tisdag 7 juli 2009

Hela min underbara födelsedagshelg med slott, lyx, presenter och underbar uppvakting!

Sådärja, I'm back in space! Har knappt hunnit smälta alla intryck från min underbara drömhelg. Den har varit helt sagolik, romantisk, rolig och fantastisk!

Jag tar det från början...

I fredags, vid lunchtid, låg jag intet ont anandes och vilade i soffan. Mannen skulle inte sluta förrän vid två och då hämtar han hem alla barnen från dagis/fritids. Fast vid tolv-tiden öppnades dörren och min man stod där?! Med världens vackraste blombukett i handen:

Helt lovely va? Så underbart fin!

Iallafall så hade mannen lite bråttom, han skulle visst hämta hem barnen redan nu. Jag frågade varför och han sa bara att eftersom han redan var hemma så kunde de ju också komma hem lite tidigare. Sagt och gjort så traskade han iväg medan jag började plocka undan lite där hemma.

Efter tjugo minuter kom han hem med de två minsta, som hade valt ut dessa underbara buketterna till mig:

Denna fick jag av Douglas - en helt underbar färg tycker jag! Och de var otroligt fina för att vara sådana "vanliga" billighetsrosor i affären.


Dessa valde Oliver åt mig, rosa går ju liksom alltid hem! *ler* Denna buketten var superfin första dagen, sen sloknade den tyvärr...

Småkillarna började säga saker som att "farmor ska komma" och "vi ska passa farmor"... Jag tittade undrande på mannen... Han frågade om jag duschat idag? Nä, det hade jag ju inte, så då skickade han upp mig i duschen. Sen fick jag packa. Baddräkt, ett ombyte och något fint att ha på mig... Vad kattsicken skulle vi hitta på??? Jag är ju supernyfiken av mig, men älskar överraskningar, så jag ville liksom inte veta något trots att jag var så nyfiken. Men jag antog ju att det skulle bli något bra!

Vid tvåtiden kom farmor hem till oss för att passa småkillarna och vovven. Samtidigt kom mannens bror för att hämta de tre stora... Jag och mannen fick åka med svärfar.

Vi körde upp mot Landskrona och svängde av vid Glumslöv.. Jag menar - Glumslöv liksom?! Vad kan man göra där undrade jag??
Efter ytterliggare en bit svängde vi ner mot havet, och framför oss dök Örenäs slott upp! Jag visste inte ens att det fanns ett slott just här!

Då visar det sig att mannen bokat en natt här, med alla förnödenheter till. Och då ett rum på själva slottet! Wow vad läckert det var!

Vi checkade in och kom in till vårt rum där vi möttes av detta:
Ljuvligaste chokladsås och frukt att doppa i. Champagnen öppande vi på kvällen - men tyvärr är varken jag eller mannen några skumpadrickare, så vi beställde upp lite Cola istället.. *ler*

Vi boade in oss i rummet och begav oss sen ut på en promenad runt slottet och ner till havet.

Tog lite foton, såklart. Och så här ser slottet ut framifrån:
Underbart va?

På baksidan har man den underbara slottsparken och den vackra balkongen:

Här låg också restaurangen.

Gillar ju inte självporträtt, men något får jag väl visa upp. Här har vi precis kommit ner till restaurangen.

Den värsta brännan har lagt sig.. tidigare såg jag ut som en kokt kräfta. Nu liknar jag mer en flådd kräfta pga mitt skinnömsande.. *ler*

Borden var vackert & romantiskt dukade:

Så mysigt!

Menyn:

Som var helt fantastiskt gott! Lätt en av de bästa middagarna i mitt liv!

Grillkocken:



Och den underbara grilltallriken:



Efterrätten bestod av Vit choklad & vilda bär mousse:

Liten, men naggande god och grymt mäktig i smak och konsistens!


Ett foto från slottsvåningen:

med rustning, tavla på forna ägaren och den öppna spisen.


Utsikten bestod av havet och Ven:


Vi har redan bestämt oss för att återvända hit:

Ska bli kul att se om vårt kärleksmärke är synbart nästa gång!

På lördagen blev vi hemhämtade vid tolv, åter till vardagen.. Men det var ganska skönt ändå, för barnen hade haft jättekul med respektive barnvakter. Och de tre stora var så glada för min skull. *ler* Lördagen gick i mysets tecken, vi var ju så avslappnade efter vår slottsvistelse...


På söndagen, själva födelsedagen, fick jag order om att stanna i sängen på morgonen (inte mig emot..Haha!). Och snart kom familjen in och sjöng för mig. Frukostbrickan stod barnen för:

Så gulligt!

Av mannen fick jag helt fantastiska presenter (Hade ju knappast väntat mig något mer efter slottet - trodde ju att det var den enda presenten, vilket hade räckt gott och väl!)
Det första paketet innhöll två sådana här:

Fattar ni??? Jag ska få gå och se Metallica! Och en massa andra bra band! Metallica är liksom en av alla mina idoler, även sambons favoriter (näst efter IronMaiden...). Vi har ju även ett speciellt "band" till Metallicas låtar iom vår lillkille Kevins begravning och vår bröllopslåt - "Nothing Else Matters"... Jag hoppas verkligen att de kan spela den låten. Men jag älskar iof de flesta av deras låtar! Ja, det ska bli helt otroligt kul!

I nästa paket låg denna otroliga sak:

Wow alltså! Jag som önskat mig ett Wii ända sen det kom ut, men inte ansett oss ha råd med det. Nu undrar jag var min man fått alla pengar ifrån??? Och varför han ansåg att jag var värd så här mycket?? Som sagt - kände mig som en prinsessa hela helgen iom hans uppvakting. Inte bara de stora presenterna, det var mer de där små grejerna. Som ett I Love U på smörgåsen, inristningen i trädet och hälsningen på kakfatet.

Även barnen hade gjort och handlat lite presenter, så himla gulligt av dem! Dessa korten fick jag av äldstingen Jennifer:

Hon har skrivit så här:

"Du gjillar pappa myket. Pappa gjillar dig också Mamma. Alla gjillar dig också.
Du är fin. Du önskar att vi va rika och snela mot varan. Du har så monga kompisar.
Jag älskar dig Mamma."

Tror ni det framkallade någon tår då??? *snyft* Så gulligt skrivet!

Sen hade de (barnen) fått lite pengar att handla presenter i näraffären...

Tanken är att det är till mitt pysslande. "Nu kan du skriva med både rött och svart mamma!" "Och sudda om du gör fel!" "och sen älskar du ju snören, så vi valde silver till dig!"
Men hur gulliga är de inte då?!

På kvällen fikade vi:

Inte för att jag orkade äta allt på mitt kakfat, men själva hälsningen är ju den viktiga. Lite tårta & glass blev det också.


Tack min älskade man! Och mina älskade barn!


Nästa helg planeras det lite fest. Öppet hus och lite lättare mat. Vi ska försöka ta oss över till Danmark för att inhandla lite alkohol. Ska bli kul att fira 30årsfest med släkten & vännerna. Har inte så mycket ångest nu - glömde liksom bort att jag fyllde år bland allt uppvaktandet! *fniss*


Och kan ni tänka er (för det kan inte jag!), men jag har fått min 7:e KAOS!!! Ja, det är alldeles sant. Min sjunde. Av underbara Helén! Tack tjejen, du anar inte hur glad jag blev. Och överraskad! Ska blogga om den imorrn tror jag! Jag har ju inte ens skickat min KAOS till dig än *skäms*.

Så alla ni som ska få KAOSer av mig - de är på G! Så misströsta inte, ni ska få dem inom den närmsta tiden! *ler*

Nu måste jag ägna mig åt mina underbara barn, de ska snart gå och lägga sig och mannen jobbar eftermiddag, är inte hemma förrän efter tolv inatt.. *saknar*
Men jag ska försöka påbörja en bloggrunda ikväll för att kika in till er!
Ha de bäst, ni underbara vänner!

39 kommentarer:

Mrs X sa...

Åh, vad jag blir glad för din skull!! Så härligt att få komma iväg bara du och din man! Kan tänka mig att det inte händer alltför ofta. Och så fina presenter och små kärleksförklaringar - underbart!! Det blir verkligen något att se tillbaka på såna där lite sämre dagar. *kram*

rose-marie sa...

åååh.. vilken drömhelg... å så söta lappar ifrån barnen... det är ju de som värmer allra mest...

kram på dig..

Lotta sa...

Åh....shit vilken helg!!!! Först natten på slottet.....så mysigt det låter....Och sen alla härliga presenter:) Det där wii spelet är jag avis på:) sånt önskar jag mig åxå.... Annat vad jag fick av min sambo igår....Nada!!!! Men sånt är livet:)

Ha det gott!
Kram

Vera sa...

Men jag storknar!! Vilken UNDERBAR familj du har! Jag läste fortare och fortare ju längre inlägget kom och kunde inte tro mina ögon, du har ju haft en helt ofattbart mysig och kärleksfull uppvaktning av make och barn!! Känn dig stolt, hedrad och speciell- för det är DU!! En sån royalistisk upplevelse är inte vem som helst förunnad- och du är värd den efter 11 sorger och bedrövelser! :)

Du ser- allt löser sig goa du *ler*

Jag tror och hoppas att den kommande festen blir ett minne för livet och att ni kommer att ha en kanondag (med el utan utlandsalkohol) ;)

STOR KRAM/ norrlandsvännen

Anonym sa...

Detta var du väl värd! Härligt.
Kram L

Anna S sa...

Wow! Det var verkligen inga dåliga presenter! Ni har ju uppenbarligen haft en riktig toppenhelg!

De små hälsningarna här och var är ju bara hur söta som helst :)

Jag blir verkligen glad för din skull när jag hör (läser) hur mysigt ni har haft det! Håller med ovanstående om att du är väl värd detta!

Ha det gott!
Kramar Anna

ZozzosLiv sa...

WOOOW vilken helg alltså!!! Som på film juhh...;-)

Men tjejen jag måste säga...Detta var du allt värd också...Så grattis(i efterskott antar jag)

KRAAAAMAR!!

Susan sa...

Shit pomfritt vilken överraskning!
Jag är inte alls grön av avund.. ;)
Jätte mycket grattis igen och du, 30 är inget att ha ångest för.. Det är toppen!
Kram!

rose-marie sa...

jag mailade istället.. =)

Unknown sa...

WOW!!! Jag är helt stum. Vilken helg... Du om någon, har förtjänat denna kungliga behandling... Och lapparna är ju bara så underbara. Blödig som jag är så sitter jag här med tårarna rinnande. Glädjetårar för din skull :-)

Kram och grattis i efterskott!
//Lotta

Cath. sa...

Å WOW! Verkligen helt underbart att läsa ditt långa inlägg... är så glad för din skull att du får allt detta - det är du väl värd!
Krama om din underbara familj från mig! Och STOR KRAM till dig för du sprider så mycket glädje omkring dig!

Nenne sa...

Men va härligt! vilken underbar familj du har! När du kom till presenterna från barnen och de rara små breven så kom det visst något i mitt öga! *skratt* Såå gulligt!

Ha det jättebra nu och ska bli kul att få se va fint du skapar med alla dina fina presenter!

Grattis i efterskott!
Kram,
Nenne

Anna sa...

Det låter som om du har haft en toppenhelg! Blir nästan lite avis ;O)Det ska bli roligt att få se lite scapp från din sköna helg!

STOR grattiskram från mej!
KramKram Anna

Yoli Design sa...

wow vilke helg, wow vilken man, wow vilka barn, wow vilket slott, wow vilka presenter ja wow wow wow...

Så härligt att se hur du njutit av din fördelsedag!! :D Helt uuunderbart.

Å alla fina små meddelanden de gav dig hela tiden. Sånt kan ju få hjärtat att spricka av glädje.. :D
Å presenterna från dina barn var ju bara för söta... Ja, nu kan du verkligen skriva i rött och blått!! :D thhiihihiii

Kraaaaaaam bästa du!!

Kamilla sa...

Jag bara gapar...vilken helg!!! :D
Är du säker att du inte är av princess ätt?? ;) med tanke på slottet ;)
Så omtänksam familj du har...det är sådant man uppskattar jättemycket och sådant som gör en så glad!!

sedan får jag ju skämmas som en hund ....jag hade inte sett att jag fått awarden av dig...f´låt *skäms ännumer* :´(
Jag får skylla på bloggtorkar och jobbet, jag har inte hunnit NÅGOT dessa sista veckor :(
Sedan undrar jag om jag kun få din adress ;)
Maila den till camilla_is@hotmail.com

kram kram i massor!!!

Eva J sa...

Först och främst: Ett stort GRATTIS !!! Vilken härlig överaskning, man blir ju stum (jag sa till min man nu att läsa inlägget, hoppas han fattar vinken) hi hi
Vilken uppvaktning från både man och barn, gulliga tankar din lilla tjej skrivit och vackra blommor från pojkarna. Hoppas du får en fortsatt skön vecka och att du får det bra i Hultsfred.
Otroligt fina kort du fått med posten,och det finns ju inget som slår post i brevlådan. Det är så kul!
Massor med kramar Eva

Therése sa...

Vilket trevligt födelsedagsfirande!! Kan förstå om du kände dig som en prinsessa... =)
KRAMAR, Therése

Pysslingen sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Pysslingen sa...

Wow!!! Vilken helg du fick!!! Den mannen skulle jag också vilja ha... haha...

Och vilka presenter du fick, gillar verkligen de fina breven och pysselsakerna du fick av dina barn. ;-)) Det är ju som du skrev, sånt som får tårarna att börja rinna neför kinderna...

Hoppas du får en rolig fest till helgen då kalaset går av stapeln, önskar jag bodde närmare så jag kunde vara med och fira dig. Tycker du verkar vara en sån skön tjej! Många kramar från mig!

pysselninjangittan sa...

Jag är mållös!!!!

tillomed biljetterna fick mig till en angenäm rysning (fast jag inte gillar den musiken).
Vadå rik?
Du ÄR jätterik !

massor av kramar!!!!

Lillasysters Kakor & Cupcakes sa...

Ok, jag är officiellt jätteavundsjuk! :o) Gud vilken underbar helg, det är du väl värd! Hmm...jag fyller 30 nästa år, kanske ska tipsa sambon om din blogg. ;O) Tack för kommentar i min blogg, måste nog köpa mer "pärlmojsar" helt underbara var dom, visst är dom från wildorchid? Kram Pernilla

cia sa...

Å vilken härlig födelsedagshelg!
Grattis grattis:-)

Anonym sa...

Ååååh vilken underbar helg du haft, vännen!! Sååå mysigt och underbart, du är verkligen lyckligt lottad, sannerligen rik i den enda bemärkelsen som betyder något.

Kraaaam

Sindra sa...

Vilken helt fantastisk helg! Är så glad för din skull! :D Varmt Grattis i efterskott!

Jennie/Deleelsia sa...

Men vilken fantastisk underbar helg du verkar haft.
Ett stort grattis i efterskott.

Mrs X sa...

Hej igen! Vad roligt att du blev glad för födelsedagskortet och KAOS-awarden! Det var ju det som var meningen också! :)

Jodå, det blev en lekstuga till lillfia, men tyvärr har det bara regnat de senaste dagarna, så det har liksom inte funkat att börja bygga ihop den. Hon är ivrig kan jag säga!
Vi har inga planer alls i sommar. Någon dagsutflykt blir det kanske, med nån djurpark eller liknande. Svårt att planera i förväg, man vet ju aldrig hur man mår just den dagen, även om det blir bättre och bättre.

Hemlisarna är ju det jag skapat som gäst-DT för Magdas såklart! ;) Men det kan jag ju inte visa i bloggen ännu...
*kram*

Anonym sa...

Vilken underbar helg:)

kram
Annika

Anonym sa...

Vilken härlig helg och födelsedag du verkar ha haft och grattis i efterskott!! :=)

Anonym sa...

Åh så du har kommit hem nu!! Tittae in i din blogg men då hade du åkt!! Gud vilken underbar man/sambo du har! Kan tro ni haft en underbar helg! Och blommbuketten verkar ju helt UNDERBAR!!!Kan bara tänka mig hur förvånad du blev om han inte brukar göra sånt här!!Jag är riktigt avis på dig!!

Kram

Tiggy sa...

Hejje! Jo tack det är bra. Ska bli spännande till hösten!

Så fina blommor du fick, verkar varit en fantastisk helg! Massa prylar. ;)

Varma kramar!

Martina sa...

Grattis i efterskott!
Och vilken härligt underbar helg och fin födelsedag du fick.
Kan bara önska att jag någonsin får uppleva en liknande överraskning men det är nog inte så troligt... =P

Ha en skön helg!

BellaMio sa...

Men vilken underbar födelsedagshelg du haft!!! Är så glad för din skull, du om någon behövde ju verkligen bli ordentligt uppvaktad på det här sättet!!!

Tack för dina gratulationer på min födelsedag! Jag blev så himla glad :)

Kram Kram

Li@n sa...

Men wow vilken underbar man du har som ordnat så fint och mysigt åt er. Det känns nästan som jag var med er på er härliga upplevelse bara genom att titta på dina fina foton här i bloggen *suck-drömmer mig bort*

Grattiskramar i massor ger jag dig efteråt och kika in till mig så har du något att hämta där (som jag la ut innan jag ens hunnit uppmärksamma Din dag så jag grattar igen så här i efterskott).

kram kram
Lian

Karolina/karehed sa...

Grattis i efterskott! Det kallar jag födelsedagsfirande! :D Vilka underbara presenter och upplevleser du fått. Det är du verkligen värd! Tack för all värme och glädje du sprider omkring dig!
Kram Karolina

Muffin sa...

MEN vilken helt underbar helg du har haft - klart att du är värd det! Din goa familj har verkligen lagt manken till för att fira dig, såå mysigt!
Stort GRATTIS i efterskott!
*kramar om*

Karin sa...

Åh vilken underbar helg du har haft! Slottet ser ju verkligen supercoolt ut! =) Å vilken middag ! å att bli så uppvaktad hemma, söta barn å man du har!
kram kram!!!

Stämpelhamstern sa...

Massor av grattiskramar i efterskott till dig!
Och vilken fantastisk helg du haft! Både med uppvaktning av dina barn och er härliga slottsövernattning. Hoppas lyxkänslan håller i sig jättelänge =D

Maja Stokk / eyovine sa...

Men du tjejen!!! Håll hårt i den mannen =)... läser så tårarna rinner.. så himla glad för din skull... Vilken födelsedag!!! Själv tänker jag på en av mina födelsedagar..... som hela familjen GLÖMDE =D

Kramiz Maja

Carolines Vita vingar sa...

Ett jättestort grattis och en massa grattiskramar i efterskott.
Vilken underbar helg du har haft!
Vilket lyx! Det var verkligen romantiskt och underbart gulligt.
Vilka underbara små kort du har fått av din dotter. Det är verkligen så sött!

Kramar Caroline