måndag 14 september 2009

Snart är det dags att åka in!

Äntligen är dagen här! Dagen som jag väntat på i mååånga år, fast jag har bara stått i själva kön i snart två år - så tiden har ju ändå gått relativt snabbt. Med tanke på att jag jojo-bantat nästintill hela mitt liv, så är två år en piss i Missisippi!

De fyra senaste veckorna har jag enbart intagit flytande kost - Modifast - och jag har inte fuskat en endaste liten gång?! Inte ens när jag råkat få något på fingret (det där lät ju lite äckligt... Hmm, men jag menar när man typ lagar mat till barnen och det kommer en droppe sås eller så på fingret...) har det slunkit in i munnen. Och nu sitter det som en ny rutin - att här slickas inga fingrar med mat på!
Ja, det är en hel massa rutiner som uppkommit under dessa veckorna! Nu förstår jag hur viktigt flytet är - inte bara för vikten & levern - utan också för att ändra ett tänk, att få in rutiner och att klara av det. För om man inte alls klarar några veckors flyt - hur ska man då klara en livstilsförändring iom operationen? Och då menar jag inom normala gränser.

Flytet har resulterat i nästan 12 minuskilon! En enorm prestation för egen del. Jag har gått ner mycket och mer än så tidigare - men inte på detta sunda sättet. Nu har det iof inte varit så jättesvårt - jag har nämligen blivit tokförtjust i Modifasts soppor & shaker!
Tänk er själva (mot förmodan att ni nu gillar det alltså) att vara "tvungen" att dricka fyra McDonalds-Milkshakes om dagen! Och du bara MÅSTE få i dig dem... Ja, jisses vilket problem då...Haha!

Just nu, då jag sitter här och skriver, så intar jag min "sista måltid" innan operationen. En stor chokladshake mixad med massa is. Och en kopp kaffe - såklart. För sen får jag inte äta på ca ett dygn och inte dricka på några timmar.

Det som gjort mig så pigg under denna, sista perioden, är den enormt fina uppbackning jag fått här på bloggen, från SSforumet, på FB och IRL. Jag är så tacksam för alla vänner - ytliga som närstående.

Uscha ja... Nu sitter jag här och blir lite sentimental... Haha! Och än har de inte proppat i mig nått lugnande.. Vojne, vojne - hur ska detta gå? *fnissar* :)

För er få som kanske inte vet (jag har ju tenderat att vara lite tjatig om denna förbenade operation på sistone..*ler*) - så kanske jag ska säga att det är en GastricByPass jag ska in och göra (få..) idag, en magsäcksoperation alltså. Ett rutiningrepp numera, gjort via titthål. Hur smidigt somhelst!
Men varför blir jag då så här knepig?! Antar att det är själva sjukhusgrejen som skrämmer mig lite...

Klockan 13.00 är det dags för inskrivning på avd 73 i Kristianstad. Sen tar det väl iaf en timme innan jag ligger på operationsbordet. Operationen tar 45 minuter och sen ligger man på uppvaket i ca 2 timmar. Lär ju vara ganska trött ikväll - men kan jag så ska jag hojta till i bloggen.


Nä minnsann! Nu ska jag sluta nojja mig så förbaskat *tar mig i kragen* Det här kommer gå kanon, fint, super och alldeles perfekt!

Ha de gott allesammans - vi hörs imorrn eller på onsdag!

Kraaaaaaaam

// Angelica - Dolliver


Ps. Nästa gång jag återkommer så kommer bilder från vår underbara scrapträff vi hade igår! Tack tjejer! Så himla kul det var och det ska bli minst lika kul nästa gång, då vi ses i Staffanstorp!8 kommentarer:

Essmo sa...

Stort Lycka till! Hoppas allt går kanon, skall tänka på dig! =)
kram kram!

Linda Horn sa...

Ååååh, lycka till idag!!! Trodde faktiskt inte att vi skulle få höra av dig idag, trodde du redan var inne. Att du får äta såpass snart inpå operationen, trodde jag inte heller!! Nåja, du äter ju ändå bara flytande, det är väl därför.

Hoppas, hoppas, hoppas du hinner få posten innan du åker in idag!!!! Fnissar, har en liten hemlis där!! Om inte posten hinner komma innan du åker, får väl gubben din ta med den till dig i kväll då, för han tittar väl in till dig i kväll?

Ha det nu så gott, vännen!! Ska försöka tänka på dig så mycket det bara går, trots att jag håller kurs precis när du opereras. Jag har min nybörjarcirkel måndagar 13-16, men eftersom det är nybörjare ska jag nog ändå hinna skänka dig en och annan tanke!!

Många kramar!!

Anna S sa...

Håller alla tummar och tår och tänker på dig idag! Det kommer att gå hur bra som helst :)

Tack för igår! Det var hur mysigt som helst. Ser fram emot att få se er alla här nästa gång!

Lycka till!
Kramar Anna

Nenne sa...

Håller tummarna att allt går bra!

Storkramen!

Pernilla sa...

Lycka till, är övertygad om att det kommer gå jättebra!
Kram Pernilla

Mathilde sa...

Håller alla tummar och tår! JÄTTESTORT LYCKA TILL!
Kram på dig!

Anki sa...

Jag hoppas att du ligger på uppvaket nu Angelica och att allt har gått bra. Tänker på dig massor!!

Kram från Anki

Helén sa...

Visst ser vi fram emot att få höra av dig, men det viktigaste är att du tar hand om dig själv och inte gör mer än du orkar nu i början! Se till att vila om du är trött osv. Du kommer säkert ha fullt upp med att anpassa dig till allt det nya. Vi finns här när du återkommer, gumman!!!

Kram Helén