onsdag 12 augusti 2009

Vår semester - kreativt eller bara ren galenskap?

Är jag förvånad över hur vår semestertrip artade sig?

Nej.

Inte ett endaste dugg.

Inte ens när det skedde så agerade jag speciellt förvånad.

Både jag och maken stod mest och skakade på huvudena och fnissade lite åt vår horribla otur. Inte bara att bilen läckte vatten, utan att vi dessutom testat med kylartätning och ändå fastnade vi i ett litet samhälle mitt ute i ingenstans. Med en enda, sliten liten verkstad att tillgå. Vars ägare inte var tillgänglig just denna enda dag då vår bil behagade gå sönder.

Haha, liksom. Och ett ICA (där vi parkerade) som stängde klockan 15.00 på lördagar. Såklart. Och klockan var väl strax efter tre då vi hamnade i den byn. Återigen - såklart.

Nåja, jag tar det från början.

I förra veckan, på måndagen, så började vi spekulera om semesterplanerna. Vi hade tänkt oss Liseberg med de tre stora barnen. Barnvakt hade jag hört efter med innan och det skulle inte vara några problem att ta de två minsta och hunden. Men se - helt plötsligt gick det inte för sig. Max en dag, för barnvakten riskerade att bli trött annars. Vi ringde runt, men ingen annan barnvakt var villig att åta sig uppgiften. Jag suckade och blev lite grinig, det ska jag erkänna. Tråkigt är det när man tror att det är fixat och att barnvakten sen drar sig ur i sista sekund. Mest synd om barnen såklart.

"Vad göra? Vad göra?,

Ja, då får vi välan ta alla barnen OCH hunden på semester - och vart åker man då då???"


Hmm, camping var det enda vi kom på. Och så fick det bli.

Mannen kom ihåg någon camping han brukade fira midsommar på, som litet barn, och den campingen fick det bli. Skönstavik, utanför Karlskrona i Blekinge.

På tisdagen åkte vi till ÖoB för att inhandla tält, sovsäckar, liggunderlag, fällstolar, stormkök, engångsartiklar, ficklampor och proviant. Det största tältet var ett sexmanna - två "rum" och en liten "vestibul" (Biblioteket kallade vi det för...). Vi tänkte som så att vi tar det billigaste och enklaste alternativet - för det kan ju vara så att campinglivet inte är något för oss. Men är det det så kan vi ju alltid uppgradera oss till nästa sommar.
Och sen började vi packa. Så lite som möjligt, bara det allra nödvändigaste och barnen fick ha vars en ryggsäck som de fick fylla med kläder & leksaker.
Och, tro det eller ej, men vi fick in all packning i bilen!

På onsdagsmorgon, vid 10-tiden satte vi oss i bilen och påbörjade vår lilla färd.


Frukost väntade vi med, mycket mer spännande att stanna på vägen och äta den.

Det var ca 20 mil till campingen, så det gick ganska snabbt att köra (eller snabbt för vår familj med femtioelva kissepauser..) och vi var väl framme redan vid ett-tiden.


Även nybörjare på att slå upp tält. Rätt många campare hade solstolarna riktade mot oss, vars en öl i näven och fånigt leende på läpparna? Förstår inte varför...


Men det blev ju bra till slut. Vi var mäkta stolta över vårt stora tält (har liksom bara sett vanliga små iglotält innan), men insåg ganska snabbt att vårt var av det mindre slaget. Och vi var nog ändå den största familjen. I det minsta tältet.


Barnen tyckte iallafall att det var otroligt spännande att få sova i tält. Här har ni en glad Douglas som ville gå och lägga sig så fort vi hade slagit upp tältet (men vi höll han uppe några timmar till...). Tjejerna sov i ena delen, killarna i andra. Jag och maken låg i "vestibulen" (aka "Biblioteket" som sedermera blev kallat "stora sovrummet" på nätterna).

Och vet ni vad? Det fanns pissmyror på stället.
Okej att det finna myggor, det får man liksom räkna med. Men pissmyror? Satan vad ont vi hade varje morgon då vi vaknade. Helt sönderbiten. Och vad det sved av de j-vla myrorna.


Engångsgrillar is da shit! Jag har verkligen underskattat dem som små och usla - men ändrade snabbt uppfattning på campingen. De är super, håller värmen länge och är perfekta att grilla marshmallows på efter middagen.


Inne i Kalskrona stad hittade vi en vacker stadspark där vi åt glass och lekte på lekplatserna. Barnens favorit var lätt denna gungan.

Efter tre dygn på Skönstaviks camping, fick vi höra talas om en helt fantastisk camping utanför Strömstad. Daftö heter den och skulle visst vara helt underbar till barnfamiljer (för ärligt talat så var vi rätt besvikna på Skönstavik - där hände absolut ingenting och det var svårt att få kontakt med folket där, ni vet - de där stammisarna på campingen...). Så på en timme bestämde vi oss för att packa ihop och dra vidare. Barnen tyckte bara det skulle bli spännande.
Och Kiara var aptrött på pissmyrorna (Fast vid detta laget hade jag hällt ut en hel burk Myrr på platsen och sista natten slapp vi faktiskt de j-vlarna..).

Så vi åkte. Och när vi åkt ca 25 mil stannade vi vid en mack för kissepaus. Och mannen säger "Du, det läcker rätt mycket vatten under bilen." Och jag säger "Sluta. Håll k-ften." Sen går vi på toaletten, allihopa.

När vi kommer tillbaka är det en rätt kraftig pöl på marken. Suck.
In på macken och köpte kylartätning. Gjorde allt enligt bruksanvisning och, faktiskt, efter ett tag rann det inte mer.
Så vi körde iväg.

Efter några minuter pep och blinkade det lampor i hela bilen och vi stannade vid vägkanten. Fyllde i vatten för att, förhoppningsvis, komma till en mack å de fortaste.

Men inte fanns det en mack på det hållet. Nädå. Så vi blev fast vid en ödslig väg, vid en rutten gammal, nerlagd (trodde jag då) Pump-station.
Så kom det ett par MC-förare och vi frågade dem om närmsta väg till macken. Tre mil. Jo, men tjena. Denna bilen vill inte ens köra två meter just nu. Då tipsade de oss om en verkstad inne i det lilla samhället (vars ödsliga väg vi just stod på), "fråga bara efter Tony på verkstaden om ni inte hittar". Hm, ja.. just det ja...

Och vi körde in, stannade på ICA's parkering, inte en människa i sikte. Eller jo, två killar som höll på att bygga på sitt hus. Så vi kände oss tvungna att störa dem och fråga. Snälla som de var så kikade de på bilen och bad oss sen köra till "bryggan", i huset bredvid deras. Det visade sig att verkstaden låg precis bredvid deras hus. Och det visade sig också att Tony fyllt år nyligen och hade brakfest just på denna lördagen. Och jodå, vi hörde ju musiken där vi stod.
Vi körde upp på bryggan och de hjälpsamma killarna kunde snabbt konstatera att det var inget litet läckage - det var hela pumpen som pajat.


På denna verkstad, i den hjälpsamma byn Länghem, eller med de hjälpsamma grannarna till verkstaden, stod vi nu och väntade på bärgningsbilen.


I den ljusa delen på fotografiet, ser ni det förbenade j-vla vattnet och vilken fin, jämn stråle som rinner ur vår bil...


Och så bilen på bärgningsbilen...

Nåja, vi fick en riktigt sjysst bärgare. Han körde oss till Borås camping och var extra snäll genom att också lämpa av bilen där för att hämta den på måndagsmorgon - utan extra kostnad.
Så vi checkade in och fick en fin, blöt & sunkig plats nere vid ån... Vi hade iallafall tur med vädret denna dagen..
Barnen var lyriska över att ha fått åka baklänges i vår bil under bärgningen - "Mamma, detta är den bästa semesterdagen!".


Helt okej samlingsrum där vi kunde äta vår frukost. Jag är riktigt imponerad över hur vi klarat oss med torrvaror och en del kylklampar till det nödvändigaste. Och ingen i familjen har klagat.


Lite minigolf fick vi spelat. Douglas (den lille uppe PÅ banan) skapade sina egna spelregler och vi skrattade gott.

För att få upp humöret i familjen försökte vi hitta å något lite varje dag. Eftersom vi också hade med oss Kiara, var det lite svårt, men vi fick dela upp oss. Maken tog de små till Djurparken och jag tog senare de tre stora till badet.
Vi spelade golf och hyrde cykelbåt. Satt i TV-rummet och myste. Tog långpromenader (i Borås heter det att "det är bara några hundra meter ditåt" och sen visar det sig att det är närmare "några kilometer ditåt.") för att överhuvudtaget få tag på okej mat som inte kostade skjortan (Fan vad campingkioskerna har blivit dyra! Och så dåligt sortiment!).


Charlie


Oliver


Douglas


Jennifer


Melinda

Lite djur & natur fick vi också uppleva, barnen hittade ett gäng harungar och en av dem lyckades vi få med på bild.


Så söt va?


Denna krälande lilla sak var spännande tyckte kidsen. En ca 6-7 cm lång larv i läckra färger. Någon som har en aning om vad det kan vara för något?

Efter fem dygn på Borås camping hade humöret sjunkit rätt rejält hos alla i familjen. Småkillarna saknade sina täcken och sina sängar. Charlie saknade Sessan (katten) och tjejerna saknade sina leksaker. Vi vuxna saknade att få ligga mjukt och ha tillgång till rinnande vatten, lyssna på musik och äta en äkta grillad köttbit...

Som tur var så ringde verkstaden på torsdagen och bilen var klar och vi kunde komma och hämta den nu, "Det är bara några hundra meter från campingen". Tjoflöjt liksom. Hundra meter my ass. Och just den dagen var en av de varmare (för vi har såklart haft spöregn under de andra campingdagarna, vad annars liksom?). Men vi gick. Och vi gick. Och gick lite till. Och visst - efter måååånga hundra meter dök verkstaden upp.

Aldrig har jag väl blivit så glad över att återse min bil. Fick tårar i ögonen, av detta kära återseende. Vi skulle få komma hem.

Tillbaka till campingen och packade ner allt, snabbt och med ett glatt humör. Och vid 6-tiden var vi på väg hem. Äntligen.

Och vad har vi då lärt oss av denna resa? Jo, en hel del faktiskt. Här kommer en del till ett campinglexikon. Ska kontakta ett bokförlag för att höra efter om intresse finns för en fortsättning..
  • Fakta om Boråsfolket: De är avståndsoptimister, de är sävliga, men säger det mesta med ett leende på läpparna.
  • Fakta om norska campare: De är otroligt hjälpsamma, låter otroligt glada för allting och har en tendens att själva råka ut för en del lustigheter.
  • Fakta om stammisar på campingarna: De har en tendens att hålla ett visst avstånd, blandar sig sällan med "korttidare" och skulle de hälsa på oss så är det mest med ett misstänksamt grymtande. Istället för att hjälpa till vid korttidarnas tältresning, så tittar de gärna på med ett, något elakt, smil och virrar på huvudet.
  • Fakta om Skönstavik camping: Då det står i reklambladet att "vi har mycket kul för barnen, såsom åka flaket bakom traktorn," så innebär "traktorn" - en gräsklippare, och "åka flaket" en liten vagn bakom gräsklipparen och sen kör den två varv runt campingen. Barnen som satt i den såg väldigt uttråkade och ledsna ut.
  • Fakta om Borås camping: Då det regnar så luktar det sump. Överallt. Och allt blir lerigt, klibbigt, äckligt. Allt gräs ligger i pölar och plötsligt känner du dig som världens sunkigaste människa som aldrig kan bli ren nog.
  • Fakta om campingkioskerna: De är hutlöst dyra. Tar 5-6 kronor för EN bulle och ofta hittar du förpackningar med kakor/knäckebröd/mm som du vet har bytat designen för ett par år sedan. Kiosken har kvar den gamla designen. Hur gamla är då förpackningarna?

Men vi kommer faktiskt campa nästa år. Vi ska köpa ett större tält och vi har noga kollat upp vilka campingar vi eventuellt ska besöka. För vi har ändå haft en hel del kul. Det har varit så kul att umgås hela familjen utan datorer och TV. Vi har lagt oss samtidigt och stigit upp samtidigt, vi har levt inpå varandra i över en vecka. Och vi har skrattat oss genom det mesta. Är vi smått galna? Ja, jag tror faktiskt det. Men jag älskar verkligen vår familjegalenskap - det är väl den som håller oss samman!

Tack för alla goa kommentarer, jag skrattade så jag grät emellanåt. Nu är vi iallafall hemma och vi är välbehållna. Jag ska ta en bloggrunda så fort jag kan, eventuellt ikväll - för nu ska vi iväg till svärmor och bli bjudna på middag.

Ha de bäst alla ni underbara!


Ps. Har fått hem en KAOS av Kamilla! Så fin är den och jag ska blogga om de sen!


41 kommentarer:

rose-marie sa...

åh herregud alltså... finns nog inte mkt annat att säga om eran "underbara" semester.. *ler*.. visst är det knepigt hur de största katastroferna, i barnens ögon kan bli de bästa.. *fniss*... förstår att dte är skönt att vara hemma igen.. men låter verkligen som om ni har haft en riktigt spännande upplevelse.. mmm... jag är nog lika galen själv.. för visst blir man ändå lite campingsugen när man hör hur ni har haft det.. samtidigt som man (med rätta antar jag) blir helt förskräckt och aldrig vill tälta igen.. hi hi...

den där larven var ju för cool.. ser ut som en välgrillad fjäril.. *asg*

kram

Anna S sa...

Men vilken underbart katastrofal semester ni verkar ha haft! Det låter ju som värsta Sunes Sommarfamiljen som råkar ut för både det ena och det andra ;) Skönt att ni har kunnat skratta åt det i alla fall så att det blivit en bra semester i alla fall.

Larven ser ut som en träfjärilslarv (den som kallas "vanlig"). Larven är mycket finare än fjärilen i det här fallet tycker jag ;)

Ha det gott så ses vi väl på måndag? :)
Kramar Anna

liselotte sa...

Jag tycker att ni fixade dessa "små" problem på ett alldeles fantastiskt sätt. Jag fick också problem med bilen inför min hemfärd, men hade i alla fall mat och husrum...
Jag har en kasse med grejer från Mita till dig.
kram

Pysslingen sa...

Hej! Skönt att höra att ni är välbehållna och hemkomna efter er strapatsrika semester. Hehe... Kunde nästan inte varit värre, men som sagt... ett minne för livet har det ju redan blivit... och det är inte illa...

Kram på dig!

Mimic sa...

Vilken semester! =)
Men tänk vad mkt bättre det förhoppningsvis går nästa år när ni är lite "varmare" i kläderna. ;-) Ni är snart värsta campingproffsen!

Lotta sa...

Haha... ja du vännen... vilket äventyr. Men jag förstår absolut att ni vill campa nästa år också... jag kan inte tänka mig tält själv... men husvagn går bra. Å andra sidan har vi "bara" 2 barn...

Kram
Lotta

Therése sa...

Oj... Vilken semesterresa!! Men det låter ju som om ni inte hade det alltför hemskt ändå, och berättelsen om semestern blir ju lite "bättre" om det hände saker ;)
Synd på bilen dock, som jag kan tänka mig kostade en slant att laga.
Känner igen det där med "publik" på camping - när jag var 14år köpte vi husvagn och jag kan fortfarande tänka med fasa tillbaka på när jag skulle hjälpa Pappa med förtältet första gången... Omärkta pinnar, nästan oläslig beskrivning och ett gäng grabbar i 16-års åldern som satt och studerade oss och kom med kommentarer. Inte så skoj!!

Hoppas ni får en fortsatt trevlig sommar!
Kramar, Therése

Anonym sa...

Här sitter jag nu och skrattar så tårarna rinner - det verkar ju vara manuset för nästa "vi-hade-ialla-fall-tur-med-vädret"-film!

Välkomna hem igen, och tänker ni campa norrut nästa år så hör av er!

Maritha sa...

Vilket äventyr! Förlåt om jag ler, men det hoppas jag att du bjuder på.. ;)

Det finns en väldigt fin camping i Katrineholm,Djulö. Klart vi bjuder på grillat och kaffe (O en whiskey/likör om det lockar..)

Ni är alltid välkomna!
KRAM på dig, Vännen!

Caroline sa...

Oj, oj vilket äventyr ni har varit ute på! Snacka om otur med bilen! Så typiskt! Semestrar kanske inte alltid blir som man tänkt sig men blir ändå ett minne för livet.

Jag blev lite full i skratt när jag läste ditt inlägg.
Ja, särskilt när jag läste om era upplevelser från Borås... Jag är ju själv Boråsare och som tur är bor jag inte på Borås Camping. "fniss" Den där campingen verkar inte vara någon större hit.
Du måste ha stöt på många märkliga Boråsare under din vistelse här.
"ler" Jag lovar att det finns andra Boråsare här, så våga komma tillbaka ;)
Det är ju alltid bra om ni har lust att få lite extra motion ;)

Det lustiga är att jag dessutom jobbar i Länghem och åker förbi den där lilla macken varje dag.
Ibland är världen ganska liten...

Det verkar i alla fall som ni har hämtat er efter som ni ska ut nästa år igen. Hoppas att ni har mer tur med er då...

Kramar Caroline

ScrapMi@ sa...

Oj oj oj vilket äventyr ;-) ibland vill det sej liksom inte går bara på tok.
Beundrar Er som campar i tält med så många kids.....vi campar en hel del i husvagn med två barn på 7 o 13år...... Ni gör det kanon bra =)

Skönt att Ni är hemma o att allt ordnat upp sej o att Ni redan har planer på nästa års camping =)

KRam//Mia

Anki sa...

Fnissar åt dina härlig beskrivningar. Tror faktiskt jag varit på den där campingen I Borås en gång för tjugo år sen med dåvarande pojkvän. Det var för övrigt sista gången jag åkte på tältsemester...

Åh vad du ska uppskatta att vara hemma nu...

BellaMio sa...

Hihihi...låter som ni haft en underbar semester trots allt!

Kul att höra att du är tillbaka i alla fall!

Kram Kram

Essmo sa...

Vilket underbart äventyr ni har varit med om ! Skrattar så tårarna rinner (fast inte för att vara elak) Sköna fakta ni har kommit fram till.. Tilläggas bör ju att det nästan alltid regnar i Borås *fniss* Skönt att ni kom hem hela iaf..
kram på dig!! =)

Anna sa...

Men vännen, det låter som en tuff resa! Synd att jag inte visste att du var i stan, i så fall kunde jag kommit med gratis bullar ;) Skönt att läsa att ni inte blivit helt avskräckta av att campa och jag vill tillägga att det INTE alls nästan alltid regnar i Borås ;O)

Ha det bäst snäckan!
kramKram Anna

Anna sa...

Men vännen, det låter som en tuff resa! Synd att jag inte visste att du var i stan, i så fall kunde jag kommit med gratis bullar ;) Skönt att läsa att ni inte blivit helt avskräckta av att campa och jag vill tillägga att det INTE alls nästan alltid regnar i Borås ;O)

Ha det bäst snäckan!
kramKram Anna

~ Sophia ~ sa...

Men jösses!! Vilken strapatsrik "semester" ni verkar ha haft. Kul att ni ändå inte har blivit helt avskräckta, utan tänka er tältsemester nästa år igen.
Kommer ni upp så långt som till Enköpingstrakten så får ni gärna tälta på vår tomt...har en smärre lekpark här hemma ; ) Klättervägg, slänggungor, kryptunnel och grotta inuti en kulle, rutchkana, sandlåda, gungbräda, kojor, fotbollsmål, klätterställning, "spindelnät" och givetvis ett par bassänger modell mindre....har ofta ett gäng ungar här ; )

Har faktiskt råkat ut för bil-trubbel själv en semester ( dock bara med 4 barn...). Bilen började bolma massor och det visade sig att den inte gick att köra ens en meter till! Bara att ringa efter taxi x 2 samt lite bärjningshjälp... Gissa minerna hos folket på Skara Sommarlands Camping när vi gled in där med hela familjen och all packning...i 2 taxibilar!! Stooooora ögon ; )
Ett roligt minne såhär i efterhand.

Ha det gott! KRAM! Sophia

rose-marie sa...

mm.. var superhäftigt.. synd att du missade det... en riktig upplevelse.. =)

matte D.. hade skrivit fel.. vet inte riktigt vad de heter... kommer inte ihåg det just nu..

mmm.. de har ju såna där "spring-cyklar" på dagis.. du vet, utan trampor och kedja.. så hon har väl övat i smyg.. hi hi

mmm.. shoppingdjävulen har nog bitit sig tag i en.. =) beställde scrapgrejor i förra veckan med.. så jag väntar bara på att de ska komma med posten... =)


kram kram

Eva J sa...

Vad ni är modiga!!! Det är beundransvärt. Jag tror att alla små barn blir nöjda av att bara få umgås med syskon och föräldrar för det är det bästa de vet, men det här blev ju "värsta" grejen ju. Vilket äventyr! Det är inte alla som har åkt bärgare baklänges hi hi...
Ha en riktigt skön vecka
Kramar Eva

Helén sa...

Tack snälla Angelica för en rolig stund!! Skrattade gott åt ditt inlägg! Inte roligt med alla eskapader, men du skriver med sån inlevelse att det nästan känns som man varit med. Skönt att allt ordnade upp sig till slut!

Kram Helén

pysselninjangittan sa...

haha, jojo. En riktig familjesemester :-)

Vad skoj du blivit med BIA !
kolla in deras nystartade forum vetja! (länk hos mig).
kramiz

mita sa...

VILKEN SEMESTER! hahahaha!Puh.
Stor kram till dig Mita

Cornelia sa...

Jag älskar din inställning! Och är säker på att ni har uuuuuunderbara minnen (och bilder att scrappa!!) från den här trippen!

Hoppas att det inte kostade en förmögenhet att laga bilen!

Tusen kramar!!!!

M sa...

Vilken semester!! Men låter som att ni har haft det mysigt ändå! Och vilka fina barn du har!! Min dator samarbetar inte med mig just nu så jag kan tyvärr inte se alla bilder.

Ja usch nu är det tungt. Min stora kärlek har bestämt sig för att det inte ska vara vi längre. Och det är så fruktansvärt jobbigt. Och jag vet ju rent förnuftigt att jag kommer bli glad igen, men just nu känns det som att jag aldrig kommer bli det igen. Vill inte vara själv!! Tack för din kommentar! Det värmer väldigt mycket! Du är så himla snäll!!

Kram på dig

Anonym sa...

Hej hej!! Vilken semester ni haft *ler*
Ja det börja bli tungt nu men har bara gått upp 11 kg än så länge så jag ska väl vara lite glad för det men har attans ont i ryggen framåt kvällarna! Ja ajg har den BLÅ BIAN! trodde bara den kunde göra de hållen som man ser att den gör om du förstår 6 hål eller vad det är . :) men vill man ha mer hål flyttar man den lilla spaken man ha vid ena sidan där man ställer in vart hålen ska börja lixom svårt att förklara men iafall .. flyttar man ut den mot sig då kommer det fram en lien sak som passar i hålen när man flyttar med pappret man stanasar i trycker pappret i så den bli i hålet sen stansar man igen .. ööh.. vet inte om du fattar nått av det jag sa men det är super enkelt! ;)

Kram

Lena50 sa...

Hahha...du är ju för skön...du skulle ju blivit författare.....villken härlig familj ni verkar vara, och detta var ju ett klart exempel på att "göra det bästa möjliga av situationen" det är oxå såna här episoder man minns och skrattar åt senare!!!!
Allt ordnade ju sig till slut...mycket tack vare eran positiva inställning...
Till saken hör att ni var inte långt från mina trakter...jag är från Borås...och bor nu 5 mil utanför....
KRAAAM!!!!

L8 sa...

Hej snäckan,
Maila mig så fort du vet datum för träffen så kan jag nog ge besked ganska omgående. När det gäller våra träffar i Skurup så är det följande datum som gäller:
26 aug
16 sep
7 okt
4 nov
25 nov
Maila mig på lotta.lindberg@hotmail.com så kan jag maila dig mer info.
Kram
L8

Anonym sa...

hihi.. Ja jag har fått för mig att jag kan allt utan att läsa några instruktioner ;) hihi,, och då tar det lite längre tid;)Ja dörrskyltarna är jag väldigt nöjd med behöver inte vara så avanserat motorcykelstämpeln har jag för mig är köpt hos papermaze och flickan är bildmålarnas!! köpte jag hos Landstoken!! ha en bra kväll!!

Susan sa...

Det låter som att du har en UNDERBAR familj! Och er semester skulle ju kunna bli en bra film ;)
Skönt att du är "tillbaka"!

Nenne sa...

Gulle du! Att hålla humöret uppe under den resan tror jag aldrig att jag gjort!! Way to GO! Helt underbar familj du har, barnen är såååå söta! En hel massa härliga scrapbilder+moments har du fixat på köpet, du är helt enkelt bäst!

Hoppas du får landa lite innan vardagen drar igång :p

PS. Lysingsbadets camping i Västervik <--- dit åker ni nästa gång - basta!

Tack jättemycket för dina härliga, gulliga kommentarer, du är härlig!

Kramar
/Nenne

Linda Horn sa...

Kul att du vill PIF:a med mig! Ja, du ska nog blogga om det ganska omgående, det är skapandet och skickandet man har ett år på sig att göra... så har i alla fall jag förstått det.

Lycka till!

Mia sa...

Din blogg fångade mig. Du skriver så bra...Kanske det blir ett film manus av er semester. Jag små log många gånger :-)
Fantastiskt att ta hela familjen på camping. Jag som tycker att det kan vara jobbigt att gå till C men mina tre *S*

Du är välkommen till min PIF. Jag saknar en tredje person.

Ha det gott.
K:MIA

Mia sa...

Din blogg fångade mig. Du skriver så bra...Kanske det blir ett film manus av er semester. Jag små log många gånger :-)
Fantastiskt att ta hela familjen på camping. Jag som tycker att det kan vara jobbigt att gå till C men mina tre *S*

Du är välkommen till min PIF. Jag saknar en tredje person.

Ha det gott.
K:MIA

Mia sa...

Din blogg fångade mig. Du skriver så bra...Kanske det blir ett film manus av er semester. Jag små log många gånger :-)
Fantastiskt att ta hela familjen på camping. Jag som tycker att det kan vara jobbigt att gå till C men mina tre *S*

Du är välkommen till min PIF. Jag saknar en tredje person.

Ha det gott.
K:MIA

Mia sa...

Din blogg fångade mig. Du skriver så bra...Kanske det blir ett film manus av er semester. Jag små log många gånger :-)
Fantastiskt att ta hela familjen på camping. Jag som tycker att det kan vara jobbigt att gå till C men mina tre *S*

Du är välkommen till min PIF. Jag saknar en tredje person.

Ha det gott.
K:MIA

Mia sa...

Din blogg fångade mig. Du skriver så bra...Kanske det blir ett film manus av er semester. Jag små log många gånger :-)
Fantastiskt att ta hela familjen på camping. Jag som tycker att det kan vara jobbigt att gå till C men mina tre *S*

Du är välkommen till min PIF. Jag saknar en tredje person.

Ha det gott.
K:MIA

Pernilla sa...

Åh, nu har jag fått skratta gott här på kvällen! Gud vilken semester! Men det blir ju himla roliga minnen i efterhand. Jag har fortfarande i färskt minne hur jag och en kompis sov på en toalett i London under en tågluff för typ 100 år sen :o)
Pysselhörnan artar sig ganska bra, men det fattas ett skrivbord, det viktigaste ju! Bilder kommer förhoppningsvis denna vecka!
Ha det bra nu, (i egen säng)! Kram Pernilla

Anonym sa...

Helt underbar läsning :)själv skulle jag få tuppgök om jag råkat ut för allt det däringa.

Tack för en härlig läsning.

Ha det gott.
Annika

V sa...

hahaha jösses vilken semester ni haft! Ganska skoj att läsa måste jag erkänna! *ler* Och förresten, TUSEN TACK för dina fina och uppmuntrande kommentarer du lämnar! Man blir så glad!! Och förresten, Grattis i efterskott, samma dag och samma år som mig... :) Kuligt faktiskt! Ta hand om er! Kram kram kram i massor

Christina / Synål / Stina sa...

JA denna semester lär ni ju komma ihåg. Men det är jku tur att ni kan skratta åt det och försöka ta dagen som den kom.
Och vilken tur att ni inte blev avskräkta.
Hoppas det är skönt med era sängar och allt hemma. Det tycker jag är det sköna med att komma hem från tält i några dagar att man uppskattar vardags saker.
Hoppas bilen går som en klocka nu.
Kram

Tesa/Therese sa...

En semester att minnas....och snart kan man bara le åt alla tokigheter som inträffade. Vi campade oxå på Borås camping i sommar :o) och den affären var under all kritik. Tack för dina goa kommentarer hos mig! Ha det gott. Kram