onsdag 16 september 2009

I'm ba-ack! Och allt är bara såååå bra!

Hej alla goa uppmuntrande tjejer! Tack för alla påhälsningar och fina ord och lycka och välgång - de var nog de som hjälpte mig den där extra biten igår! Blink

Igår (måndag 14/9) anlände jag till Kristianstad sjukhus, klockan 13.00. Min lilla mamma fick inte följa med in pga av de nya influensarestriktionerna - så en tår hamnade allt på kinden... Men de snälla syrrorna tog snabbt hand om mig!

Jag blev inmätt, invägd och inslussad på rummet. Nålad, medicinerad och en massa information.

På avdelningen var det helt öde och jag kände mig ganska ensam. Det visade sig sen att de andra var ju på uppvaket eller sovandes på sina rum - jag var ju sist ut för dagen.

Vid 15:00 ringde de från op och sa att jag kunde gå ner. Så jag och en sköterska körde ner sängen.
Sköterskan var helt ny för dagen och visste inte alls var vi skulle... Stackaren.. Vi gick från Dagop till den andra op-avd, fram och tillbaka och den ene visade oss till den andre igen och vice versa..
Till slut fattade den ena av sekreterarna att det var ju visst där jag skulle vara, på vanliga op!
Ja, nog för att jag ska gå ner i vikt och få in bra motionsvanor - men inte trodde jag att de skulle gå ut så hårt redan innan operationen... *flinar*
Men jag är ju utrustad med ett glatt humör så jag tog allt med en klackspark.

På plats fick jag vänta en halvtimme innan jag kom in på operation... Så inte förrän strax efter fyra blev det dags för operation...
(Ni kan tro att min man var nervös.. Han trodde ju att jag skulle vara färdig vid detta laget..)

På op-bordet fick jag på mig vackra benstrumpor och ett värmande täcke. Gasmasken sattes på huvudet, sömnmedlet sprutades in och läkaren frågade om jag kände något än?
"Öööh, eh nä?", sa jag.
Det gick två sekunder och sen bara nickade jag och sen blev det svart!
När de sen skulle väcka mig så kändes det som om det var precis jag somnat.

De puttade till mig för att hålla mig vaken, tog ut tuben ur halsen och de första jag kläcker ur mig är:
"Men jag är ju glad?!....Jag är ju alldeles lycklig??"

*skrattar*
Ja, anledningen var för att jag tidigare snedtänt på narkosen, så både jag och läkarteamet var förberedda på utbrotten - men det blidde inga sådana!

Sen somnade jag nog igen och kördes upp på uppvaket.

Vid halvsju-tiden kom en sköterska med telefon till mig. Det var oroliga mamma som efter många om och men kommit till rätt avdelning. Hon var nästan gråtfärdig eftersom de inte hört av mig - men när hon nu hörde min röst och hur lyckat allt gått - så blev hon så glad.
Strax därpå ringde jag min oroliga make - som också blev mycket lättad. Det blev dock inga långa samtal eftersom jag höll på att somna hela tiden... Glad

Vid halvnio-tiden fick jag resa mig upp (efter tjat från min sida... Snabbt ska det gå! *flinar*) och promenixa och prova gå på toan (där jag också somnade x antal ggr...) och vid 23-tiden blev jag av med droppet och kunde gå själv utan större besvär.

Natten gick finfint. Vaknade ca varannan timme och var då uppe och gick och blåste i den där "lungförstärkaren", samt tjattrade med nattpersonalen.

Vi halvsju kröp det tillräckligt i mig så då steg jag upp och satte på mig egna kläder och gjorde igordning lite på rummet (jag var själv i en tvåmannasal).

Jag fick dagens medicindos - 6 tabletter att svälja ned med vatten... det tog ju ca 1 timme att få mig dem... Haha! Och när jag precis var klar så var det dags för frukost!
Och jag var då proppmätt!
1dl fil (som tog mig 3 timmar att äta!!) och sen en fruktshot som skulle vara under förmiddagen och en näringsdryck som skulle vara över hela dagen (I skrivandets stund, kl17:30, har jag fått i mig 1/2 av den drycken...).
När jag var färdig med filen skulle jag påbörja fruktshoten - och just då kommer lunchen in... Amen herregud - hur ska jag hinna äta allt?!

Till lunch var det 1dl fisksoppa, 1dl morotsjuice och 1dl mjölk....
Jaja, vid 13.00 hade jag fått i mig både fruktshot, soppa och mjölk. Mao var det godkänt för att få åka hem!

Läkaren gav oss lite info om "livet efteråt" och en hel bunke med recept på mediciner & vitaminer. Syrran kom med morfintabletter för smärtlindring och sen begav jag mig ut i friska luften!

Goa väninnan hämtade hem mig och jag var hemma vid halvtre. När jag kom innanför dörren (och efter att ha kramat alla barn, vovve & man) så klappar mellantjejen (7år) mig på magen och säger, med sin ljuvaste stämma:
"Men mamma... jag tycker inte du har blivit så smal... jag tycker nästan du blivit tjockare?"

*ASG*
Men hur goa är barnen då????! I hennes lilla tankegång så trodde hon säkert att jag skulle komma hem smal, plus att det för henne kvittar hur jag ser ut - tjock som smal - jag är ju hennes älskade mamma i vilket fall somhelst!


Helhetsintrycket av allt detta är att det gått kanon, jag mår oförskämt bra! Har inte behövt be om extra smärtstillande och jag känner mig bara sååå glad hela tiden. Trött - men normalt trött liksom.

Vi träffade några som skulle bli opade idag och de stirrade med stora ögon: "Blev ni opade igår?!"
Med tanke på vår pigghet liksom.
Speciellt till mig som blev opad sist av alla - ändå var jag nog både den som var uppe tidigast och den som var piggast.

Så ni som ska in på detta - tänk på att inställningen är A och O, med en bra inställning kommer du långt! Och jädrar vilken häftig upplevelse det är!!

Tack för att du läste ända hit!

Nu ska jag vila en stund och samtidigt försöka få i mig vätska!
30 kommentarer:

ScrapMi@ sa...

Jag älskar din inställning den är helt ljuvlig =)
Jag konserverar den o tar till när jag behöver!!!

Stor grattis måste kännas underbart att vara på "andra sidan" jag följer Dej o stöttar Dej i din VIKTiga vandring neråt!!!!

Stor KRAM//Mia

Miss Goldie sa...

Härligt att höra att allt gått bra och att du känner dig pigg!

rose-marie sa...

grattis.. vad skönt att allt gått bra.. =)

ta hand om dig..

kram

Hanna sa...

Hej!

Vad skönt att höra att allt gick bra! Efter många om och men...! ;o)
Ha det bra,
kram,
från Hanna

zozzo_87scrapbooking sa...

Åhh GRATTIS I MASSOR!!! :-) Roligt att allt gick så bra!!Kraamar om!!

Erica sa...

Vad skönt att allt gått så bra. Nu får du ta hand om dig och återhämta dig.

Kramar Erica

Caroline sa...

Vad härligt att allt har gått fint och att du mår så bra.
Det måste kännas konstigt att bara ät 1 dl fil och bli mätt. Helt otroligt att det funkar egentligen. Häftigt!
Jag blev så full i skratt av din dotters kommentar för den var så underbar. Det är så härligt med barns spontanitet.
Ta nu hand om dig och låt dig bli lite ompysslad.
Kram Caroline

Glimmis sa...

Åh vad glad jag blir. Härligt att höra.

Återkommer senare... kanonsjuk just nu... risken finns att jag feberyrar ihop ngt konstigt... (mer än vanligt då)... hihi

Kramkram

Linda Horn sa...

Åååh, vad skönt att allt gick så bra!! Men det kunde ju inte annat, med din härliga inställning. Som sagts här ovan, jag tror att jag tar och konserverar lite av din härliga inställning och humor, så jag kan ta av det när det är alltför tungt.

Vad jag har skrattat åt ditt härliga inlägg!!! Men jösses människa, vad det har ändrats bara på 2-3 år! Det är nog 2,5 år sen tror jag - kan vara mer - sen jag var på info-möte om denna op, då skulle man fasta 12 timmar innan op, inte få äta första dagen efter, och hela första veckan var det typ 1-2 dl/dag!!! Totalt!! Så hade jag fått op då, hade jag ätit din dagsranson på en vecka, typ! Vad det händer mycket inom medicinen på kort tid... Gubben undrade ju vad jag skrattade så gott åt, just när jag var vid din frukost och lunch där, hans kommentar var: guuud, jag skulle ha dött av hunger på bara 1 dl fil!!! Ja, han var inte med på mitt möte, om jag säger så! ;-)

Vad skönt för dig att du nu är ute på andra sidan, som så smart sagt här ovanför. Med din inställning kommer du väl att susa nerför viktbacken i rasande fart nu... Skönt till nästa sommar, blir väl en hel del nya kläder då kan jag tänka. Jag kan ändå tycka att det är skönt att jag hann gå ner så mycket, att jag inte längre var aktuell för gbp, dessutom var jag ju gravid, så de hade liksom inga argument att komma med. Tack och lov att biverkningen på medicinen fungerade på mig! (Funkar i 50% av fallen, tur att man hörde till rätt halva.)

Nej nu ska du få vila, det blev ett långt inlägg detta! Hoppas i alla fall att mitt lilla brev kom fram?!

Kraaaaaaamar i massor!

Eva J sa...

Sitter och små skrattar här åt ditt härliga inlägg som för övrigt var mycket intressant. Det är så roligt att läsa för du har en otroligt bra känsla när du berättar. Jag är jätteglad för din skull och med din inställning kommer det gå kanon bra med viktnedgången, jag ska stötta dig så gott jag kan. Ska bli roligt att träffa dig på lördag och fram till dess massor av kramar till dig
Eva

Nenne sa...

Välkommen hem igen gums! va skönt att allt gick bra, det låter ju så lätt men det är säkert en otrolig resa. Att läsa dina inlägg och följa dig är ju en sak men att vara den som har levt på flytande i 4 veckor och sedan opereras för att aldrig bli den samma igen (på gott och ont - så klart mest gott för hälsans skull) är ju en helt annan sak - beundrar dig SÅ MYCKET!!!

1000 kramar till dig!

Mathilde sa...

Då fungerade min tankrekraft :)
Välkommen hem igen vännen och vad skönt att det gick bra! Du är stark, och viljan och inställningen gör så himla mycket! Man behöver bli påmind om det ibland.
Kram på dig gumman!

Lotta sa...

Du är så ruskigt häftig! Helt fantastisk är du... och jag är såååå glad att det gått så bra för dig. Hör av mig...
Ät och må gott!

Kram
Lotta

Anonym sa...

Vad kul att du mår så bra!! Vill bara läsa mer om din resa!
Kram Malin
(aka Maruska på viktdropp:))

~ Sophia ~ sa...

Så skönt det är att läsa din härligt målande berättelse. Det liksom sprudlar av energi och livsgnista om det!

Säger som de övriga, du är superduktig!

KRAM!

Anna S sa...

Åh, vad skönt att höra att det gått så bra! Men, som tidigare sagts, så hade det ju inte kunnat gå på något annat sätt med din underbara inställning.

Grattis till en lyckad operation!

Ha det fint och ta hand om dig!
Kramar Anna

Tingeling sa...

Fan vad kul för dig gumman att det gått bra och att du är SÅÅÅ POSITIV!!!! Grattis kram

M@gs sa...

Härligt, vad skönt att den delen man inte riktigt råder över själv är klar... Lycka till framöver, och hoppas det inte gör ont?
Kram

~ Sophia ~ sa...

Ville bara passa på att berätta att du vann en liten tröst-PIF i min blogg.
GRATTIS!
Skickar sakerna imorgon.
KRAM!

Pernilla sa...

Hallå! Vad glad jag blir över att höra att allt gått så himla bra!
Nu kommer du väl försvinna alldeles om du bara får äta en dl fil åt gången...:o)
Ha det bäst! Kram Pernilla

Cornelia sa...

Skönt att du är hemma och på så gott humör! Då kommer allt det här att gå riktigt bra! Lycka till i fortsättningen också!

Bra att du frågade om alfat och det... jag har lagt till lite info. Men du får svaren här också: I min tång funkar foamen utmärkt, men jag vet att den inte gör det i alla. Dock går det alltid(?) i cuttlebuggen.
Just den där stilen heter Moxie skinni mini.

Sådärja! Då vet du!

Och jag har gjort ett bråttomkort till idag! Jisses! Jag som är så långsam av mej.. *S*

Kramisar!

Cyllan sa...

Tjingeliiing tjejen!
Kul att höra att du är tillbaka på hemma plan och att allt gått bra.
Låter som du har fullt upp med att få i dig allt som du ska "äta"...hihiii.
Ha det gott och sköt om dig
Kraaam C

rose-marie sa...

hi hi.. tack.. ja.. har ju lagt beslag på hela vardagsrummet nu.. så jag stormtrivs.. *asg*..

jodå.. pluggar på.. ska till gekås om typ en vecka.. å det ska bli skojsigt.. =)

idag har jag faktiskt scrappat lite.. bloggar nog om det imorrn.. gjorde lite egna journaling-rutor... var riktigt kul.. *ler*

kram på dig

sari sa...

åh va härligt att läsa att det gick så bra! Och att du mår bra!! Lycka till med resten! =) Kram

Monica sa...

kommer in från VD va kul att läsa allt gått bra dig ska jag följa ;)

Mathilde sa...

Hahaha du skulle skratta ihjäl dig om du såg mig på korven. Jag skrattar ihjäl mig åt mig själv :)
Hoppas du har det bra nu efter operationen! När jag har blivit sövd har jag varit helt slut efteråt.. tar ett par dagar att liksom vänja tillbaka kroppen igen.
Kram på dig!

pysselninjangittan sa...

Underbart att allt gick så bra! Nu kommer kilona rasa. Ska följa med min systerdotter (op i landskrona)på onsdag för undersökning inför ytterligare en op av allt överflöd som sitter i vägen för hennes nya mkt smalare kropp :)
Hon har redan sedan februari tror jag de va gått ner från 140kg till 90kg, målet är runt 80kg fram till op :)
kramiz

Anonym sa...

Gud så lätt allt går för dig .. Du gör värsta OP och mår som .. j ajag vet inte vad ! hår ska jag snart föda och är lika rädd som om det va min första gång !! :(

Josefine sa...

Hej! Vad kul att höra i från dig. Jag mår hur bra som helst. Har kanppt ont/träningsverk i magen längre. De senaste två mornarna har jag vaknat på magen.

Anonym sa...

Hej! Du verkar vara en sån som tänker med magen eftersom du äter fil. Det är bra!

Gå in på www.minmagkänsla.se och läs om fler som gör det!

Hälsningar,

Carl Adam