söndag 21 februari 2010

En KAOS, en annan award och lite otroliga news om den förbenade bilen.. ;-)

Ja, här har det hänt grejer må ni tro! Först fick jag en award av söta Lotta, och samma av Sandra, himla gulligt tyckte jag och ska blogg den längre ner i inlägget. Men inte var det nog där för en dag senare fick jag besked om att jag, igen, hade något att hämta i hennes blogg - en KAOS! Men vad glad jag blir liksom, kul att KAOSerna är på återtåg (och att jag föräras en av dem!!). Så det återstår för mig att utse några KAOS-mottagare här, har några i åtanke redan ;-)

Och nu till helt otroliga nyheter - jag fattar liksom inte att det kan hända, statistiskt omöjligt - men tydligen inte när det gäller oss..
Så här är det va, vi har beställt en helt ny, fabriksny, bil som beräknades vara färdig till nu ungefär.
Vi har sen tidigare en skrotig Chryslerbuss och du som hängt med på bloggen ett tag kanske minns vår "härliga" tältsemester med den skrotbilen förra sommaren..

Så vi har ju varit med om en hel del "lustigheter" (inte så kul när det hände, men efteråt kan man bara skratta åt eländet..!) vad gäller den bilen. Och vi har bytat ut så mycket i den så att om jag skulle byta ut även chassit på den så borde man kunna räkna om den som en årsmodell a -08:a kanske? Ja, faktiskt är där så mycket nytt & utbytt på den, att den inte längre borde räknas som en 96:a iaf...

Jaja, det lilla gröna monstret (bilen då alltså..) hotar ständigt att haverera, men vi antog ju att den skulle hålla tills vår nya bil anlände iaf.. Hahahahahahaha, vilket skämt!

Så hände det då sig, att i torsdagseftermiddag, när jag skulle iväg och hämta flickorna på respektive balett & konst så startar inte bilhelvetet... Och jag kunde inte nå flickorna för att meddela dem.. Grannen kom in med en batteriladdare, men det skulle ju ta några timmar så det blev till att ringa runt och jaga folk som kunde hämta hem mina små sötnosar - och det löste sig.. och flickorna kom hem.

På fredagsmorgon, en aningens skeptisk, provar jag att starta bilen - och hör & häpna - den startade! Så ungarna fick skjuts till skolan och sen rastade jag bilen på en långtur för att ladda upp batteriet..

Vid lunch ska jag, mannen och de två minsta upp till stan för att fixa med fonder & dylikt till kontantinsatsen för bilen. Till saken hör också att jag sett på mobilen att det ringt från Bil-firman som har hand om vår nya bil, så vi tänkte att vi fixar allt det praktiska först, sen hör vi av oss till dem, antagligen handlar det ju om att vår bil har kommit.
Ja, vi lunkar in på banken, fixar med pengarna och sen tar vi en fika med småkillarna, allt är frid och fröjd ni vet..

Så efter fikan ska vi då köra och handla och sen hemåt.. Haha, trodde vi iaf! För - hör & häpna igen - bilfanskapet startar inte!
Nä, den jäveln bara tickade, vägrar startar, kaputt, no life - jävla skitbil! Så vad göra? De tre stora barnen ska snart komma hem, ingen av dem har mobilerna med sig och ingen har hemnyckel och vi sitter fast i stan... Så kom mannen på att vi kunde ju ringa fritids och be dem haffa barnen så de fick stanna där - och det var helt okej. Ett problem mindre att tänka på..

Men vad skulle vi nu göra då?
Ringde svärmor och som tur var, så var hon ledig och på hemmaplan, så hon satte sig i bilen och körde till oss. Vi letade fram startkablarna och tänkte att det är ju skönt om vi kommer hem iaf..

Så kommer då svärmor och vi alla tre (jag, mannen & svärmor) står där som tre fån - "Hur kopplar vi startkablarna?!?". Jaja, tur vi har mobiler - så vi börjar ringa runt och försöka få hjälp, vilket vi får till slut. Kopplar ihop skiten och startar bilarna.. Eller ja, förlåt, svärmor startar sin bil och vi.. ja, vi lyssnar på när skrotskiten fortsätter ticka för att sen bara.. dööööö.. Inte ett ljud får vi ur bilen. Nä, den är stendöd! Den visste att vi skulle skrota den - så den bestämde sig för att ge oss en sista näsbränna! Jävla biljävel!

Som tur är - så är det så jävla komiskt så man kan inte låta bli att garva åt skiten - vilket vi gjorde och vi såg säkert lite smått galna ut där vi stod, mitt på torget, garvandes och med en bil som totalvägrar att väckas till liv...

Så vi tömde bilen på allt vi skulle ha med oss, tog lite sista foton på skiten och tryckte slutligen in oss i svärmors lilla bil för att bli hemskjutsade.
Ringde skroten direkt vid hemkomsten och de ombesörjer hämtning på måndagförmiddag. Därefter ska vi till bilfirman och hämta ut vår nyyyyyyyyya bil!!! Wiiiie!!

För snacka om att vi blir handikappade utan bil.. Se bara som då i fredags, vi skulle ju egentligen åkt & handlat, då innan bilen bestämde sig för att lägga av..
Kylskåpet ekade relativt tomt och behövde en rejäl påfyllning. Tur i oturen så har vi en lågprisaffär fem min ifrån oss - så vi fick traska dit. Hade med oss en pulka, hunden och de två små. Att helghandla till en familj på sju pers, en katt & en hund - det är nog som en smärre storhandling för en mindre familj..
I slask & snö traskade vi så med hund & pulka, påsarna gick i sönder av vätan, kopplet trasslade in sig i pulkasnöret och emellanåt blev vi tvungna att gå i 15cm-vattenpölar. Härligt värre! Men vi kom iaf dit & hem och vi har mat över helgen - men som sagt - shit vad handikappad man känner sig utan bil!

Nu längtar jag bara till måndageftermiddag...


Jahapp, sen var det då den här awarden då, så här ser den ut:

Först fick jag den av Sandra, sen av Lotta.
Och Lotta gav mig den med motiveringen: "Kolla in denna tjejens bidrag till Countryscraps CC så förstår ni varför denna tjej ska ha en award. Hon är så duktig!"
Gulligt va? *stolt*

Reglerna är att jag ska:
- kopiera awarden till min blogg
- länka till personen som gett mej awarden
- berätta sju intressanta fakta om mej själv
- välj sju andra bloggar att ge awarden till
- länka till deras bloggar
- lämna en kommentar i deras blogg med information om att du gett dem en award

Så sju intressanta fakta om mig...

1.) Jag har ofta dåligt morgonhumör.. (Barnen är så vana vid det så de pratar inte med mig förrän jag varit uppe ett tag..)
2.) Jag vill ha fler barn (ja, jag vet - jag är galen..)
3.) Jag har ganska nyligen gjort en GastricByPass (magsäcksoperation)
4.) Jag har flyttat över 30ggr i mitt liv (och ändå bara inom en liten del av skåne)
5.) Jag älskar matematik (och kan t.o.m sysselsätta mig med gamla matteböcker bara för att..)
6.) Jag sjunger nästan alltid i duschen (till grannarnas stora förtret..)
7.) Jag kan inte dricka vin (tycker det är skitäckligt!)

Och de andra sju bloggarna som jag vill ge awarden vidare till är följande, utan inbördes ordning:

Creative Nenne
Loreleii's pysselhörna
Kurrebo
Roolz scrappar
Louise Scrapbooking och Pyssel
Mathildes vardag
L8s blog

Står du inte med på listan och vill göra utmaningen - så får du såklart kopiera av den, jag skulle egentligen utmana alla på blogglistan - men för en gångs skull följer jag reglerna ;-)

Nu ska det pysslas lite - perfekt pysselväder en söndag så här!

Ha en bra dag!
Kraaaam//4 kommentarer:

Loreleii sa...

Hej gumman!
Du är bara för go'! Jag satt precis och tänkte på dig och i samma sekund som jag tassar in i din blogg så dök ett mess upp om att du varit inne hos mig och tassat!

Tackar för awarden! Och du... det är inte galet att önska fler barn trots att man har 7 tycker jag. Jag önskar också fler fast jag måste låta bli...

Kramen!/Karin

Mathilde sa...

Men tack gumman vad glad jag blir!! :) Ska ta mig tig och sätta mig och komma på sju saker ni förhoppningsvis inte visste om mig!
Och fy vilket elände med bilen! Här fungerar bilarna, men det är så mycket snö att vi inte kommer hemifrån. BLÄ vad jag är trött på vinter. Och inte blir det bättre av att kusinen ringer och frågar om hon får låna solkrämer "har bokat en sista minuten till thailand imorgon". Var nära jag slängde på luren i örat på henne. Hahaha.
Stor kram på dig och kul hämta ut nya bilen imorgon!!

Louise sa...

Tack så jätte mycket vännen. Nu ska jag klura på 7 saker ni inte visste om mig. Vi får väl se om ni vet eller inte vet. hm.
Blev jätte glad för awarden.
Syns på fredag snygging.

Kram Louise

L8 sa...

En annan hade ju brutit ihop med allt som hänt med er bil... Snacka om positiv inställning!!
Ser fram emot en snygg LO med bilen lite längre fram ;)
Tusen tack för awarden snäckan!!
Kramis
PS Du dyker inte upp på MiMas scrapträff till helgen så vi kan träffas irl?