tisdag 19 maj 2009

Jag är diagnosticerad! Och lite valpbabbel blandat med byrå-altring och reklam för Altheas Mix!

Yes! Jag är äntligen betrodd! Äntligen har min läkare lyssnat på mig! Jag är så glad och lättad, inte bara för min egen skull utan det finns så mycket annat med andra i min släkt - där detta stämmer så bra. Vilket innebär att vissa saker som gjorts mot bla mig, inte var av utstuderad elakhet, det är en sjukdom, något som man inte riktigt kan hjälpa - även om det inte berättigar själva beteendet. Men det är inte mig det är fel på, det är inte jag som alltid gjort fel och det är inte bara jag som alltid hanterar saker fel.

Vad jag babblar om?

Jag är bipolär 2 och påbörjar medicinering på onsdag. Bipolär 1 är den mer aggressiva och hypomaniska typen. Jag är bara halvgalen *ler* och egentligen en väldigt from människa...Om det nu var någon som tvivlade på det alltså..? *fniss*.
Men kan ni förstår vilken lättnad detta är. Jag är bippo och en släkting till mig är det troligtvis också (han/hon är dock inte medveten om det och tillhör nog mer bipolär 1.), och det är där saker och ting nu ter sig som lite mer förklarliga.

Jag är lättad, jag är glad, jag är förväntansfull inför medicinens verkan. Kanske ska jag nu kunna leva under "normala" förhållanden? Ja, gud vad jag hoppas på det!


För övrigt så hinner jag ju inte scrappa av vissa förklarliga skäl... Har dock tagit tag i en byrå som jag byggde upp för snart ett halvår sen. Jag har byggt hela stommen och lådorna i olika wellpappslager (mannen jobbar på ett wellpappsföretag så jag har hur mycket papper & lådor somhelst!), den ser lite skraltig ut, men det är lite min mening (även om inte den skulle se såååå skraltig ut...), jag vill ha en buktande byrå, så där gammeldags liksom. Så här ser den ut efter att jag klätt den i tunt vitt papper:

Den något buktande byrån.. *fniss*

Igår klädde jag lådorna i ljuslila papper som jag sen ska sätta mönster på. Ska måla själva stommen nu och sen får vi väl se vad det blir av det!


Nu lite mer lila och fortfarande lika buktig! *ler*

Annars är läget bara hund här just nu. Vi sover, andas och ät..(nä, inte äter!), pratar hund! Kiara är på allas läppar.
Vi börjar ana ett mönster i henne, när hon är trött, lekfull (ja - inte så svårt att ta miste på!), hungrig, kissig, kelen, mm. Dock har hon lite problem att varva ner, vi märker att hon blir enormt "gaggig" och "överdrivet" bitig och busig då hon är övertrött - om man tar upp henne i famnen då, så somnar hon oftast på två sekunder. Men samtidigt ska vi ju inte behöva "natta" henne, väl? Jag är bara så rädd att vi gör fel? Hon sover ju gärna i buren också, men först somna hos oss - sen buren. Lite svårt att gå och lägga sig självmant.

Hon har badat två gånger sen hon kom till oss - det behövdes kan jag ju säga! Och det var ju lite läskigt med vattnet, men lite spännande också!
Igår tog vi en minipromenix med koppel vid vägen och sen fritt på gröningen. Hon verkar "förstå" när vi ropar "Kom" eller klappar med händerna.
Jag går upp ganska tidigt om morgnarna så för tillfället går jag i en sorts halvdvala...Är inte van vid att gå upp halvfem och ut i det då kalla vädret.. Brrrr.. Men det är ju lika bra att vänja sig! *ler* Det är ju ett kärt besvär!

Nybadad Kiara!

Kiara tar en power-nap i Rilles knä!

Bara så att ni inte missar det - Altheas Mix, (bloggen), som min gode vän Mita håller i, har fraktfritt Bildmålarnas stämpelmotiv, denna veckan! Passa på! Det är bara att maila in förfrågningar och annat för att se vad som mer finns inne. Jag ska lägga min beställning snarast!

Dags att måla byrå! Må väl, och återigen ett stort tack för era påhälsningar! Jag håller som bäst på att återgälda dem efter bästa förmåga! *ler*




26 kommentarer:

Anna S sa...

Vad skönt för dig att du har fått diagnosen! Jag kommer själv ihåg hur det var när jag som 13-åring fick diagnosen panikångest. Dels att få förklarat vade det var för fel, och att det fanns hjälp att få! Det gör allt så mycket lättare.

Så söta bilder på Kiara! Vad är hon för ras? Känns som att jag har missat det.

Kul med byrån också :) Ser fram emot att få se den färdig!

Ha det gott!
Kramar Anna

rose-marie sa...

grattis får man väl säga =) vad skönt att äntligen få veta vad som är "fel"... hoppas att medicinen hjälper och att du snart känner dig mycket bättre..

kraaam

L8 sa...

Vad skönt att du fått en diagnos!! Det mycket jobbigare att inte veta. Nu kan du börja se framåt. Håller tummarna för att medicinen ska fungera för dig!

Papperna som du undrade över finns på Drivas som är vår alldeles egna lilla scrapbutik här i Skurup. Maria min kompis har designat papperna själv och har gjort dem i två olika färger - den som jag visade + i en jätte fin ljungrosa och så säljer Drivas dem. Vi har det riktigt lyxigt som har en så välsorterad scrapaffär här i denna lilla by.
Kram
L8

Maritha sa...

Otroligt söt liten vovvsing.. :D

Va skönt för dig att ha fått en diagnos! Det är jobbigt att inte veta VARFÖR man är galen.. *s*

Jag hoppas att medecinen hjälper dig.
Kram
Maritha

pysselninjangittan sa...

Förvisso har jag läst alla ämnen inom psykiatri ett halvår men fick iaf slå upp ordet bipolär och dess innebörd (varför använder dem inte svenska?). Så nu vet jag och hoppas att du nu kommer att må mkt bättre än du gjort innan. så ett hurra och kram för dig :)
sen...Då det är meningen att din byrå ska va bucklig är den enormt fin och vacker. Fast, så e de den lila färgen... ;-)*skratt*

Yoli Design sa...

Nämen så skönt att vara betrodd...
Kan tänka mig att det varit jobbigt.. ;D jag tror att jag också är knäpp å galen i bland - men jag brukar skylla det på att jag är en konstnärssjäl... å de är lite udda inuti!! :D hihi
Hoppas att du får lättare att förstå dina egna handlingar nu då! :D

Fast det jag lärt känna dig här, så är du mest glatt-galen!! *fniss*

Åså lille valpen! Gudans så söööt...
pöss på den lille nosen!

Kraaaaaaaaaaaaaam

Karin sa...

Åh va skönt att du har fått en diagnos!=) Hoppas medicin kommer att verka så du mår som du vill:)

mångra kramar till dig!

Stämpelhamstern sa...

Grattis till att äntligen få en diagnos. Måste vara så mycket lättare att ha något att åtminstonde utgå ifrån.
Jag tycker nog att namnet "Bippo" låter lite häftigt och fräckt =D

Sicken liten sötnos ni har fått!! Blir helt superavundsjuk. Det blir verkligen som att ha ytterligare en bebis i familjen när man skaffar valp. Dotterns hund sover numer i vår säng när dottern inte är hemma. Hon är en jaktlabrador och tar inte så lite plats...... fast vi dyrkar henna =D

Anna sa...

Åh, jag är sååå avundsjuk på eran goding! Men som det ser ut nu så finns det ju inte tid till en liten hund i vår familj! Det räcker med att ha tvillingar ;o)

Skönt att du äntligen fått en diagnos, och jag hoppas att medicinen gör gott!

Må väl!
KramKram Anna

Loreleii sa...

Åh va skönt att äntligen få en diagnos! Det gör så mycket för hur man kan gå vidare med livet...

Vet hur hemskt det kan vara att leva i det där vaccumet där ingen riktigt tror på en hur mycket man än försöker förklara hur man mår. Jag kämpade i flera år för att få en diagnos för magen min och det enda jag fick höra var att jag var nervös och stressad, ät mer fibrer. Fick ordinationen att äta fiberersättning i yougurt/fil 3 ggr dagligen. När jag hade spytt konstant i 3 dygn utan att vara magsjuk fick maken nog och tvingade fram en undersökning på USÖ (sjukhuset i örebro) där man efter mycket om och men konstaterade att jag var fiberöverkänslig och laktosintollerant, precis som vi hade trott men ingen annan trodde eftersom testerna inte visade något 2 år innan. Smart att tvinga i mig just fibrer och mjölk då va?! :-(

Vovven är ju underbar!!!

STOR kram till dig pinglan!

Alex sa...

Gud så skönt! Hoppas verkligen att medicinen hjälper och att du snart kan börja njuta av livet! Det är både du o din fina familj värda!

O lilla Kiara... ojojojoj!!! Så sööööt! O det låter verkligen som att ha en ny liten bebis hemma :-)

Ska bli kul att se byrån när du är klar med den! Rolig idé! :-)

Kram på dig tjejen!!! Sköt om dig!

Emma sa...

Så skönt med den diagnos, så du vet vad du har att göra med!! Hoppas verkligen medicineringen hjälper, kanske diagnosen i sig också ger en sorts "lugn"...om du förstår hur jag menar???!!

Läcker idé du har där med din skraltiga, charmiga byrå. Ser fram emot det färdiga resultatet :)

Själv har jag haft fullt upp med jobb, varvat med sambons bortavaro dagar i stöten, så med de små och allt annat som hör våren till, så varken orkar eller hinner jag scrappa :( Eller ens blogga :(

Men jag hoppas hinna och orka snart!!

Må bäst, håller tummarna för allt nu :)
Kramar i massor!!

Lena50 sa...

Hej gumman!!!
Jag gläds med dig, att du fått en diagnos, jag googlade det, och förstår att du haft jobbigt, men du ska se att medicinen kommer att göra underverk!!
Det märks ju att du har villjan och att du är stark :)
Så bedårande söt, lilla knytet är, men förstår att det är fullt upp, men det är det värt, hundar är helt fantastiska, gå in och titta på min blogg, på den länken jag lagt in!!!! Kram och ha det jättebra!!! Lena

Sofie sa...

Måste få säga grattis till diagnosen, skönt att du äntligen få bli bekräftad i din "sjukdom"!
Hade varit riktigt roligt om du hade haft möjlighet att komma på Scrapträffen på söndag, vi brukar inte bli så många... Tack för dina fina ord i min blogg, blir alltid lika glad :-)
Ha det riktigt bra min vän!
Kramar Sofie

Karolina/karehed sa...

Tack för din härliga kommentar i min blogg! :)

Så skönt att du äntligen fått en diagnos. Nu kan du fokusera på att bli bättre. Hoppas medicinen hjälper!

Ta hand om dig och familjen!
Kram Karolina

Anonym sa...

Det måste kännas gott att veta var det är med dig och få en medicin som hjälper. Och jag spanade in lill vovens härliga goa valp tassar hon är såå söt:)

Ha en go långhelg.

Annika

Emma sa...

Hej igen :)

Har utmanat dig i min blogg...

Kramarna till dig!!

Tesa/Therese sa...

Skönt att någon äntligen lyssnat och funnit ut diagnosen! Vovven är ju bara för sööööt. Tack för dina underbara ord. Värmer otroligt mycket ska du veta! Kram

Lena50 sa...

Lilla Angelica!!!

Glömde ju igårkväll att tipsa dig om en bok, vet inte om du läser, men här är en bok som jag tror du skulle läsa, den heter " jag vill inte dö, jag vill bara inte leva" av Ann Heberline. Hon har sedan 20 årsåldern lidit av bipolär typ 2, och man får följa hennes kamp.....
Nä nu ska jag hälla i mig kaffet och sen joooobbbbb.
Ha en fin dag!!! Kram Lena

Anonym sa...

Vad skönt för dig att du äntligen fått diagnosen!!! Vissa kan kanske tycka att man är knäpp som jagar diagnoser, men med ett namn på det man har, så är det så mycket lättare att bli rätt bemött, rätt medicinerad, osv osv.

Vad roligt ni måste ha med Kiara, förstår ju att det är mcyekt jobb. Så när jag såg din kommentar i min blogg blev jag superglad!!! Tack tjejen, för att du ändå stjäl dig tid till dina bloggrundor.

Ta hand om dig och familjen, och lilla Kiara förstås!! Kramar

Frusvea sa...

men Åh, åhhh så GLAD jag är för din skull!!!! Bara att få diagnosen är en stor lättnad även om sjukdomen finns kvar. Allting faller på plats och allting blir inte så förvirrat längre. Du har en stor kamp kvar med medicin, kropp och själ. Men det är det värt bruden - helt klart :)
Känn inget tvång med mailet. Det ska vara kul att maila, när man vill och orkar. Jag håller koll på dig här på bloggen*hehe*
Lycka till idag !!!
*kraaaaaaaam*
ps ska bli intressant att se den där lila byrån ;)

cia sa...

Förstår tat du inte hinner scrappa så mycket nu. Lite som att ha fått bebis va??;-)

Jag har iaf utmanat dig i min blogg:-)

rose-marie sa...

mmm.. skönt att höra att man inte är ensam ialla fall =) hi hi

ja.. man får väl helt enkelt bara finna sig i att man har olika perioder...

helt förståeligt jö.. inte lätt att hinna med nåt annat när man har en liten valp =)

kram

Mrs X sa...

Vad skönt att du fått en diagnos!! Även om inte diagnosen i sig får en att må bättre, så är det så himla skönt att få ett ord/namn på det, plus att man då kan få rätt behandling! Jag hoppas verkligen att medicinerna har den effekt du hoppas på!!

Ska bli spännande att se hur byrån blir när den är färdig, tycker bara det ser charmigt ut när den buktar sådär. Allt behöver inte vara så himla perfekt hela tiden! :)

Förstår att det är fullt upp med lilla Kiara nu, det blir ju som att ha en liten bebis. Har tyvärr inga råd att ge dig när det gäller hennes nattning, men jag hoppas att det löser sig snart. Hon söker väl tryggheten kan jag tro?!

*kram*

Erica sa...

Låter som en lättnad för dig. En diagnos är allt skönt att ha. Hoppas medecinen hjälper .
Kiara är hur sött som helst. Jätte härliga bilder.
Kram
Erica

Scraphörnan sa...

Hej där,

skönt att du äntligen fått diagnos!
Minns hur lättad jag var när jag fick min fibro-diagnos efter massa år med värk och att alla bara skickade runt mig till andra...

Nu har jag ju fått några diagnoser till, och på något sätt är det skönt varje gång att få veta var felet ligger.

Hoppas nu att du får mediciner som hjälper dig!

Massor med kramar