fredag 4 september 2009

Yes! Två kort gjorda - och jag är nöjd!!

Tror det kallas paperpiecing? Och blandat med stämpelmotiv då. Fick i uppdrag av lilla mamsen att göra ett kort till hennes kusin som ska ha 50-års fest i helgen. Hon är hårfrisörska, älskar skor och hon & hennes man har precis köpt ett hus i Thailand. Mamma nämnde att hon gärna såg en palm på kortet - och ja, då var det kört för andra tankar, jag visste precis hur det skulle se ut! Och jag älskar ju att använda saxen, vilket jag flitigt fått göra här:


Palmstammen & bladen är klippta för hand. Liksom solen & saxen (som btw består av två delar och är ihopsatta med en silverbrad för lite äkthetskänsla). Strand & hav/himmel är rivna CS. Greeting Farm tjej - Shine och en sko som jag maskat till ett par. En fjäril, ett moln, en svala och en Grattisstämpel för att fullborda verket.


Lite 3Deffekter


Saxen. Bilden ger den inte riktigt rättvisa (man ser alla skavankerna...), den är snyggare IRL.


Insidan att skriva på (det får de sköta själva ;-))


Och baksidan med min lilla sign.

I helgen flyttar bästa väninnan *snyyyyyyft*, visserligen bara till Stehag, men det är ändå en bit längre ifrån... De flyttar från lägenhet till hus och jag är jätteglad för deras skull! Faktiskt! Och jag ska banne mig se till att åka ut ofta till dem och hälsa på! Sen att våra döttrar är bästisar - det gör ju saken lite lättare!
Ett kort ska de såklart ha - då jag nyss har inköpt en husstämpel till ändamålet:


Huset i de rätta färgerna, lite "tapetrullar" (Hemska färgvarianter - så jag hoppas inte det blir någon av dem!!), tingturastämpel och en blomma som inflyttningspresent! Som en lite extra touch har jag mistat grundpappret med guld & brunt - lite målarfärgskladd sådär... ;-)


3D-effekter


Insidan


Och baksidan med målarkladd på!


Och hur är det annars då? Jodå, 9 kg lättare nu! Fick mensen också - så då stod det stilla i ett par dagar. Och de dagarna tackar jag gud för att det fanns chokladsmak på pulverdryckerna!!! För jag levde på fyra chokladshakes om dagen då! Haha! Lyxigt värre!
Jag har, i skrivandets stund, flytit i 19 dagar och har således 9 dagar kvar. Det är alltså mindre än en tredjedel kvar!

Veckan som gått har varit ganska... ganska så jobbig. Jag dras med en jobbig bronkithosta (som svit efter förkylningen), jag fick mensen (och därmed PMS:en...), jag är trött & kinkig och jag t.o.m drömmer om att äta mat, riktig mat. Och - givetvis - har barnen varit i sina esse denna veckan! Såklart. Tjafsat om allt och inget, bråkat, knipit, slagits och sagt fula ord till varandra (det nya fulordet just nu är "Fläskhuve"... Men hallå?! Fläskhuve liksom??!! Varför säger man så? Och hur i bubblan har de kommit på ett sådant ord?!).
Nu kommer iaf tre sköna veckor. Mannen jobbar förmiddagspass nästa vecka, sen är han ledig en vecka då jag blir opererad och därefter är det ännu en förmiddagsvecka. Ska bli skönt att se han lite oftare!
Fast lite jobbig är han.. *ler* Idag är det hans lediga fredag, och det hör man väl på benämningen "lediga fredag" att man inte ska göra nått särskilt, eller hur?
Men nänä, inte min man inte...
Han gick ut klockan åtta imorse och klippte ner alla buskar vi har (hade..) i vår trädgård, lånade grannens släp och knökade på ett fullt lass och sen fick jag köra han & lasset till tippen. Två omgångar hann vi med (och vi har väl sisådär tio omgångar kvar om man räknar skräpet i garaget.. *host*). Så nu ska jag strax bege mig ut till mamsen och leverera kortet och sen hem och "äta" "kvällsmat" *flinar*. Förhoppningsvis hinner jag med en bloggrunda ikväll.

Btw, angående min nya stämpelförvaring, några undrade om det inte var onödigt med färgläggningen för att den ändå inte syns då stämplarna är på arket - men stämplarna ska fästas på baksidan (annars passar de inte på formen eftersom de är spegelvända mot motivet). Jag har testat och det är både praktiskt och snyggt! Nu återstår att mounta om alla träklossestämplar (j-vla klumpar till stämplar!) till EZ-monterade...


Fick föresten hem lite nya prylar i veckan, från Magdas och från säljtrådarna inne på SS-forumet. Massa dekosar, blommor, alfas och - såklart - stämplar! Ska fota så fort jag har tid!
Annars håller jag mest på med min scrapsortering, vill försöka få en bättre överblick på mina grejer!

Nu ska jag köra iväg! HajSvaj so long!




23 kommentarer:

Pippin sa...

Läckra kort. Det är kul med paperpiecing.

Mathilde sa...

Snygga kort! Mottagarna kommer garanterat att bli glada! Det var ju jättesnyggt med stänket på inflyttningskortet! Ska jag testa också. Har så mycket saker som jag vill testa, men när jag väl sitter där så glömmer man bort det. Har en bok som jag skriver upp ideer i, måste bara bli bättre på att använda den också :P

Och du med mens, ingen riktig mat och bråkande barn är det ju ett under att du håller ihop! Jag hade lagt in mig för längesen! ;) Men dom känner säkert av att det är försändringar pågång, och då blir det väl extra orolig.

9 kilo! Det är ju 9 hela mjölkpaket som försvunnit från din kropp! Jag är IMPONERAD!

Kram vännen och "flyt" på nu sista dagarna ;)

rose-marie sa...

åååh.. vilka härliga kort.. =)

å du är ju bara så duktig som flyter på.. tänk att det snart är dags.. *ler*

hoppas att allt är bra ändå.. trots halvgriniga ungar och hormoner som skjuter i taket.. *fniss*

själv ska jag ta en ledig dag imorrn.. bort ifrån hem och man å barn å så.. å åka på scrapträff.. ska bli såå skojsigt.. =)

kram på dig

L8 sa...

Nu förstår jag äntligen :) Har alltid undrat... hihi
Ska packa ihop mina pysselsaker och imorgon ska jag iväg på scrapträff i Halmstad men några kompisar. Det ska bli jätte skoj och skönt att komma lite hemifrån.
Ha en riktigt härlig helg och kämpa på - du är super duktig!!!
Kramis
L8

L8 sa...

Nu förstår jag äntligen :) Har alltid undrat... hihi
Ska packa ihop mina pysselsaker och imorgon ska jag iväg på scrapträff i Halmstad men några kompisar. Det ska bli jätte skoj och skönt att komma lite hemifrån.
Ha en riktigt härlig helg och kämpa på - du är super duktig!!!
Kramis
L8

Anonym sa...

Vilka härlig kort du har gjort!

Susan sa...

Hi hi, jag kan låna din man! Han får gärna tillbringa sina "lediga" dagar här. Vi har MASSOR som behöver göras! ;)
Skönt att höra att dina barn också kan vara som.. eehh.. mina barn.

Och, som vanligt, JÄTTE SNYGGT kort!

Flyt vidare - Snart är du där!

Susan sa...

Hi hi, jag kan låna din man! Han får gärna tillbringa sina "lediga" dagar här. Vi har MASSOR som behöver göras! ;)
Skönt att höra att dina barn också kan vara som.. eehh.. mina barn.

Och, som vanligt, JÄTTE SNYGGT kort!

Flyt vidare - Snart är du där!

pysselninjangittan sa...

Superläckert grattiskort!
kramiz

Eva J sa...

Härliga kort du har gjort!! Grattis kortet är bara så läckert.
Jag hoppas att din pms har lugnat sig det är hur jobbigt som helst. Man är ju på TOPP då, hihi....
Du är ju jätteduktig med vikten 9 kilo det är ju jättebra och dagen D närmar sig med stormsteg.
Ha det nu riktigt bra
Massor med kramar till dig
Eva

Maja Stokk / eyovine sa...

Så himla läckra!!! Båda två!!! förstår att du är nöjd. Det ska du vara!!!

kramiz

Karin sa...

Vilka snygga kort! Jättecoola båda 2! Gillar tapetrullarna, kul idé! =)
kram!

Unknown sa...

Du är så fantastiskt duktig som håller ut i flytet... det är tufft men du är kanonduktig... och 9 kg är ju jättebra!
Och korten är jättefina!

Hurra vad du är bäst!

HannasPysselstuga sa...

Kul och träffa dig på Oscarsscrappen! Jajjemän det går jättebra och beställa varor och jag tar med dina grejor till träffen och du betalar då =) Du kan även göra en komplitering på din order om du skulle komma på nått mer. Märk bara med kommentar "oscarsscrappen" och kryssa i "hämtas i butik" så slipper du ju frakten!!! Stor kram på dig //Hanna

cia sa...

Heja heja!
Den sista veckan kommer flyga fram för då är det ju nedräkning inför den stora dagen!

Kul att se att du pysslar, även om det inte är LO's alla gånger.
ALlt pysslande tar hand om själen lite;-)

Cyllan sa...

Tjiingeling!
Duu vilka hääärliga kort du skapat.
Gillar din palm såå.
Hm...det låter som hemma hos oss när jag har PMS och barnen bli som de blir bara för att jag är irriterad av alla dumma hormoner...fniss. Men man får ståå ut för det går ju tack och LOV över på en vecka.
Jag har nått i min blogg till dig
Kraaam C

Karolina/karehed sa...

Vilka härliga kort med så många fina detaljer. Gillar verkligen tapetrullarna, passar perfekt till temat.
Sköt om dig! Kram Karolina

Lillasysters Kakor & Cupcakes sa...

Jättehärliga kort, tapetrullarna var stencoola! Känner igen det där med pms, jobbiga barn och hosta. Precis så har nämligen min vecka varit oxå! Skönt att man inte är ensam! :o)
Hoppas att det blir bättre nu, sista flytdagarna! Håller tummarna! Kram på dej

M@gs sa...

Vilka mysiga kort, även om PMS låter mindre trevligt är det smällar man får ta på sin resa genom livet. Hoppas du inte flyter bort ;)
Kram

Nenne sa...

Åh va fina kort! Gillar verkligen flyttkortet med tapetrullar och färgstänk - såå häftigt! Och paperpiecing...vilket jobb, du måste ha en ängels tålamod du Angel..*skratt*

Kämpa på med allt det truliga, allt passerar och går över och HEJA, HEJA~

Kramis

Sofie sa...

Hej vännen!
Hoppas allt har lugnat sig lite sedan du skrev detta inlägget. Nu kan det inte vara många dagar kvar för dig, det är bara att kämpa på!!!
Häftiga kort du har gjort! Var har du köpt husstämpeln? Tycker den var väldigt fin.
Måste passa på att tacka för Kaos-awarden som dök ner i min brevlåda för ett bra tag sedan. Blev jätteglad för den :-) Hoppas jag hinner blogga om den i veckan.
Ha det riktigt gott!
Stor Kram Sofie

sandra sa...

Åh vad duktig du är!! Både på att göra kort och att dicka ditt pulver=)
Heja heja!!!

Kramisar från Sandra

Örnen sa...

SUpersnygga kort!!