagen.. men funderar på att eventuellt åka dit snart igen.. var ju såå mysigt att se alla djuren.. =)

kram

Anna S sa...

Nämen, vad kul med lite livstecken! ;) Det känns ju som att ni har skapat er ett minne för livet med den här semestern! Synd att inte vädret har varit bra. Det underlättar ju en del när man tältar. Här nere i Skåne är vädret riktigt bra idag. Har spenderat nästan hela dagen i poolen och i solen, men det är rätt skönt att komma in ett par minuter, eftersom det är något svalare inne ;)

Ha det supermysigt och njut av det ni har kvar av semestern!
Kramar Anna

Anonym sa...

Men vilken otur ni verkar har alltså!
Hoppas att resten av resan blir bättre.

Lotta sa...

Tältar ni?? Usch....inget för mig...men visst, den kan säkert vara mysigt om det inte fanns saker som kallas kryp i alla olika jäkla former som ska krypa i sovsäckar osv....bläää...Men ni verkar ju ha haft otur till max. Stackare!!! Ni är ju nu i och för sig lite i mina trakter...bor ju inte så långt från Borås.

Hoppas ni får ordning på bilen.

Ha en fortsatt trevlig semester:)

Kram

Lena50 sa...

Men lilla gumman, en sån otur....men Borås (min stad) är ju fin och där finns mycket att göra...djurparken är ljuvlig...
Vad mycket fint du gjort sen sist....jag har ju varit dålig besökare här en tag nu..men nu är tillbaka :) hoppas ni får en fin fortsättning på semestern!!! Kraaam...

cia sa...

Men uj!
Tänk att bilen alltid går sönder på semestern! Långt hemifrån såklart.
Hoppas ni fick lite kvalitetstid iaf, även om det var på annan ort än ni tänkt er:-)

Unknown sa...

Skakar på huvudet... dels av beundran att ni ens ger er iväg hela klanen på TÄLTsemester... det händer inte för mig... och jag har bara 2 barn :-)
och dels för att man undrar om ni är lite tossiga :-)

Men hoppas verkligen att det löste sig med bilen.
Ska bli kul att få höra mer ifrån dig när ni är hemma igen.

Kram vännen
//Lotta

Hobbydraken sa...

Vilken otur ni har!! Hoppas bilen blir lagad snart.
Det är dock verkligen beundransvärt att ni ger er iväg med 5 barn+en hund och tältar!! Jag har bara 2 barn och skulle aldrig få min sambo att göra det :-( Lite tur i oturen är det dock att ni hamnade i en stad med många saker att göra :-D
Kram Nelle

Mrs X sa...

Men fy vilken otur! Inte kan ni säga att ni i alla fall hade tur med vädret heller... ;) Hoppas det löser sig med bilen och att det inte blir några fler bekymmer!! Skönt att höra av dig iaf :)

Kram Helén

Erica sa...

Låter som ni har haft ett riktigt äventyr. Även om det inte är som planerat kan det bli ganska bra ändå. Hoppas allt ordnar sig och ni kommer hem igen :)

Nu har ju vädret också blivit bättre.

Kram Erica

Tiggy sa...

Ah.. det förklarar tystnaden från din blogg. Nå, hoppas ni kommer hem utan problem och att semestern ändå varit trevlig!

Varma kramar!

Nenne sa...

Haha! Nä, vilken otur - men vädret är ju kanon så jag hoppas ni kunnat njuta av det :D

Ha det bra så länge!

Kramis

L8 sa...

Undrade just vad som hänt... Vilken semester ;)
Hoppas hemresan gick bra och att ni kom väl hem.
Kramisar
L8