onsdag 9 september 2009

Altrad skolåda, KAOS, operationen och scraprensning

Long time - no see...
Har haft tankarna på annat håll de senaste dagarna... Mycket att tänka på. Men jag är jämt inne och tassar i era bloggar och på alla forum jag är anhängare till - orkar bara inte skriva. Lat? Jag? Nä, det handlar mer om en ren samvetsfråga - kommenterar jag hos en, så vill jag kommentera hos alla, och det har jag inte haft tiden till.
Knäpp? Ja.

Förra veckan hade jag möte med min läkare och FK-handläggare. Det gick väl sisådär. Blev liksom inte riktigt bestämt något mer än att jag har till den 30/9 att hitta en egen praktikplats och då får jag påbörja en arbetsbedömningsblajblajnånting..
Om jag INTE hittar praktikplats själv så sänker de min sjukpenning en bit i taget och jag får ställa mig till arbetsmarknadens förfogande. Ev kan jag då också få jobb med hjälp av lönebidrag. Ja, fråga inte mig hur det funkar?!
Så vi får väl se vad det blir av mig. Vill verkligen ut och jobba, helst på nått kontor, administration och den biten. Har iaf bestämt mig för att varken jobba med barn eller människor överhuvudtaget, det funkar inte för mig. Visserligen jobbar man med människor på kontor - men där är rätt mycket "sköt dig själv", jag menar nog mest att jag inte ska jobba i vårdyrken eller serviceyrken..

I skrivandets stund har jag flytit i 24 dagar och jag är precis 10kg lättare. Helt otroligt egentligen.
Många säger till mig att jag ju skulle klarat detta själv - utan någon operation... Men då brukar jag svara att det kanske jag hade gjort - men jag hade inte klarat att stanna på en bra vikt, jag hade troligtvis gått upp allt förr eller senare och det är framförallt därför jag gör denna operationen. För jag har gått ner förr, med hjälp av en massa olika medel (mest dåliga förstås), men jag har alltid gått upp det igen, plus en massa bonuskilon...

Jag börjar bli nervös, men samtidigt är det med skräckblandad förtjusning jag går måndagen till mötes.
Imorrn ska jag in till labbet och lämna det sista blodprovet, på söndag blir det spruta och på måndag kommer mamsen och hämtar mig strax innan lunch. Sen bär det iväg till Kristianstad.

Min man ska vara ledig hela nästa vecka (tack gode gud!), han tar föräldraledigt med de två minsta, mest för att avlasta mig. Han skulle nämligen annars jobbat eftermiddagsvecka och då är jag i princip själv med barnen hela veckan.

På söndag blir det scrapträff, ska bli så skönt att skingra tankarna ett tag! Jag hoppas att de som kommer också kommer tycka det är trevligt. Vi blir ju ett litet gäng på åtta stycken, plus att en granne till mig kommer och kikar på. Sen är ju både man och barn hemma - hoppas det är ok? Men de har lovat att inte störa så mycket... (Annars får vi väl använda allt vårt lim & tejp till att fästa fast de nånstans... Lite levande altring så där?)

På tal om altring så kände jag mig tvungen att ta hand om en skolåda jag haft liggande här ett bra tag. Nu när jag sorterat hela scraphörnan så blev det lite grejer kvar som jag inte riktigt visste vart jag skulle göra av. Så jag piffade upp den med papper från CreativeClub (papper som jag nog inte skulle använt på något annat ändå, de är nämligen både vikta, dålig kvalité och inte alls i min smak...). Men de duger till lådan:


I den har jag då allt möjligt skit! Bra va? *flinar*

Sen fick jag mig en rejäl överraskning då jag kikade i min brevlåda idag... Det är nämligen så här att sötaste Nenne mailade mig för några dagar sen för att be om Mathildes adress till en KAOS som hon tänkte ge henne. Jag mailade tillbaks adressen och sen fick jag syn på de underbara KAOSerna hon hade gjort, inne på hennes blogg. Tänkte inte mer på det - förrän idag då... För en av dem låg i min låda!!! Och den är ju bara så rackans snygg!!!


Älskar det färgglada, den stilrena och coola stilen som Jenny ofta har på sina alster! Så jaha - då har jag tre till att skicka KAOSer till... *funderar* Men jag får återkomma med det! Tack så mycket underbart söta du!


Insidan fick mig att dansa runt av glädje! Så fina ord hon skriver - om mig liksom?!

Sen har jag ju då skrivit om min städning/rensning i scraphörnan... Ville mest sortera in blommor/snören och småskit så jag hade bättre koll på vad jag har. Tyvärr har jag inte råd med alla dessa snygga förvaringar som finns på marknaden, så jag får helt enkelt hitta på egna. Zip-påsar, klämmor till dem och några blomsterpinnar så var det kirrat...


Här ser ni min fina krokiga byrå.. Haha! Min arbetsyta är helt okej tycker jag, så skönt att ha datorn precis bredvid!


Snören, band och annat som hänger på en blomsterpinne.


Här hänger alla blommor, blad och bling. Trodde faktiskt inte att jag hade sååå mycket blommor.. Och mer är på väg... *host* Jaja, kan man egentligen få för många blommor? Eller stämplar? Eller papper? Eller band? Eller..? Eller?
Nä, trodde inte det heller...

Sen vill jag också att ni ska veta att era kommentarer värmer, nått så otroligt! Och jag har sååååå dåligt samvete för att jag inte skriver lika flitigt till er. Men det kommer, det lovar jag. Det händer bara lite för mycket runt mig nu. Jag har lite svårt att hantera det känner jag. Och det betyder inte att det är negativa saker, men ibland blir det verkligen lite "för mycket av det goda". Plus att jag har en del tråkiga grejer som också tynger mig såklart (fast de har varit där hela tiden, så jag tror inte det är det som påverkar mig nu.) ;-)

Mu på er, för nu ska jag facebooka lite och sen slänga mig i bingen!
Suss gott allihopa!



16 kommentarer:

Nenne sa...

Äh, lixom...jag ville ju överraska och det fick jag göra! *skratt* Det kommer från hjärtat vet du *kramar hårt*

Jag blir så avis på din scraphörna, en annan sitter ju här vid köksbordet..fram o tillbaka med alla grejer hela tiden, blir mycket bärande då jag scrappar lite varje dag...och nya grejer blir det visst hela tiden, som du säger man får aldrig för mycket verkar det som! :D

Ha det bra så länge och stressa inte över det där med att kommentera!

Kram

Jessica sa...

Vilken fin hörna du har. Ska bli kul att ses på söndag. Längtar!

Ha det bra!
Kram Jessica

Mathilde sa...

Klart man inte kan få för mycket scrapsaker! Det är det som är så bra, ju mer desto bättre (intalar jag mig iaf när jag beställer nytt) ;). Ja men visst är Nenne söt! Letar fram adresser så man blir helt överaskad när kortet dimper ner!

Du är så duktig, kan förstå att det blir mycket. Mycket som händer, mycket med kroppen, mycket i huvudet. Men ta en dag i taget och en sak i taget. Tillåt dig att liksom skita i vissa saker!

Pysselhörnan är ju underbar! Jättesmart förvaring, vad scrapsugen man blir när man ser den! Åh vad jag önskar att jag kunde komma på söndag. Du ska inte flytta lite närmare stockholm? ;)

Tusen styrkekramar vännen!

Vera sa...

Ojoj min vän... du har så mkt samvete i kroppen! Man får/kan faktiskt kommentera en eller annan blogg utan att få dåligt samvete över att övriga 5-7 (i ditt fall 35 *flinar*) bloggar blir utan kommentarer just för stunden :)

Du har en jättefin hörna, välfylld- men än finns det plats för mer va?! Som det sagts förr- man kan aldrig få för mkr scrapsaker!! ;)

Du kämpar på jättebra med din vikt och ... hmm... nu höll jag på att skriva dina flytningar... men det hade ju kunnat bli hur fel som helst- om man tänker på vilken nivå din och min tolkningsförmåga ligger på *asg* Vad jag menar är såklart att du är SÅ duktig som drar i dig din flytande gegga och får vågen att gå åt rätt håll!! Keep on going girl!!

Ska tänka på dig på måndag och hålla en tumme och en tå. Hoppas att du får ett lugnt, fridfullt och välmående uppvaknande (mer än du brukar ha)

Hälsa min "kollega", tillika din make. Nu är även jag fast i Smurfit Kappas klor :) *skuttar av glädje*

Sköt om dig min vän!

BamseKRAM

Anonym sa...

Snälla, rara, tänk inte på kommentarerna!! De kan du ju ta igen se! Klart du ska fokusera på din operation nu.

På måndag ska jag skicka massor med positiva tankar och energier åt ditt håll, hoppas de hittar fram! ;-) Ska tänka på dig, med andra ord.

Många, stora, varma kramar till dig, vännen!!!

pysselninjangittan sa...

trevlig hörna! En annan har nu i dagar 2 städat min. Så massor av projekt har dykt upp i huvet på vägen till rent hus. så snart e de inte städat längre . *skratt*

BellaMio sa...

Hihi, vet du vad, man kan faktiskt kommentera bara ett par bloggar per dag.

Sen kan jag säga att jag oxå haft ett mycket trist samtal med FK-kassan idag!! De rekomenderar inte förlängt på min sjukersättning som gick ut den sista augusti, så jag måste genast börja med något om inte min läkare kommer in med ett intyg som säger något annat. Nu är ju då min läkare på semester i 2 veckor!!Och handläggaren på F-kassan informerade mig så fint om att klarar jag inte att jobba får du väl gå till socialen då...

Så vi kan ju hålla varandra i handen på vägen utför!

Ska bli så kul att ses snart!!!

Ska tänka på dig hela måndagen, och håller tummarna att det kommer att gå bra!

Kram Kram

Carolines Vita vingar sa...

Hej!!
Oj, så mycket som händer i ditt liv. I bland har man verkligen fullt upp.
Jag är så impad av att du har levt på dryck i så många dagar. Det är verkligen proffsigt! Men det är kanske lättare när man har ett mål.

Du har verkligen tjusigt i din scraphörna och så organiserat.
I min råder nämligen kaos och jag hittar ingenting. Jag kanske ska ta efter och städa lite.Man kan verkligen aldrig få för mycket scrapsaker. ;)

Jag håller verkligen tummarna för att din operation ska gå bra. Ta nu hand om dig och låt dig bli lite ompysslad.
Och du, tänk inte på att du måste skriva kommentarer. De du har skrivit värmer fortfarande.

Kramar Caroline

ZozzosLiv sa...

Ojjojjojj vilka spännande tider du lever i...Hur länge tog det från beslutet att göra en OP till att du blir OPad?? Min väninna vill också göra en...
Grattis till KAOSet o jag tycker skolådan blev jätte piffig...Känns lite 70-talisk;-) Kraamar om dig tjejen!!

Kamilla sa...

ÅÅÅÅh vad du är duktig :)
Flyta i 24 dar :O helt unbelivable!!!
Grattis till KAOSen den är sååå fin!
Och skolådan blev ju supercool, lite retro sådär :D
Det är bra att göra sig av med gammalt papper!
kram kram

Mathilde sa...

Hej vännen min!

Ja, jag är så kär i bokstäverna! Hittade dem i en butik som heter Village: http://www.village.se/. De har flera "ord" som de säljer. Bla en mörkröd "KÄRLEK" som jag tycker är så himla fin!

Hahaha ja jag väljer också att tro med på Morfen är på Stig-Helmer :) Kommer fortsätta säga omständigt. SÅDESÅ! ;)

Ja, vi får försöka hitta någon träff som är lite mer på mitten, eller så for du lova att säga till såfort du kommer i närheten av stockholm. :)

Stor bamsebautakram på dig!
Heja heja med flytet! Stå ut nu sista tiden!

ScrapMi@ sa...

Cool lådan blev ....känns lite retro sådär. Och skit vilken ordning o reda Du fixat *impad*

TRevlig Helg...sista helgen på denna sidan operationen!!!

Stor varm Lycka till kram!!
//Mia

Lillasysters Kakor & Cupcakes sa...

Hej på dej! Jag känner igen det där med att kommentera...jag har precis börjat jobba igen och är mer död än levande på kvällarna, så även om man tittar in på bloggar blir det inte många kommentarer. Men vad gör det ett par veckor? Tror nog att folk överlever :o)
Du är sååå himla duktig som orkar hålla igång med flytet! Ska hålla alla tummar för dig på måndag! Kramar Pernilla

M@gs sa...

Vilken härligt kreativ scraphörna. Hoppas att allt går bra.
Kram

Erica sa...

Hoppas det verkligen ordnar sig för dig med jobb/praktiplats. Förstår inte riktigt hur det där funkar. Är glad att slippa det för det berkligen inte helt lätt.

Grymt kämpat - 10 kg. Tror att det är bra med lite press för at man skall klara ngt sådant.

En jätte fin låda har du gjort.

Hoppas du får en underbar helg!
Kramar Erica

Mrs X sa...

FK är verkligen en instans för sig själv... en försäkran om att göra livet så jäkligt som möjligt för alla sjukskrivna, det är vad det verkar gå ut på!! Jag hoppas innerligt att det sker en förändring i de sjuka reglerna snart, tycker så synd om alla som drabbas.

Jag hoppas att det löser sig för dig med praktikplats, så att du har ett orosmoment mindre. Men jag förstår att det inte bara är att ge sig ut att söka heller. Man ska ta mig 17 vara frisk för att orka vara sjuk idag...

Kram Helén