söndag 24 maj 2009

Fiasko med byrån, lite nya stämplar och övrigt snack! ;-)

Lite bättre idag, men jag lovar att jag aldrig ska slarva så med medicinen igen! Så jäkla dumt av mig, men så blir det ibland, inte lönt att gråta över spilld mjölk nu iaf! *ler*

Det är skönt att jag kan prata så öppet med min man, för då kan jag påtala mina svängningar och han hjälper mig igenom dem. Sen är det otroligt skönt med denna scrapphobbyn - man kan få tankarna på annat håll under ett litet tag. Och även om jag inte skapar så mycket så är det skönt att kika på andras vackra alster. Hänger mycket på SS-forumet (fast just idag är där ganska lugnt... Var håller ni hus??? *ler*) och surfar rundor på nätet för att läsa mer om politik och piratpartiet.

Är så himla intressant med politiken och jag svänger väldigt mycket mellan de flesta partier. Lite här och lite där så hade det varit ett perfekt parti i mitt tycke... Hade man inte kunnat rösta med poängsättning istället? Eller att varje stor fråga hade ett parti som väljs in? Fast det hade kanske varit ganska jobbigt att rösta då... Men ändå kanske bättre för samhället? Piratpartiet kör ju en fråga (med massa följdfrågor) och visst kan det kännas synd att köra sin röst på en fråga när det finns så mycket annat att bestämma om, men det känns som om integritetsfrågan är så stor och viktig att den kan vara bra att börja med. Ja, jag är mycket velig, men har ändå bestämt mig för PP, även om jag annars är mer åt FP, men de för bägge en politik som kan samsas om det mesta, tror jag, iaf.

Nog om politik nu!

Funderar på att starta en blogg till tillsammans med denna, där jag för mitt babbel om politik, mig själv och familjen? Eller tycker ni att det är ok att jag blandar hejvilt? Jag är ju en väldigt komplex person och har svårt att hålla mig till en enda sak *skrattar*
Får se vad jag ska göra - kommentera gärna era förslag!

Föresten - Har fått en kommentar om att någon ville ha min adress ang en KAOSaward! Det blir min fjärde och jag är mäkta stolt ska ni veta! Fyra KAOSawarder!? Till moi!? Men jag måste ju också ta tag i att skicka dem vidare! Detta gör att jag nu ska utse minst nio stycken som den ska gå vidare till! Skönt att ha så många, det blir liiite lättare att inte behöva välja bort så många som inte ska få en (denna gången!) *ler*

I veckan shoppade jag lite hos Altheas, pärlfloss i alla dess färger, sååå snygga lila band, notpapper, kortstommar och massa annat skojsigt. Plus två stämplar från bildmålarna. Har saknat en dop/bebis-stämpel och denna är ju bara så perfekt!

Visst är den söt? Sen har jag ju "slumrande babyn" också, den är riktigt vacker, men den går ju tyvärr inte att färglägga, den ska vara som den är. Så därför ville jag ha denna också!

En text till korten som kan vara bra att ha. Har ju inte så många kort-texter och försöker nu samla på mig en hel del. Är ute efter tingturas texter också - grymt snygga!


Sen vet ni, som följt mig här, att jag hållt på med en byrå som jag byggt från grunden.. Den är nu färdig, men blev tyvärr ett riktigt bottenfiasko *ler* Jaja, man kan ju inte lyckas med allt här i världen.

Jag har också lovat mig själv, dyrt & heligt, att aldrig nånsin klaga på tex IKEA's skitbyråer - för jäklar vad svårt det är att bygga dem!!
Dessutom är bildkvaliten riktigt usel, så ni får ta det för vad det är - fiasko. Hursom så har jag fått en utmärkt förvaringsplats iaf! *ler*

Här ser du hur den växt fram:



Här har jag klätt allt i vitt "blompapper" för att få en fin grund att måla.


Lådorna klädde jag sen i ljuslila för jag ville att den färgen skulle lysa igenom bakom det bruna.


Lådorna är färdigklädda och jag har gjort den första målningen på stommen. Har också vänt stommen upp och ner då jag tyckte det var smidigare och snyggare att ha lådorna så istället.


Målat en andra gång för att täcka över alla "fulheter" bland skarvar och wellpapp. Lådorna är nu isatta och den ser färdig ut.


Lite spets på ytterkanterna för att dölja de värsta skavankerna och få den böljande känslan på sidorna. Tyvärr är fotot suddigt och färgerna visar inte sig i sitt rätta jag. Den är liiite finare IRL iaf..


Ovanpå har jag grundat med svart CS, sen en chalkad ljusljusrosa pappersbit och över den är ett urklipp från en gammal (välanvänd) påse. Lite blommor & pärlfloss som dekosar samt gröna skelettblad. Retroblommorna (inte de ljuslila) är från en MHV/RAK så jag vet ju egentligen inte vem de är ifrån ;-) Eller rättare sagt - det är inte tid att avslöja det än, men jo, jag vet vem de är ifrån! *ler* Snygga va!


Ovanpå står det: "NEWHOUSE - clothing company" och längst ner: "Signature for today's classics". Tyckte det var snyggt att ha på byrån.


Banden från papperspåsen fästa jag på sidan av byrån för att kunna bära den om den ska med nånstans med all sin förvaring. Lite läckert att använda papperspåsen till så mycket.

Nä, det blir nog inga fler byråer för mig, såvida inte grunden redan är gjord - för att klä den är inga problem.


Nu ska jag sätta mig i soffan och vara lite social, de två minsta barnen har redan gått och lagt sig och de tre stora ska strax i säng. Skönt att få en lugn stund ;-)

Kiara har varit superduktig idag - inga olyckor inomhus och hon har för första gången gjort. Just nu står hon och tittar på mig och undrar när jag ska komma och gosa med henne? *ler*

Gotta go! Ha en skön lördagskväll!





15 kommentarer:

Len sa...

Gaaaaah!! rackarns rackarns snygg byrå!! Kan hända att jag lånar idéen! ;) Dessutom bor jag trångt, förvaring är det ont om här...!

Maritha sa...

Det blev ju en skaplig byrå iallafall! :D

Ja just det.. Jag tycker om när du blandar och ger.. Det är mysigt i din blogg.. lite "Hemma" sådär.. :D

Hoppas kvällen har varit trevlig!
Kram Maritha

Lotta sa...

Skönt att höra att du redan mår bättre. Visst är det lätt att slarva ibland, men i detta fall får du nog ta och sköta din medecin så du får fortsätta att må bra....Lova det!

Men du...byrån blev väl inte så tokig ändå. Det var ju inget lätt projekt du gav dig in på. Tycker absolut du ska vara nöjd med den.

Jag tokgillar din blogg, det hoppas jag du förstår...så du får gärna blanda hejvilt. Sen är jag absolut inte på nåt vis politiskt intresserad. Jag tycker det är riiiiiiiktigt tråkigt och jag fattar inget av vad dom säger....Så ditt politiksnack...det skumläser jag bara, sen går jag snabbt över till det myyyycket mer intressanta textraderna om dig, din familj, vovsingen (som är en familjemedlem åxå såklart) och ditt skapande. Så du får gärna fortsätta ditt politiksnack här....jag läser bara inte det....om det är ok:)

Ha en superhärlig dag vännen och ta hand om dig.

Och föresten....inte alls konsigt att det vill landa KAOSawarder i din brevlåda:)

Kram

BellaMio sa...

Åh, snuttan! Tur att det börjar stabilisera sig redan...

Men du, byrån... så illa är den ju inte och att ha någonstans att förvara sina saker är inte heller fy skam :)

Sedan vill jag bara säga att din blogg är en av de få där jag faktiskt läser HELA inläggen, så jag gillar när det är blandat. Inte en blogg till då är risken att jag glömmer bort den andra, hihi...

STOR KRAM till dig!

Anna S sa...

Vad skönt att det redan blivit bättre! :)

Fortsätt att blanda inläggen. Det blir personligare och roligare tycker jag!

Jag skulle absolut inte kalla din byrå för ett fiasko! Jag tyckte att den var fin, och som några har sagt tidigare så är det ju inte fel med lite förvaring!

Ha det bra!
Kramar Anna

Lena50 sa...

Men villken fin byrå, och vad mycket jobb du lagt ner på den, du måste ha världens tålamod, jag ger upp direkt med sånt "pillejobb"
Men bra med förvaring, jag bor ju i en lite trea, och har inte ens en scrappvrå, jag får plocka fram och tillbaka mina grejer(och det blir ju mer och mer) varje gång jag ska skapa, och sitta vid köksbordet, inte så kul...men vad gör man.
För min del är det bara kul att du skriver om lite av varje, jag gillar att höra och läsa andras tankar och funderingar.
Skönt att du börjar må bättre!!! Kram och ha det gott med alla dina kära omkring dig!!!! Lena

rose-marie sa...

jag tyckte att byrån blev jättecharmig.. sådär härlig som ngt man hittar på gammelfarmors vind eller så.. =)

jag gillar också tingturas stämplar.. jag har köpt alla orden jag kunde hitta.. så nu är det URBAN-stämplarna som hägrar *LOL* hi hi.. man kan ju liksom aldrig få nog...

vad skönt att höra att det går bättre med lilla valpen... =)

ha det bra..

kram

rose-marie sa...

tack.. vad gullig du är... jag blev verkligen riktigt nöjd.. *ler*
å det är ju extra kul när man gör ngt, som är helt olikt det man brukar göra... =)

marit sa...

Hej vännen!

Skönt att höra att det går åt rätt håll!

Jag har slarvat lite med medicinen jag med, och det är inte bra... jag får alla biverkningar som står typ haha.
Ajaj mig.

Gillar byrån!!!
Känns som den kommer från Pippis vind, härlig!

Själv ska jag knåpa ihop en tändsticksbyrå till lite smycken och sånt.
Känns som jag är inne i en altrings-period.
Får ta en tur till Ica och köpa askar. Vad 17 ska man göra sen med alla stickor??

Duktig Kiara, som hållit sig så bra!

Kram

Cyllan sa...

Hej och hååå!
Nu kände jag att jag allt fick ta mig själv i kragen och printa ner en kommentar för nu har jag mest tittat de senaste gångerna jag varit inne hos dig (ler).

Ååå så söta stämplar du shoppat på dig (och kan bara hålla med om Tingturas text-stämplar...sååå goa)

Hm...vet inte vad jag ska säga om din unikt personliga förvaring´/byrå. Tufft om än kanske inte såå rak och riktigt men asch va gör välan det bara den har funktion såå
(kan nog säga att om jag själv hade byggt nått sånt hade det sett än värre ut...har tummen mitt i handen när det kommer till vissa saker hahhaha)
Ha det gott
Kraaam C

hobby-o-presenter sa...

Bildmålarnas dopstämpel är ju så söt och nått som är sött med den är om man tex annvänder sig av bara nallen som tex tittar genom ett fönster till julen.... Älskar när man kan göra mer med en stämpel än bara ett motiv
Kram Lotta

Frusvea sa...

Var nu en duktig flicka och ta din medicin *tittar strängt*
Jag gillar din blandade blogg, är där något man inte är intresserad av så kan man ju bara fortsätta läsa det man vill.
Djurtema - perfekt! Hur många ska vi byta?
Sov så sött på kudden nu :)
*kramar*

Yoli Design sa...

oj oj så här händer grejjer...
inte tittat in i en enda blogg på hela helgen å så har alla hunnit med fleeeera inlägg!! Wow wow...
Tycker din byrå blev snygg... såg lite sne ut i början, men det syntes inte när lådorna kom i! :D

Å vilken härlig uteplats ni har där hemma... åsås söt vovven!! :P

Kraaaaaaaaaaam på dig...

my world sa...

Åh vilken fin stämpel! Den gillade jag verkligen!
Och byrån, den ÄR jättefin tycker jag!
Kram

Stämpelhamstern sa...

Vilken härligt skön, sned och vind byrå det blev! Den är charmig. Visst är Bildmålarnas dopstämpel söt (köpte en själv på stämpelmässan i Göteborg i mars).