onsdag 23 september 2009

Oscarsscrappen, layout och sprutskryt.. ;-)

Dagens I-landsproblem... Jag har alldeles för mycket att visa upp, så jag får nog dela upp det på flera blogginlägg.. *ler* Sen att jag älskar att detaljfotografera.. Hmm, ja, det bryr vi oss inte om nu!

Så först ut har jag en layout, från skisstävlingen, på Oscarsscrappen. Jag vände lite på skissen, men fick faktiskt med allt - dock var själva stilen väldigt annorlunda för mig, och den var väl inte så värst lika de andras bidrag precis.


Mitt härliga skuggfoto! Den bruna bollfransen är köpt begagnad via SS-forumet (guds gåva till scrappare...) Pappret fick jag samma dag, på träffen, hade lagt en "liten" förbeställning hos Hannas Pysselstuga... *host* Liten var den ju.. Plus att jag råkade hitta fler "måste-ha-saker" på plats.. Amen, ärligt? Kan jag hjälpa att hon har så bra sortiment då?! *ler*


En chipboardtag från Panduros Rockkit, som jag rivit och chalkat upp lite. Underbara tiny-alphas (från CountryScrap som också hade en massa "måste-ha-saker" dagen till ära!) och de så vackra halvpärlorna (också från Hannas pysselstuga...)


Blomman är en gammal ljusmanschett som jag haft i mina lådor i åratal - man ska liksom vira den runt ljusen - men tänk så perfekt den kom till användning, nu när det är så inne med blomrankor! Jag gillar den verkligen, den är så höstlig och snygg, petade på lite 3D-lack som daggdroppar för att förhöja effekten något.


Helt underbar ring (Hannas...), som jag piffade upp med lite halvpärlor och en kedja med lite pärlor i.


Blomrankan sticker upp rejält, å andra sidan gillar ju jag 3D-alster, så det gör inte mig något!
På det hela taget blev jag nöjd med den!

Själva träffen var något av det roligaste jag varit med om! Jag fick träffa lite kända (via bloggarna alltså) ansikten som Susanne från CountryScrap, Hanna från Hannas pysselstuga, BellaMio, Lillnettan, Eviebee, Louise, Cropkakan, mfl. Så himla kul!
Jag hade med mig väninnan Mia och Lillnettan hade fixat en övernattningslägenhet till oss på hennes område. Och den lägenheten gick inte av för hackor! Där skulle jag för kattsicken kunnat tänka mig att bo!
Lite av folket som var med:


Detta bordet satt jag och Mia vid. Mittemot oss hade vi MiaT, en grymt duktig tjej, kika gärna in på hennes konstverk! Ja, alla var ju så duktiga på träffen - det är kul att se sådan iver och skaparlusta samlat på ett och samma ställe!


Här satt de "kändisar" jag sett via bloggarna innan *ler*

Det var otroligt bra planerat, både med mat, tävlingar, scrapytan, lånebordet och de scrapbutikerna som stod där. Jag längtar redan till våren då nästa träff ska gå av stapeln!

Och jag vann! Ja, det var ju förvisso på lotten, men ändå - jag vann!


Ett pennskrin att altra, en mapp av något slag, snygga körsbärsblommor och liljor samt en ask akrylbokstäver. Just bokstäverna var himla bra - för jag har redan en sådan ask, men där är så få bokstäver, nu har jag ju iaf en del så jag kan bilda lite ord! *ler*

Nu varnar jag känsliga tittare - jag var ju bara tvungen att ta bild på något som gjorde mig så stolt, så stolt..!
Jag skulle ju ta blodförtunnande sprutor i en vecka efter operationen... I veckan fick svärmor komma hem till mig och ge dem och i helgen fick Mia (som är van eftersom hennes son är diabetiker). Men på lördagskväll smög jag in på toaletten och tänkte att jag skulle testa själv - och tro det eller ej - men jag gjorde det! Jag stack mig själv! Jag tog sprutan på mig själv!!! Kan ni fatta?! Jag som t.o.m har svimmat x antal ggr vid spruttagning och inte ens klarat av att titta på de små jäklarna - nu stack jag den, självmant i mig! Helt otroligt!
Bildbevisen har du här:


Här är då den lilla kvällsdosen. Lite "lustigt" då jag aldrig varit speciellt förtjust i att ta tabletter - nu känner jag mig som värsta knarkaren som både tar sprutor och en massa konstiga piller.. *flinar* Men jag lovar - det är good stuff jag tar! Och helt lagligt!


Bry er inte om den fläskiga magen - den är ju snart borta ändå (och på tal om det - mina handtag på midjan går inte att ta tag i längre!!1 Jag har redan börjat ana midjan liksom!!). Men ser ni?? Ser ni?! Spruta. I. Min. Mage. Jag tar sprutan. I min mage. Och inte ett blåmärke blev det, för jag är ju så bäst!


Lite av mitt intagande av vätska... Här är då vatten, youghurt, proviva med vatten, varma koppen-soppa och kaffe.

Fast jag har mer och mer gått över till puré. Om jag ska klara att få i mig angivna mängd så måste jag ha någon annan föda än bara flytande. Och enligt läkaren var det rätt så okej.
Så idag har jag ätit puréad pyttipanna med ägg & lite mjölk... Mmm, gott!
Har också kommit på att jag har lättare att dricka te, så det gör jag nu istället för kaffet.
Alltså har jag klarat dagens mål på 1100ml med god marginal (Hurra för mig!).
Imorrn är målet minst 1200ml, men det ska nog inte vara några problem.

Nu ska jag hoppa i bingen, ska förhoppningsvis få iväg alla kidsen till skola & dagis imorrn (två av dem har varit hemma - skubbsjuka misstänker jag... *ler* Sådant kan behövas ibland, men det får inte utnyttjas för mycket.), så jag kan åka till Nova och shoppa skor till dem alla... Behövs både höstskor, gympaskor & regnstövlar till dem.. Hmm, bara 15 par skor alltså! Jaja - där är ju skopunkten perfekt, för jag får ju då 5 par på köpet! Och då ska man ju inte klaga... *ler*





19 kommentarer:

Lillnettan sa...

Jag är väldigt imponerad över att du dessutom lyckades hålla i kameran med fötterna och knäppa av en bild på spruttagningen...eller det kanske var Mia som tog fotot? *skratt* Jättefina alster! Kom snart tillbaka till Oskarshamn igen!

Anonym sa...

Vad snyggt det blev med att använda bollfransarna som en cirkel! Riktigt snyggt verkligen!

Otroligt fina alster som du har gjort!!

Och du är väldigt duktig som kämpar med din viktminskning!

Nenne sa...

Åh, va kul att gå på scrapträff! Får väl ta tag i saken då det är någon i mellansverige (läs stockholm :p) i stället!

Gillar verkligen din lO och den kommer jag fotolifta om det är ok - såååå läckert!

Va skönt att det går bra nu efter operationen och va du är bäst som klara av att ta din spruta själv- det är så skönt när man gör något man aldrig trodde sig klara!

Med mig är det bra, du är så söt som frågar <3

Kramar

Karin sa...

Vilken härlig LO, fotot är ju bara sååå fint! Låter verkligen som om ni hade det jätteskoj! =)
kram!

Karro sa...

Det var jättelänge sen jag hälsade på dig i din blogg så nu hade jag minsann mycket att läsa.
Jag blir så glad av att läsa om din operation och hur långt man kan komma med att vara positiv.
Jag önskar dig all lycka i framtiden i din kamp mot kilona. Jag är övertygad om att du kommer att lyckas med tanke på din inställning.
Förutom detta så älskar jag allt du scrappar. Du är så duktig!! Nu ska jag lägga till dig på min blogglista så att det inte dröjer lika länge innan jag tittar in till dig igen :)

BellaMio sa...

Åh, HUA!!!! Jag är precis som du (eller som du var tidigare då, fniss) fullkomligt livrädd för sprutor!!! Kunde knappt titta på bilderna!!! Men du är allt en riktigt modig tjej du!

Sen vet du ju att jag älskar den där LO'n, hur läcker som helst!!!

Stora kramen till dig vännen min!

Cath. sa...

Helt underbar LO! Gillar verkligen fotot! Kul att se bilder från er trevliga träff....
Jag är hemma och sjuk så jag har äntligen lite tid att titta runt i bloggar....
Tycker du gör ett starkt jobb med din viktminskning! Är jätteimponerad!
KRAMAR!

Tiggy sa...

Uj vad kreativ du har varit, vilken energi!

Jag tror att det är 'lättare' att injicera sig själv, man vet vad man har att vänta och när det ska hända istället för att vänta med ångesten i halsgropen på att någon ska få tummarna loss och göra det på en. Jättebra jobbat!
Ibland har jag fått ge ena katten sprutor regelbundet, superläskigt i början men efter ett tag vande vi oss båda. Bra träning i framtiden om man skulle behöva..

Varma kramar!

Lillnettan sa...

...Bra förresten att du bytte ut kaffet mot te, tror inte det är lika vätskedrivande (hoppas jag). Man brukar ju säga att man ska dricka ett extra glas vatten för varje kopp kaffe...

Frusvea sa...

Ja jag är impad !!! Både av spruttagning och vätskeintag. Jisses tjejen!!! Men jag förstår din motivation och på något konstigt sätt så gör man saker som man aldrig skulle kunna tänka sig. Du är otroligt duktig Angelica *kramkramkram*
Men jag blir jätteavis på dina gorjuss girl stämplar. Vill osså ha juuu :( En har jag faktiskt lyckats köpa av en kompis. Den vårdar jag ömt. Gothgirl stämpeln är så cool! Efter att ha provat ja jag vet inte hur många papper att stämpla på så använder jag vanlig fotokartong. Du vet sådana där med hål i som man använder i vanliga fotopärmar. Jag köper dom på ICA. Passar både att måla med promarker och mina älsklings distressdynor. Vissa papper blötas ju upp för mycket och smular. Vissa papper kan man inte ha till dom findetaljerade art stamps som jag använder. Nä fotokartongen är outstandig !!! Ja vilken kul uppgift du fått idag.Ett helt lass skor på Nova, lycka till *flinar lite* Snart kan du shoppa massa fina kläder i lägre storlekar till dig själv -tjohooo!
Ha det bra idag tösen!
*KRAAAM*

Lillasysters Kakor & Cupcakes sa...

Oj, här har det hänt en del, vad mycket fint du har gjort! Tackar för utmaningen, har redan tänkt ut svaren men har ju knappt sett en dator på hela veckan så det har liksom inte hunnits med..*skäms lite*
Är minsann lite avundsjuk på dig som varit på scrapträff :o) fast jag ska på en i västerås den 31/10, det ska bli kul!
Du är toppenduktig som kan ta spruta själv! Usch för sprutor!
Kram på dej!

Louise sa...

Jag är stolt över dig. Det var som jag sa till dig det är bara otäckt när man sticker in den sen kan man stick den hur långt som helst.
Du kommer klara det galat.
Att ta sprutor vänjer man sig vid vare sig man vill eller inte.
Tänk bara på att bytsa plats på sticket så duinte sätter den på samma ställe.

Nu dricker du ordentligt så kommer du var lika smal som en fotomodell om några veckor.

Kram snygging

Louise

Unknown sa...

hmmm sprutor... jag kan ge sprutor..men att ta dom själv..*ryser* Hatar väl dom pga att jag måste ta dom ganska ofta ändå...=) Underbar lo du har knåpat ihop! Så bra titel till den & underbara detaljer...och på tal om underbar...(nu när jag använt den så många gånger..*S*) Så ha en UNDERBAR dag!

ScrapMi@ sa...

Härligt med scrapträff =) det är alltid roligt att träffa likasinnande *pappskallar* och jag får sån inspiration när jag ser vad alla pysslar med.

Beundrar Dej till 100% Du gör det bra med alla tabletter, sprutor o vätska.
Kram kram //Mia

Erica sa...

Ser ut som det var en super trevlig scrapträff. Får ta att deltaga på något sådant någon gång. ar svårt att ta mig för det om jag inte får sällskap av ngn men det ser alltid så kul ut :)

NE snygg LO har du gjort också. Skall bli kul att se vad mer du gjort.

Är impad av sprutan. Tror inte jag någonsin kommer att lyckas med ngt sådant.

Ha det gott.
Kram Erica

Sofie sa...

Lätt verkligen härligt att besöka Oscarscrappen och få sitta och pyssla med så många härliga människor. Tycker din LO blev himla snygg!!! Chipboardtag blev verkligen snygg.

Tråkigt jag missade träffen hemma hos dig, ni verkade ha haft det kul. Hoppas jag kan komma nästa gång.

Är glad för dig att det går så bra efter operationen!
Ha det riktigt gott!
Stor kram Sofie

Anna sa...

Du är grym, pinglan!!! Skulle aldrig ta en spruta på mej själv, någonsin!!

Grattis till vinsten, det är alltid roligt att vinna, själv så gör jag det aldrig!

Skor ja, visst är det tur när man kan få några på köpet! Får nog också ta en tur dit inom en snar framtid.

Ha det bäst, och du är grym!!!
KRamKram

Mathilde sa...

Åh du är så cool!! Duktiga duktiga du! Är djupt imponerad! Vill bara ge dig världens största kram! Kämpa på vännen!
Kram

Carolines Vita vingar sa...

Du kämpar verkligen!Sprutor, tabletter soppor och puréer. Jag är verkligen imponerad av dig!

Jag har tagit sprutor i magen i flera år för min reumatism.Första gången man ska ta en sputa på sig själv känns det lite läskigt. Som tur är vänjer man sig och sedan går det av bara farten.

Jättefin Lo du har gjort också!

Kram Caroline