fredag 29 maj 2009

Fullspäckat inlägg om KAOSER, PP, Underbara vänner, mm!

Fått ett underbart kort av sötaste Loreleii/Karin! Titta vad fint! Så uppmuntrande och jag blev sååå glad - att någon ville skicka ett kort "bara därför att.." och till mig?! Ja, jag har svårt att ta åt mig, men jag lär mig för varje dag - jag kan ju inte vara sååå fel, om jag nu ska lyssna till eran utsaga alltså? *ler* Där finns uppenbarligen något ni gillar hos mig? *lycklig* Och jag är oehört tacksam för varje dag som jag känner av värmen från er och era goa kommentarer!

Titta nu på mitt underbara kort!


Visst är det snyggt! Älskar blomsterhörnan och det prickiga bandet - mumsfillibabba alltså!

Visst är orden så rätt, så rätt. Och jag försöker verkligen se det så - varje dag är en ny gåva. Och jag lär ju mig något nytt varje dag. Tror att många av oss måste lära oss att sätta "krav & måsten" åt sidan och lära oss att bara njuta av dagen - "carpe diem" som det så fint heter.


Visst är det gulligt skrivet av Karin? *rörd*


Och hennes baksidor då! Jag bara älskar hur hon utnyttjar alla sidor i korten till max, det blir så vackert och hela kortet blir som en enda stor saga!
Tack så mycket tjejen!


Sen har jag fått en utmaning/award som jag ville ta tag i.
Fick denna av först Yoli och sen Essmo, thank you very much tjejer! *ler*



A) first list 10 honest things about yourself - and make it interesting, even if you have to dig deep!
Man ska alltså berätta tio sanningar, gärna djupa sådana, om sig själv...
B) Pass the award on to 7 bloggers that you feel embody the spirit of the Honest Scrap.
Skicka vidare awarden/utmaningen till 7 personer man tycker har en ärlig anda gällande skapandet (och som man är mer nyfiken på!) *ler*

Så jag börjar med mina 10 sanningar!

1. Jag när ett enormt bekräftelsebehov - om du säger att du tyckte om mig igår, så betyder inte det att du gör det idag...

2. Jag är konflikträdd och drar mig hellre undan då det blir för hårda ord.

3. Jag älskar barngodis.. Ja, sådana där Kinderägg, HelloKitty-godis, små nutellaförpackningar, etc

4. Jag älskar att få överraskningar - mest älskar jag tanken på att någon velat planera och genomfört det för min skull.

5. Jag är barnsligt förtjust i födelsedagar, midsommar och julafton - blir själv som ett barn på dessa dagarna

6. Jag lever mycket på impuls och det är på både gott och ont.

7. Jag har varit ett stort fan till BackstreetBoys med alla väggar, inklusive tak, täckta av planscher (stavning??) på dessa pojkarna.. Skulle nog t.o.m våga säga att jag var något besatt.

8. Jag har svårt att gå ut ur en affär utan att handla något, är livrädd för att de ska tro att jag snattat och därför måste jag köpa minsta lilla grej "bara för att". Mycket jobbigt vid de stora REA-tiderna med de miltals långa köerna...

9. Jag handlar aldrig på IKEA utan att komma hem med minst ett paket Clips-ramar... Mannen brukar mobba mig för min förkärlek till dessa enkla glasramar.

10. Jag lever halva mitt liv vid datorn, äter gärna där, dricker kaffe och jag ääälskar att kika runt på bloggar. Har också som "krav" att försöka lämna spår efter mig på alla bloggar - dels för att jag tycker det är kul och dels för att jag vet att det oftast uppskattas.


Ja, det var väl lite smått om mig - inga större hemligheter kanske, men jag är ju ganska öppen av mig, så då blir det svårt att hitta några skelett i min garderob... *ler*

Nu utmanar jag iaf (svårt att välja då typ de flesta på min blogglista blivit utmanad...):




Framför mig har jag en del saker som ska göras - kort till mellandotterns fröknar, Morsdag-kort, födelsedagskort till käre morbror och bröllopskortet jag fick beställt. Vill också få mina KAOS-awarder färdiga och jag tror att jag är så tråkigt att jag utnämner er i bloggen och sen får ni maila adressen till mig - orkar/hinner inte leta upp adresser i hemlighet... *ler* Huvudsaken är att ni får era awarder va?

Så.. mina nio KAOSawarder går till:



---



---



---



---



---



---



---



---






- härifrån gjorde jag min första liftning, något jag blev mycket nöjd med. Älskar att kika på hennes alster och det gör mig så glad att kika in i den bloggen!

- Mycket påhittig tjej som gör helt underbara kort; roliga, söta, coola, annorlunda, u name it! Man får superinspiration i bloggen!

- En helt underbar människa som är grym på ATC-kort! Har även hjälpt mig med insikt om min sjukdom och jag är tacksam för alla tips, råd, goa kommentarer och mail jag mottar från denna person! Full av humor och har nu också fått in mig på ATC -banan! Ska bli så kul att börja!

Älskar att kika in i hennes personliga blogg som innefattar allt; familjen, barnen sportbragder, vackra LO's, jobbturer, mm. Känner mig "hemma" i hennes blogg och jag är grymt imponerad av hennes snabbscrapping till HobbyHusets poängjakt, på den tiden det begav sig... *ler* Vad hon än tar sig för så blir det personligt och vackert!

- Har alltid ett stöttande ord på vägen och gör enormt vackra LO's! Har även gjort det vackraste lilla prinsesshus jag någonsin skådat. Stilen är blandad - från makaber ("Inga misstag"-LO'n) till coolt 20-talsinspirerat kort (till någon utmaning)!

- En god och mjuk människa, med sinne för humor och scrapping. Sprider värme och glädje runtomkring och jag blir alltid glad av en kik i hennes blogg eller då hon kikat in här! Är asduktig på att dekorera korten till max genom att utnyttja alla sidor - något jag bara älskar att se!

Ännu en fembarnsmamma med så mycket kärlek till livet och familjen att det genomsyrar det mesta på ett alldeles underbart sätt. Charmig till tusen och ofta upptagen på diverse scrapträffar än här och där (som jag är tokavis på! *ler*). Härifrån har jag liftat de snygga korsettsnörningarna!

- Fastnade på hennes sida för ett bra tag sedan och där är alldeles underbara kreationer. Mysig tjej med rötterna i Oskarshamn (där även en annan underbar människa bor! *ler*). Skriver uppmuntrande och stöttande i sina kommentarer och har alltid ett gott ord på vägen att delge till sina medmänniskor! Gör grymt snygga blommor och är skitduktig på färgläggning (vilken som helst!) av stämpelmotiv!

- Denna underbara människa bor i övre delen av Skåne, dvs inte så långt ifrån mig, och nån ång, nån gång ska jag se till att träffa henne! Hon är bäst med BIA:n där hon låter kreativiteten flöda!
Har t.o.m fått en kommentar av självaste Tim Holtz! Det ni! En färgsprakande glad människa, grym på scrapping och pilkastning!


Så tjejer, vill ni vara så vänliga att maila era adresser till mig?

Ni får vara beredda på att det kan ta lite tid innan ni får hem awarderna i lådan, okej? Men jag ska göra mitt bästa!

Vad är då en KAOSaward?

KAOS(Kreativa Artister med Otrolig Skaparglädje)
En levande logga som sänds till någon man uppskattar.
Men istället för att ha den digitalt, så skapar man riktiga scrapverk och skickar dessa vidare. Man "brukar" skicka den till tre stycken, men man kan ha fler, man kan ha mindre.
Den som får, ska i sin tur skicka vidare egengjorda KAOS-awards till dem de uppskattar.
Awarden heter ju som sagt KAOS oavsett vem som gjort dem.
Och på dessa ska ens egen stil, eller specialiteter finnas med.
Varje KAOS-award innehåller:
Titel: KAOS - Kreativa Artister med Otrolig Skaparglädje
Skaparens eget namn
Storlek: 10x15cm
Sedan ska man ju givetvis fota/scanna awarden och blogga om den också.
På så vis blir ju awarden ett digitalt minne, men också något man kan fysiskt spara och titta på.
I bloggen utser man också nästkommande TRE KAOS-vinnare.
Kanske skriva en liten förklaring om varför dessa fått awarden, eller bara lämna länk till dem.


Planerar också för en liten tävling i bloggen, ska bara lista ut vad... Utlottning av mina "pearlmakers", lite annat scraprelaterat och massa blommor tänkte jag. Och jag har ju en PIF som jag fortfarande inte lottat ut.. ojoj, nu skäms jag... Den har jag ju alldeles glömt bort. Hmm, jaja, det blir lite gottigt att se fram emot!

Och vet ni - jag har beställt hem en massa foton nu! Och en förstoring av min "tulpantavla". Det är alla mina retuscherade foton och andra som jag hann fixa till innan beställningen! *längtar*


Nästa vecka ska jag eventuellt köra runt och kolla föröstningslokalerna samt se till att Piratpartiets valsedlar finns på plats. Även på valdagen ska jag köra runt. Hoppas bara att jag blir väl bemött för annars blir jag nog lite tokig tror jag... *ler* Avskyr då människor inte kan acceptera olika åsikter. Och jag skulle inte bangat att göra en polisanmälan om valsedlarna "försvinner" eller nått. Däremot hade jag inte lagt ut personen som felat, till allmän beskådning - man får ju tänka på integriteten. Men mobilen i filmläge ska helt klart med på min runda!


Nä, mina kära vänner. Nu är det dags att ägna mig åt scrappandet och mina barn! '
Föresten - måste bara först berätta vad Douglas, nästminstingen, hade svarat på dagis då de intervjuade honom om bla vad mamma jobbar med... Han sa "Med kompisar och skriver på många papper..."
Han menar ju min scrapbooking och att jag gör kort till och får kort av kompisar! Gulligt va?


Ha de bäst, må väl och glöm inte att ta vara på dagen!



18 kommentarer:

Anna sa...

Hej vännen!
Kikar in på en kopp :o) Kul att titta in och se vad du hittar på!

Ha det bäst!
KramKram Anna

Anonym sa...

Hej tjejen!

Det var mycket läsning i ditt inlägg! =) Härligt med goa vänner & underbart kort du fått. Har såklart hälsat på hos dig förut men tog mig en titt på allt sedan sist jag kikade in, gillar din stil! =) Måste oxå tillägga, guud vilken liten söting till son du har! ;)

Ha en bra dag, kramar Ulrica

rose-marie sa...

vilken spännande utmaning... ska blogga om den så snart jag har tid och ork... =)

tävling och utlottning låter ju superkul *ler* nyfiken på vad det blir för kul då...

kram

rose-marie sa...

missade att du hade kommenterat jö *ler*.. hi hi..

mmm.. de är ju hur fina som helst.. *beroendeframkallande*... när jag la min beställning fanns det massor av rosa körsbärsblommor.. så jag köpte både helfärgade och 2-ton:ade... läängtar så tills de kommer... hi hi..

hur lång tid tog det för ditt paket att komma?? jag är ju alltid lika otålig... men har ju ingen aning alls om hur lång tid det tar att skicka paket med flyg...

tack... vad gullig du är.. det var verkligen en utmaning den där runda LO:n.. jag gör verkligen aldrig sånt.. =) men nån gång måste ju vara den första...

kram kram..

Cornelia sa...

Ungar är underbara! Man får de mest fantastiska svar av dem. Som häromdagen när vi träffade en bekant och hans son.
Sambon frågar hur gammal han är nu? och får svaret:

- Jag har fyllt 8... och sen... (funderar en stund)... sen blir jag pensionär!!!

Jag höll på att skratta ihjäl mej!

Ha en uuuuuunderbar helg!!!!

Alex sa...

Barn är då riktigt sköna! Tänk när min Linnea också börjar slänga ut sig såna saker.. guuuud vad jag längtar! :)

Vår sömn är faktiskt helt ok nu! Lilltjejen sover själv nu utan att äta på nätterna. Duktig liten! Vissa nätter vaknar hon till men då räcker det oftast att säga några tröstande ord till henne utan att gå in i rummet så somnar hon om. Riktigt skönt! Sen så är hon ju morgonpigg o vaknar som bäst 6:30 (oftast tidigare), men det kan man kanske inte klaga så mycket på. Hade jag inte suttit uppe till sent o scrappat hade jag fått en massa sömn! Men nu så gör jag ju det nästan varje kväll ;-) O ännu en glad nyhet då - hon somnar helt själv i sin säng även på dagarna!!! Två pass per dag! Whieee! Myyycket scraptid till mamma! :-D

Tack för att du har frågat. Du är verkligen världens omtänksammaste! Kram på dig för det!

PS. Gillar kortet nedan! Speciellt hur du skrivit texten!

BellaMio sa...

Hej på dig snuttan!

Det var inte lite som du hunnit med att skriva, och dessutom har du gjort en KAOS-award till mig, till mig!!! Jag blev så glad och så rörd när jag läste vad du skrivit om mig, jag önskar att jag bodde närmare dig! Vi hade kunna haft så kul ihop!

TACK SNÄLLA GOA UNDERBARA GULLIGA DU!!!

Du värmde mitt hjärta idag!

Maritha sa...

Det är inte illa att jobba med sina kompisar.. Det är ett slitgöra emellanåt.. :D

Önskar dig en härlig Kväll! KRAM!

Yoli Design sa...

Wow vilket kort tjejjen!! Jaaa det är ju så kul att få sånt på posten och speciellt sånt som är så välarbetat på alla sidor!! WOW!!

Å jisses så många kaoser du har att ge bort... ja, det är inte bara till att få dem!! hahahaha...
Ska bli spännande att se hur du gör dem! :D

Å så rolig läsning med dina ärligheter! Jag har också varit stööörtförälskad i BSB! Dyrkade dem, var på konsert och strogrät, pussade alla nick på plancherna gonatt, mmm mmm jaaaa.a det var tider det!! :P
Fler saker som är lika, men jag skrattade så när jag läste just det!! :P hihi

Kraaaaaaam på dig kära du!!
Klart av vi tycker om DIG varje dag!! :P

Kraaaaaaam

Karolina/karehed sa...

Tack för den fina KAOS-awarden! :D Det gjorde mig jätteglad. Behövde lite uppmuntran efter en mycket stressig vecka på jobbet. Har helt enkelt inte haft tid att varken blogga eller scrappa. Men på lördag ska jag på scrapträff, jippi !!

Ha det gott! Kram Karolina

Loreleii sa...

Hej pinglan!
Kul att se att kortet kom fram och att det hamnade hos en glad ny ägare ;-)

Tack så mycket för KAOSen!!! Va glad jag blir!!! :-D Nu har du gjort min kväll purrrrfect(bortsett från att vi har lite småbrända muffins i köket, så blir det när gubben ska ta ut ur ugnen *Ler*). Oj oj oj, hur ska jag kunna bestämma mig för vart jag ska skicka vidare. Alla tycks ju redan ha en eller två ;-) Kan man ge och få dubbelt?

Ska svara på utmaningen så fort jag bara hinner :-D

HA DET! KRAMIS/Karin

Loreleii sa...

*pust* Nu kan jag andas igen, såg framför mig hur jag skulle försöka hinna göra 9 st! ;-D 3 känns lite mer hanterbart :-D Hm... måste fundera lite på vart jag ska skicka mina och hur de ska se ut... Äntligen något att bita lite i igen, blir lätt inget gjort alls när jag inte har någon som utmanar mig att göra något (t.ex. någon som fyller år, utmaning på nätet eller liknande...). Är jättedålig på att scrappa bara för att trots att jag verkligen vill, har väl svårt att motivera för familjen varför jag behöver tid till mig ;-)

pysselninjangittan sa...

hmm...varför finns det ingen "hoppa studsa" smajlis???
ok, Hoppar högt av glädje att få en KAOS utav dig :)
o visst ska vi träffas!
kramiz

Frusvea sa...

Men åhhhh så gullig du är !!! Jag är jätteglad och rörd att du valde mig *kramkram* Tackelitack det ska bli SÅ kul att få så fin award i min brevlåda :)
*kraaaaaaaaaam*

~ Sophia ~ sa...

Hej vännen!

Vilken ära att få en KAOS-award av dig. Blir alldeles till mig av glädje och känner mig rörd över dina fina ord.
Tack. Önskar att vi inte bott så långt ifrån varandra. Tror vi kunde ha haft härliga scrapträffar ihop ; )Hmmm....vi måste klura lite på det här. Kanske vi kan se till att få ut dig på lite träffar!

KRAM! Sophia

Lotta sa...

Ljuvligt kort, härlig stämpel....Tyvärr hinner jag inte läsa allt spännande du skrivit just nu. Sitter på jobbet och kikar här lite på fikarasten, jag får läsa när jag kommer hem ikväll.

Ha det bäst gumman...

BellaMio sa...

Vet du vad? Vi ska faktiskt ha en träff här i Oskarshamn igen, en slags kick-off för att sparka igång scrapsäsongen igen i september... Vi siktar på att det blir den 19:e...

Och du är så himla välkommen!!! Får gärna sova hos mig om du vill/törs, hihihi..

Var det du som frågade om trinket pins oxå? Har för mig det... Enda stället som har båda sorterna som jag har är här: http://miansscrapodesign.jetshop.se/default.aspx

Nu är det dax för sängen för mig!

Kramis på dig!

Sofie sa...

Det var ett tag sedan jag var här sist, har inte riktigt hunnit/orkat. Men så mycket härligt du har hunnit göra!

Så glad jag blev för att du tycker jag är värld en KAOS-award, det värmer verkligen!!!! Och vilka härliga ord du skrev om mig :-)
Måste passa på och tacka för alla dina fina kommentarer i min blogg, blir alltid lika glad av att läsa dem.
Önskar dig en härlig helg!
Stora kramar Sofie