lördag 2 maj 2009

Likt en maskros...(HH's extratävling #3)

Likt en maskros har jag kämpat mig
igenom omöjliga hinder,
trängt upp ur asfalten och
trotsat min omgivning.
Jag har aldrig blivit sedd
som vacker,
jag var alltid ogräset
i deras liv.
Men likt en maskros tränger jag upp till ytan,
gång på gång.
Jag är stark och
lyser klart på min väg
genom livet.
Stjälken är min man
och bladen mina barn.
Tillsammans växer vi oss starka
genom livets äventyr.


Gjorde en ganska annorlunda LO igår. Har funderat på att scrapa detta fotot länge, länge, men har inte hittat de rätta materialet. Fotot är från en artikel i Metro som kom ut i höstas. Om olika ätstörningar och en bok som vi alla deltagit i. På fotot ser jag ut att vara i helt andra tankar (men om sanningen ska fram så vart jag ganska glad just då, fotografen var skittrevlig och det var svårt att hålla sig utan att skratta...).

Lo'n är till Hobbyhusets extratävling #3. Man skulle tolka "Jag är.." fritt och då valde jag denna tolkning. Jag tror inte jag har så stor chans att plocka extrapoäng med denna, men jag är nöjd med budskapet som LO'n ger. Jag orkar inte bry mig på glitter, minirosor och chabbychic eller annat som ligger i ropet just nu. *ler*


Vad vill jag med denna LO'n då?
Tja - skratta, gråt, klia dig i huvudet eller bara virra åt min personlighet...
Jag är jag och jag ville bara göra en LO om hur stark man kan vara. Att man inte är dömd till att misslyckas pga en dålig start i livet. Alla kan göra misstag, men alla kan också rätta till dem och göra det bästa av sitt liv.


Hela LO'n. De bruna och svarta papperna ska föreställa asfalten, med sprickor och grus. De som följt med mig ett tag här vet att jag är ganska glad i att använda saxen och klippa på frihand - blad och blomma är klippt på det viset.


Bladen som jag är väldigt stolt över. Bigade ut skelettet och drog med ljusgrön färg för att få bladen mer verkliga. Lite chalk och sen var det klart!


En stor gul plastfjäril (ful som gatan egentligen..) som jag köpt på panduro i ett svagt ögonblick. De har legat här sen ett par-tre år tillbaka. Men nu har jag ju då införskaffat en embossingfön och lite basfärger. Och det blev ju kanon med svart embossing på denna fjäril - helt plötsligt blev den betydligt läckrare än jag hade kunnat föreställa mig!


Tagen med dikten/texten.


Nu ska jag till stan och ha lite kvalitetstid med äldsta dottern. Vi ska fika och shoppa en del!
Jag återkommer senare (I promise denna gången, för nu har jag abstinensbesvär för mina inställda bloggrundor!)

Må väl, älska livet och ta hand om er!
13 kommentarer:

Tiggy sa...

Sitter här med min hemmagjorda latte (våga älska en bra skumvispare) och beundrar ditt verk.
Det ligger ju massa tankeverksamhet bakom, alla delarna har du fått ihop jättefint och den där embossade fjärilen är pricken över maskrosen. ;-)

Varma vårhälsningar!

Anonym sa...

Jättefin dikt med medföljande kort.
Kram L

pysselninjangittan sa...

jättefin och bladen!!!kan ju tro du varit ute och plockat dem :)

Lillnettan sa...

Jaha, nu fick du mig att grina. :) Skit samma om den är utan minirosor och annat trams! Det här är det bästa du gjort hittills tycker jag! Den berörde mig verkligen...

Vera sa...

Hatten av för maskrosbarnet som är på väg att växa sig vuxen :) Du är skitduktig, jag hoppas verkligen att du tar extrapoäng med detta alster. Dels för att det finns en stor mening i hela skapelsen med många stora känslor och dels för att den... bara är så fin! Dina maskrosblad blev ju grymt snygga, man kan kika sig skelögd innan man ser att det faktiskt inte är riktiga blad!

Sen tycker jag din fjäril symboliserar en sak i sig. Den har legat ful och oanvändbar i dina gömmor för att helt plötsligt gå att använda med lite nya verktyg. Det finns en mening med allt, det är bara inte alltid så lätt att se vad den meningen är. *gör vågen för fjärilen som puppade till sig och äntligen får vara med* :)

Sköt om dig vännen och du... jag saknar dina noveller *ler*

Tjipp tjopp och kramen

Anna S sa...

Vilken underbar LO! Minirosor och glitter är inte det viktigaste! (Även om det är himla roligt att använda) Budskapet är så fint, och det är så härligt att se hur du har kunnat resa dig och lyckas i alla fall! :)

Kram,
Anna

Miss Goldie sa...

Jag tycker den är hur vacker som helst! Den har ju dessutom en otroligt viktig betydelse. Helt enkelt underbar!

Caroline sa...

Läckert! Maskrosbladen blev ju jättesnygga!

Kram kram

Helén sa...

En jättefin LO som ger ett starkt intryck, både i färger och mening! Urkul hur du klippt själva maskrosen och bladen blev ju bara SÅ snygga! Roligt med variationen, det är så lätt att fastna i samma stil på LO efter LO. Du har mycket att vara stolt över, både din styrka och din fantastiska kreativitet!!

cia sa...

Tack söta du:-)

Örnen sa...

Fantastisk rörande berättelse som du berättar genom din vackra LO!

Stämpelhamstern sa...

Detta kort är precis hur läckert som helst!!! Gillar det skarpt.!

Monica sa...

Riktigt snyggt! Och jag fick en tår i ögat när jag läste den vackra dikten. Tur att maskrosor finns :-) Dem ger inspiration och styrka till dem som inte lyckas tränga igenom asfalten :-)
Kram kram!