lördag 25 juli 2009

Metallica - The story ;-)

Här kommer då den efterlängtade Metallica-storyn.. Med lite bilder som knappast är ens i närheten eller ens en bra bit ifrån proffsbilder.. (Gud vad jag önskar mig en bra systemkamera..). Å andra sidan vette kattsicken om jag hade vågat ta den med mig dit? Nu vart det ju bara mobilen jag hade med, men det fick duga!

Hursom - jag hade det helt jävla f*cking unbelievable (och nu lät jag som värsta fjortisen va?) roligt i Hultsfred! Tokkul!
Alla människor var så vänliga, bjöd på allt och roliga skratt i alla de förbenade köerna. Vi fick lyssna på grymt bra musik - mestadels... Där fanns ju några band som borde ha varningsskylt på scenen.. Jäklar vad vissa kunde både skrika i falsett liksom bröla som värsta Barry White a la hårdrock! Och det skulle kallas musik?!

Metallica var såklart det bästa, dock är jag liiiite besviken. Missförstå mig rätt - spelandet var grymt, de öste på bra och det var bra låtar de körde. Men scenframträdandet kändes lite... platt..
Publiken var också lite halvmesig, svåra att få igång till fullo.

Allt detta kan ju iof ha berott på att vi stod i några centimetrar lervälling sen det tidigare ösregnet (ni vet - himlen öppnar sig, du blir blöt precis överallt och ölen förvandlas till i princip alkoholfri pga utspädningen...), men jag vet inte?
Samtidigt så struntade man i sina fuktiga kläder - det var ju inte lönt att hänga läpp för det, bara rocka på i vanlig ordning!

Vi anlände till festivalen vid två, stod i en låååång kö för att komma in på parkeringen.Sen boade vi om i bilen (det blev faktiskt skitmysigt!) och tog några medhavda öl.
När det var dax att gå till konsertområdet, upptäckte vi att det var drygt 3kilometer dit..*suck* (Vill jag ha motion så går jag till ett gym! Inte betalar jag en massa pengar för en rockfestival för att tvingas GÅ dit, det blev ju några rundor fram & tillbaka..), jaja, det var ju bara att traska på. Väl framme så skulle vi ta ut pengar (vilket vi nu lärt oss att vi ska göra INNAN vi anländer nästa år!!)...
Stod väl i kön i sisådär 1½ timme... *ler snett*
Men vi hade trevligt sällskap, så jag garvade mig nog mest framåt i den kön!


Efter pengauttaget var det dags att gå in på området och kika ut något ölstånd.. Men nähäpp! Det var aslånga köer precis över jävla allt...
Så det blidde ingen mer dricka för vår del. En langos var vad vi mäktade med att köa för.. *ler*
Iof tyckte vi det var helt ok, jag blev nämligen helt bestört då jag såg X antal (läs: Mååååånga!) fyllon som däckat i diken och vid trädstammarna...
De har alltså betalat dyra pengar för att komma in på ett område där de sover bort hela dagen och missar själva poängen med det hela??? Why liksom?!

De band vi såg var Cradle of fielth, Mastodon, Machine Head och då Metallica. Primal scream hörde vi på avstånd då vi ställde oss tillrätt till Metallica. Anthrax hade tyvärr fått ställa in - annars hade det verkligen varit ett av de få band jag absolut velat se. Hives missade vi helt - vi var tvungna att gå tillbaka till bilen för att byta våra nersunkade kläder *flinar*, men jag är ändå inget större fan av dem, så mig gjorde det inte så mycket.


Metallica spelade till två-halvtre på natten och då var vi rätt möra i kroppen... Ja, jisses, jag kunde knappt ta ett ordentligt steg.. Jag gick som jag vore jättefull, men jag lovar - jag drack bara cola! Kändes som eld under fötterna, nacken kändes stel och ryggen krampade... Har aldrig sovit så gott tror jag, då vi äntligen kom hem till vår bil vid kvart i fyra på natten...
Vid tio dagen efter körde vi hem och hämtade kids & vovve på vägen - sen var det bara soffhäng som gällde den kvällen...

Some pictures:

På väg in på festivalområdet.. Välkommnadet gav ett ganska sunkigt intryck, med de mest nerklottrade & äckliga bajamajorna, ölburkar & annat blä-skräp på marken och lite fyllehundar här och där...



Först såg vi Cradle of fielth - Detta är mannen som kan både skrika i falsett och i nästa sekund byta ut det till värsta brölandet... Ja, det var ju inte my kind of music iaf! Och en fråga: Varför ska man ha på sig ett slaktarförkläde bara för att man kan bröla?! Och varför måste man vara så förbannat ful i munnen? "Yeah, you motherfuckers out there, FUCK YOU ALL!!!!", osv, osv... I don´t get it liksom?


Mastodon var väl... sådär? Inga höjdare, men det kan bero på att det blev värsta ösregnet just vid deras framträdande.


Detta bandet var grymt bra! Och så charmig sångare då *kär*! MachineHead vill jag gärna se fler gånger!


Roddarna börjar förbereda scenen inför Metallica... *spännande*


NUUUU är de på scen, ser ni dem?? Ser ni dem??? Längst till vänster är James, i mitten är Ulrich bakom trummorna och spelar mot Robert och Kirk står till höger! Fan vad grymma de är!


Samma ordning som ovan!


James på storbildsskärmen! Jag vet - det är skitdåliga bilder! Men försök du ta bild i ett folkhav som bara står och hoppas & headbangar som galningar.. Det är inte lätt, det vill jag ju lova! *flinar*


Summa summarum så är jag supernöjd och gör gärna om det nästa år!


14 kommentarer:

Anna S sa...

Vad kul att ni kom iväg och att det blev så bra! Tyvärr är det ju så att många inte går på festival för musikens skull (typ fyllehundarna i diket)... Men så länge konserterna är bra får man väl göra sitt bästa för att blunda för det andra.

Superfina KAOSer i förra inlägget. Roligt för mottagarna att få så fina och välarbetade kort, som dessutom står för något så härligt som det gör :)

Ha det gott!
Kramar Anna

Anonym sa...

Låter som att ni hade en riktigt bra festival trots mindre lyckades ögonblick med!

Pysslingen sa...

Hej du! Vad gott att du blev nöjd med konserten efter allt strul innan ni äntligen kom iväg. Skit i fotona, de bilder du har på insidan kommer att värma dig så skönt när vinterkylan sätter in.

Urläckra KAOS kort du gör...

Kramar!

Cornelia sa...

Härligt att du är så nöjd att du vill göra om det! Jag tycker det låter mest jobbigt... *S*

Det är så JÄTTEkul med fotohögarna här hemma, jag sitter och bläddrar och inspirationen flödar. Men jag är ju nu ingen snabbscrappare, precis, även om jag inte använder "en miljon" dekorationer... så det lär ta sin lilla tid innan jag kommit nån vart med alla Lo-er. Kan nog bli fler minialbum i olika modeller, det är ju också så himla kul!

Kram på dej!

ZozzosLiv sa...

Hello bruden!!

Roligt med festival:-) O att få se ett av sina favvoband...Yeah!!

Hördu här hemma mår vi super...Vi har varit friska hela juni o juli...:-) SKöööönt!! Annars inget skilt. Jag har börjat jobba. Barnen är hos dagmamma....Osv osv...O bäst av allt. Sambon har semester i tre veckor till så jag hinner möjligen scrappa liite;-) Ha det bäst tjejen!!

Kraamar om*

Anonym sa...

Tyvärr så får man lervällingen på köpet, men det är nått speciellt att gå på konsert. Det var en helgo läsning och ibland så får man låta som en fjortis:) Å korten var det inget fel på.

Ha det gott.

Annika

pysselninjangittan sa...

hihi, de gäller att vara ett troget fan om man inte bryr sig om ifall man står och stampar i lervälling ;-)
Roligt att du hade skoj iaf :)

Loreleii sa...

Om du vet vad jag tänkte på dig när du hade problem med barnvakt innan. Hade jag bott närmare hade jag kommit på stört! Så kul att ni kom iväg och vilken kväll det måste ha varit! *sotis*

Kram på dig pinglan!!

M@gs sa...

Vilken härligt KAOSartad sommar du verkar haft, hitills. Massor med härligt scrappat, fått och inköpt OCH METALLICA! Ha det fortsatt bra och hoppas solen skiner på dig.
Kram

Anonym sa...

Ser att du hade en häligt dag med Matallica!!

ha en bra dag!

Hanna sa...

Tjena tjejen! :o)
Verkar som du haft en väldigt rolig dag på konserten. :o)
Själv är jag ingen rock-männsika, men Metallica är faktiskt riktigt bra!(tror jag har lärt mig tycka om dom - killara i klassen går runt med sina mobiler och spelar på högsta volym i ett försök att överösta varandra *ler* - ingenting lärarna gillar!!! ;o) )

Kikade på dina KAOS-awarder i inlägget nedan - WOOOOW så snygga!
Du är verkligen bara så duktig!

Ha det riktigt bra!
Stora Kramar från Hanna

Kamilla sa...

OMG vad cooooolt!!!
Ja, jag fattar inte varför en del super bort en så trevlig tillställning :s

Jag tycker inte bilderna blev så dåliga...bra för att vara med mobilden ;)

Kram kram i massor!

Frusvea sa...

Min syster är i extas efter sin Köpenhamnskonsert :D Bästa konserten hon sett i sommar. Själv gillar jag inte alla metallica. Fast i höst är ju Volbeat förband - mina älsklingar ;)

Susan sa...

Vad lyckat det blev - trots bristen på öl... ;)