torsdag 7 maj 2009

RAK, MHV, KAOS, djupundersökning a la "Plus", Kiara, brandfara och fina kort! Ett fullspäckat inlägg alltså! ;-)

Så var man här igen då! Har hunnit med en del de senaste dagarna, vissa grejer kan jag dock inte visa här, ni vet - hemligt, hemligt! Eller ja, det är tilll utmaningar där man inte får visa sina alster förrän det är klart.

På tal om tävlingar så är jag så jädrans glad! Jag kom 3:a i Hobbyhusets poängjakt! Wiihooo! Det har varit relativt jämt, men i den sista deltävlingen så fick 1:an och 2:an välförtjänta storpoäng! Grattis MissGoldie och Örnen! Sååå kul det har varit och jag hoppas att det kan komma fler liknande tävlingar! Tack också till Hobbyhuset för underbar inspiration och att vi fick vara med på detta!

Jag berättade ju om mina kortaffärer som jag hade glömt bort, har nu påbörjat en del kort och målat lite stämpelmotiv till dem. Ett kort blev jag färdig med igår.
Ett ganska enkelt kort med utstansade blommor och primas småblommor. Blomstansen köpte jag begagnat via SS-forumet och sen har jag modifierat blommorna genom att klippa lite mellan bladen för att få dem mer retro-liknande. Lite egenpåhittat blingswirls med bruna blingstenar och en embossad (gud vad kul det är med embossing!) grattistext.


forumet är jag med i Maj månads Hemliga vän... Första gången för min del och det ska bli så kul att få ett hemligt paket! Min hemliga vän är inte så uppdaterad på sin blogg så jag chansar att hon inte kikar in här - annars får hon helt enkelt låtsas att bli överraskad.. *fniss* Hon bör ha fått paketet idag och jag hoppas hon blir glad. Kortet ser ut så här och jag har kamouflerat texten lite (egentligen såååå onödigt för kikar hon in här så lär hon ju känna igen kortet.. Haha!)

Återigen - embossat - älvorna (köpt via ss-forumet av Yoli!) och slängt på lite lila droppar samt dymotext (både droppar & dymo är köpt via forumet av Coffeeaddicted!). Ganska stilrent och snyggt tycker jag!


En överraskning väntade i brevlådan idag, en RAK från sötaste Kurrebo! Massa fina snören & band, snygga fjärilar och praktiska 3D-kuddar samt tejp! Kortet är också från henne, så himla fint och jag blev superglad! Tack Sophia!


Så mycket gottigheter att sätta tänderna i va! *ler brett*


I förrgår fick jag ett till kort i brevlådan! Ett uppskattningskort av Yvonne! Sååå fint och jag är så rörd av alla snälla människor! Tack Yvonne!


Titta så fint med blommorna och den vackra stämpeln - hon är grym på att göra kort!


Sen en annan grej jag startat upp, ska bara berätta lite av förgrunden först (eller ska man kalla det försvar till varför jag äter sådan skit? *ler*)

Jag är urkass på att äta och har en del problem med min ätstörning - bulimi (det var någon som undrade i föregående inlägg, och jag tar inte alls illa upp! *ler*). Bulimin gör ju att jag hetsäter och får sen upp maten igen. Men just nu är jag ganska duktig, dels för att jag är för "dålig" för att köra med det och dels för att jag lärt mig behärska mig en hel del sen förra omgången på ätstörningsteamet. Iallafall - jag är väldigt kraftig och ska erkänna att det inte handlar om att jag ätit för mycket godis eller kakor. Min uppgång handlar om mina kassa matvanor. Jag kan gå i dagar utan mat, jag lever på tre kannor kaffe och eventuellt en-två mackor på kvällen under vissa dagar. För att sen nästa dag smälla i mig både frukost, lunch och middag. Jag är liksom antingen eller. Antingen svälter jag mig eller så överäter jag. Min vikt har jämt varit en bergochdalbana, jag har varit lagom, mindre, större, stor, mullig - u name it.

Hursom - så för att få i mig åtminstone något mål med lagad mat då och då, så köper jag hem sådana där näringslösa och frysta matportioner. Det duger när det handlar om att få i sig lite grann bara. Nu är jag så innerligt trött på många av dessa äckliga matportioner (vissa är dock goda, indonesisk kyckling & ris tex!)!
Så nu har jag startat en liten undersökning a la Plus! "Ska det va så här?! Ska det va så här?!"
*ler brett*

Jag kommer fota kartongens bild och jag kommer fota orginalmaten jag får ut från mikron. När jag samlat på mig en del bilder så kommer jag skicka det till behöriga matföretag. Och jag vet - vad kommer det hjälpa liksom? Men jag är så sur över deras ignorans över något som jag går och betalar pengar för! Grrrr! Så något måste jag göra!


Detta ser ju hur gott ut som helst tycker jag - fräscha färger, fin sås, krispig schnitzel, gul, stekt och mustig potatis samt mumsig broccolli... Men titta på orginalet nedan och jämför...


En torr, blöt och slaskig schnitzel, sås som är så fet och har skurit sig till oigenkännlighet, grå halvmjuk potatis och (visserligen vackert gröna) sunkiga broccollistammar.... Mmmm, gott av?
Eller inte!


Häromdagen kom jag hem till ett hus som luktade brandrök... Mannen hade precis upptäckt det och rusade runt i huset tills han kom in i köket. Någon av ungj-*&%¤#"na hade satt på en av spisplattorna (nä - vi har inget barnlås, dåligt - jag vet!). Ovanpå spisplattan låg mina försäkringkasse-papper... Hehe... Jag blev ju inte så superledsen över det, men jag vart lite arg på småkillarna... Eller då den ena av dem... Tur att det inte slutade värre!


Snyggt med brända kanter, men jag fixar det hellre med chalks än på spisen...


Jag hann även med ett besök hos Kiara. Och gud vad hon vuxit nu! Hade inte sett henne sen i fredags och nu såg man verkligen skillnaden! Och busig var hon också, sprang runt på golvet och snubblade än hit och än dit. Lite dragkramp med ett snöre hann vi med också!


Snacka om "Puppy-eyes"!


Trött efter allt busande!


Ja, det var väl "lite" av det som hänt de senaste dagarna! *ler*
Och just det - jag har fått en KAOS-award till! Eller ja, jag har ju inte fått hem den än, men jag har blivit vald till att få en! Av sötaste Cyllan! Såå glad jag blev då, min andra KAOS-award på kort tid! Att folk liksom diggar min stil? Hallå liksom?! Som sagt - jag är rörd över alla människors vänlighet! Och så kul att få göra tre awards till nu då! Men vem ska jag ge dem till?? Hmm, får fundera och eventuellt lotta ut iaf en av dem - ni får hålla kik i bloggen! Jag vill ju ge till alla, men jag pallar inte tillverka så många (jag har ju "bara" typ 65 bloggar på min blogglista...) *ler* Jaja, jag återkommer med det!
Och ännu en grej - jag ska bli sill-ägare! Japps! Har köpt den, begagnat av en tjej, på.... Ja, just det - SS-forumet! *längtar*


Nu ska jag surfa lite av min bloggrunda, har inte hunnit med den sen igår så jag har lite att göra nu!
Ha de gott och må väl!



23 kommentarer:

Tiggy sa...

Ja det var ett rejält inlägg. :-P Men sådana tycker vi om, passar perfekt med en kaffekopp i näven! Du har jättehärlig stil så jag förstår att din säljlåda ekar tomt.

Så söt lilla valpen är, ser så snäll ut.

Varma vårhälsningar!

Anonym sa...

Stort grattis till tredje platsen! De är ju kanon bra. Vi får väl se vart jag slutar sen... är ju den här och en vecka kvar...

Kram

Vera sa...

Hellöu bruttan... Hjälpas... du ÄR värre än jag på novellskrivning *asg* Men det är- som vanligt- kul att läsa dina inlägg :) GRATTIS till placeringen i tävlingen- det är inte fy skam att hamna på en hedersvärd bronsplats! Och tack för min gratulering- känner mig lika ung som förra veckan *s*

Jo, du har så rätt, jag, min make och din make jobbar i samma koncern, lite småfränt va?! ;) Vi jobbar på Smurfit Kappa Kraftliner i Piteå både jag och maken (som operatörer ute i driften) Vad gör din kärlek? För du är väl totalt insatt i hur fabriken funkar och vad alla saker heter?! *flinar* Vi har en go vän som snart är färdigutbildad operatör då hon ofta snappar upp saker hon hör då vi "kappaiter" samlas och surrar. Så nu vet hon allt om lut, kalk, sodapannor osv fast hon knappt vet hur insidan på en fabrik ser ut :)

Hinner tyvärr inte skriva mer nu, vi ska iväg och jobba sista natten för denna vecka så jag måste packa väskan.

Btw- jag känner igen mig i ditt sätt att äta och dricka fast jag är mer en "light-version" utan "kräkbekymmer" Är dålig på att äta nyttigt, fasta mattider- vad är det?!?, älskar kaffe i mängder... och faktiskt så är jag tyvärr en gottegris och det märks på vågen *suckar* Hade gått ner 17 kg innan jag träffade matte och dom har återvänt... var på en bia-mätning idag så nu j**lar!!

Men.. jag berättar mer sen, nu måste jag avgår.

Sköt om dig min fina vän!!

KRAM KRAM

Mrs X sa...

Åh, det är så roligt att komma in och läsa din blogg - det är alltid lite av varje, en lagom mix av vardag och scrap!

Tycker du gör helt rätt i det där med färdigmaten!! Jag har funderat på det där ibland, att det inte alls ser ut som på bilderna, vilket ju på sätt och vis kan ses som falsk marknadsföring!! Själv har jag slutat äta såna, för jag tycker att de inte smakar gott alls. Tyvärr, för det är smidigt att ta till emellanåt.

Ser fram emot att få se vad det är för hemligt du har skapat! För att inte tala om vad du ska hitta på när du har fått hem din Sill!! :)

Vad otäckt det där med papperen! Det är verkligen min fasa, att det skulle börja brinna här hemma. Tänk alla saker man aldrig skulle få igen... En gång för ett par år sen skulle jag koka några av lilltjejens nappar. I samma veva höll vi på och rensade i förrådet, satt på altanen och gick igenom kartonger osv. Jag glömde totalt bort de där napparna! Till slut kände vi att det luktade illa och trodde att det var gamla grejer från förrådet som luktade... det var ren tur som gjorde att jag gick in och då var det FULLT med svart rök i köket! Rök från plast är inte nådig... fy 17 vad det luktade illa länge!! Usch, jag ryser än idag när jag tänker på det, det hade kunnat sluta illa! Ett bevis på min stressade hjärna, fixar inte att göra flera saker samtidigt... kanske är jag en karl innerst inne?! ;)

Frusvea sa...

Hihi på tal om att inte spara på ord eller ;) Ursnygga kort och grattis till din 3;e plats !!! Lite onödigt vetande - jag har varit DT på hobbyhuset på den tiden det begavs sig *hihi*

JAAA nu jäklar ska du göra ATC !!
Två regler finns: Måtten ska ALLTID vara 8,9 cm x 6,4 cm. Och man får inte sälja eller tjäna pengar på dom. Man ska njuta själv av dom, ge som gåva, byta osv. Små små konstverk som ska sprida glädje och inspiration (min tolkning alltså)

På baksidan så döper du din atc tex "Månsken" skriv datum, ditt namn och tex mailadress eller hemsida/bloggadress. För det är så bra att kunna se vem och var den kommer ifrån. Vill du att jag ska skicka en på prov till dig först. Eller vi ska ge järnet direkt? :)
Ha en bra kväll!
*kram*

Karin sa...

hallo!
Japp här regnar det JÄTTEMYCKET (*nöjd* = mera scraptid till mig,moahaaa) hoppas på dåligt väder i helgen eftersom alternativet är att kratta sten i trädgården..*ryser*

Vilka snygga kort du har gjort! gillar massor! =)

Jag har oxå funderat över dessa matförpackningar.. skönt att nån tar tag i det, (jag är för lat *fniss*) kanske du kan ta det med Sverker oxå? ärdetså,ärdetså?!!? hihihi..

Fy va läskigt med papprena på plattan tur att ni upptäckte det i tid...

stor kram till dig ! =)=)=)

ja, just det : Grattis till bronsplatsen i HH poängjakt!

Lotta sa...

Jaa här är du ju....har varit lite orolig....du har inte skrivit på ett tag så jag var lite orolig. Så skönt att höra av dig:)

OJ vad det har hänt mycket hos dig sen sist med....För det första....GRATTIS till en tredjeplats....inte förvånad:)

Och ja...ang. maten....nu är det vääääääääldigt sällan vi äter sån mat. MEN dom gånger vi har köpt sån förpackning med mat så har jag varje gång retat mig på skillnaden på maten på bilden och på maten i verkligheten. Den skillnaden är ju ENORM!!!

Det där med spisplattan och brevet...usch...det kunde slutat illa....Det blev lite väääl brända kanter på det där brevet va;)

Nu är ni snart hundägare på riktigt va?? Sååå spännande!! Och shit vad hon växer...den lilla sötnosen:)

Ha det så bra vännen!!
Kram

Li@n sa...

Grrrrattis!!! Till din fina placering! Ville bara säga hej lite snabbt (fast det är inte min grej att heja snabbt-men nu måste jag för klockan är för mycket nu igen) tänkte jag nog borde förklara min halvkonstiga reaktion tidigare men inte haft tillfälle (o här kanske inte är bästa stället) ja ja så är det (hoppas klura ut ett sätt iallafallen)
Måste också bara säga lite snabbt att det där med att fota matlådan är ju rätt typiskt i vanliga livet också...du vet en himla massa tjusiga förpackningar som finns runtomkring oss vanliga människor... ja så upptäcker man när de "öppnar lådan" att många inte alls är som utsidan utan ja tvärtom. Falsk varudeklaration i människoform. Tror väldigt ofta att det är de som kommer i vanliga formar som är vackrast inuti *så det så*

Måste hoppa isäng annars orkar jag aldrig upp imöra :/
kram kram
Lian

Lillnettan sa...

Ojoj, här händer det grejer! :D Först av allt: GRATTIS till tredjeplatsen som du knep! Du förtjänade den väl! *kramas*
Smart det där med fotograferingen för övrigt. Jag är dålig på att äta ordentlig mat under dagarna - ofta blir det flingor, äpplen eller smörgås till frukost-lunch-mellanmål, så jag tar också till färdigmat ibland för att få lite variation. Har nog testat de flesta märken och vissa är bra, andra...äckliga.

"Stämpeln" bakpå mitt kort är förresten härifrån: http://mirabyll.blogspot.com/2008/11/sigill-8.html
- Bara att byta text och skriva ut.

Kunde du inte hittat ett mindre farligt sätt att förstöra elaka papper från FK? *fnissar* Nä men allvarligt talat, tur att det inte gick värre än det gjorde! Brand är en av Kristofers stora rädslor, han springer ofta runt och kollar kaffebryggaren, kontakter, spisen etc.

Det är fint här, jag pluggar och surfar och pysslar... Nu har K långhelg så det blir en fika tillsammans med en ny pysslande vän och hennes kille idag och sen bio på kvällen. Han ska få hjälpa mig med statistiken som jag läser just nu också. Vi läser den för att kunna klara av nästa års uppsatsskrivande (för att vi ska kunna presentera våra resultat i fiina siffror och tabeller och sånt). Jag undrar stillsamt om det inte vore bättre att läsa kurser som lär oss mer om det som sker i arbetslivet, på "markplan", i stället? *sur*

Utbildningen går på halvfart (eftersom det är en distanskurs) så den är fyra år. Jag har ca 1 1/2 år kvar, varav ett år är uppsats.

Ser fram emot att du dyker upp på Tingtura-forumet idag då! Alla är så snälla och goa så! :D

Kramen!

Loreleii sa...

Vet du, just den där låddan med mat är den enda färdigmaten i frysdisken som jag får ner i magen. Men den ser förskräcklig ut, jag vet!

Jo, det är redan dags! Det är hemskt, fast det går jättebra. Det är bara jag som har lite ångest ;-) Jag är audionom (dvs jobbar med hörseldiagnostisering och rehabilitering). Har fått jobb här i stan!! Vilket känns underbart! Och det gick så fort, var på intervju i måndags och i onsdags var det klart. Brukar (med några få undantag) ha lätt att få jobb till min makes stora förtret eftersom han är raka motsattsen och har gått långtidsarbetslös mer än en gång... alltså, han är ju glad för min skull men ändå. Men det beror mest på att det är en grym efterfrågan på audionomer och ingenjörer finns det lite fler av ;-)

Läste om din ätstörning... jag har aldrig fått något konstaterat men ätstörning har jag (fast emetofob som jag är så kan jag hur mycket jag än skulle vilja, inte kräkas). Hetsäter istället.... inte glamoröst alls och framförallt förbaskat onödigt :-(

Glimmis sa...

Först ett stort TACK.. *generad*.
Sen stort GRATTIS till sillen... efter ca 1 år kom jag äntligen överens med den å nu är det min favvo bland alla scrapgrejjor. hojta om jag kan bistå med något eller om jag kan ge några tips. hur som haver en mycket god investering.

Hoppas allt är väl. Kram kram /e

rose-marie sa...

åh.. vad härligt med fina kort och överraskningar i brevlådan =)

kan inte hjälpa att känna igen mig idet du skriver... visst är det så.. varje dag är en kamp.. själv dras jag med problem sen tonåren, som liksom inte vill släppa... man kämpar mot det varje dag, men ändå verkar det aldrig försvinna... jag är också en sån människa som konstant pendlar upp och ner i vikt... mellan 2 extremer... och försöker desperat hitta en balans i livet... (åh, vad deppigt det blev nu) men men.. vad jag ville säga, är bara det, att du är inte ensam...


det är fysik A.. läste nästan hela kursen på gymnasiet (plus flera andra inom samma område) så jag har ju gjort allt redan en gång.. för typ 6 år sen iof, men ändå... så det känns alltid sådär ruskigt meningslöst att behöva pendla till ett gymnasium i en annan kommun, bara för att sitta å höra samma saker igen... bläää.. men nu var det sista laborationen igår.. å då kan jag gott skolka ifrån de resterande lektionerna *ler*... jag funderade på att läsa på distans... men kände att det nog inte riktigt var min grej... verkar ju aniiingen knepigt liksom... är ju skönt att ha nån att fråga, om man behöver hjälp...

slutade dock lite tidigare igår, så då blev det en ganska bra dag ändå =)

tack för omtanken...

kram

Lena50 sa...

Grattis gumman till 3:e platsen, det var du värd!!!!
Stämmer så bra med färdigmaten, jobbar ju i affär, och måste säga att det köps en hel del sn mat, den är ju billig, fisk kan vara rätt ok, måste erkänna att jag köper det nån gng, när jag kommer hem på kvällen och My redan ätit, men så aptitlig ser den ju inte ut!!
Vad otäckt med plattan, jag är lite noji med sånt, kan gå tillbaka och kolla att allt är urdraget och spisen av.
För att vara lite lustig, så kan man ju säga att du chalkat kanterna på brevet :D
Lilla söta Kiara, snart är hon eran :)
Nu längtar jag till nästa vecka så jag hinner scrappa lite, och kan få lite komentarer oxå, det är ju så roligt.
Nej nu drar det ihop sig för jobb....
Kram och sköt om dig!!/Lena

Yvonne sa...

Hej Angelica!
Grattis till bronsplatsen.
Tack för att du la in kortet du fick av mig. Gulligt av dig och kul att du blev glad.
Ja du valpar växer fort, vet ju själv. Dom är såå söta och man längtar och längtar tills dom blir 8 veckor och man får hämta =))
Tackar igen för ditt besök i min blogg. Du frågade när det är mors dag och det är ALLTID sista söndagen i maj. Hur jag hinner med alla kort? Enkelt, jag har inget jobb och inga barn och ingen annan hobby så jag kan scrappa precis när jag vill och det vill jag varje dag =)) Har typ blivit beroende,hihi. I dag ska jag altra en plåtväska som jag hittade på badrumsskåpet som stod och samlade damm (innehöll gammalt smink).
Sköt om dig
Många kramar //Y

rose-marie sa...

mmm.. jag hoppas det.. får väl kika lite på hur det funkar.. kanske är som du säger.. att man inte måste vara där så ofta.. å då är dte ju rätt så lugnt...

kram

Alex sa...

Whiiieeee! Stort GRATTIS till tredje platsen! Det var inte illa! Dina alster var så sjukt snygga så man är inte det minsta förvånad! :-)

Tack söta för din fina kommentar inne hos mig.. du gör mig alltid så himla glad! JÄTTE kram på dig för det! O en till! O en till! :-)

(blääää.. den där maten såg inge vidare smarrig ut.. bra initiativ! fortsätt samla in bevis! ;-))

Stämpelhamstern sa...

Ett jättegrattis till till ditt välförtjänta tredje pris!!!

Du, det är inte konstigt alls att folk gillar din stil - den är helskön....

Anonym sa...

Stort grattis till din placering i tävlingen!! Den förtjänar du verkligen.

Tycker du gör helt rätt i det där med frysmaten. Jag har försökt mig på att äta den ibland, men det går bara inte.... Då får det hellre bli mackor till lunch istället. Stå på dig, och var inte rädd för att skälla ut dem när du skickar in allt till dem sen. Go girl!!

Miss Goldie sa...

Usch, låter jättejobbigt med maten. Jag är också en sån där "allt eller inget" person. Om jag äter godis äter jag MASSOR, jag kan inte äta bara en.


Åh, vad kul att du också ska bli Sill-ägare! Jag har dammat av min efter ett litet uppehåll och det är jättekul. Men i ärlighetens namn skulle jag kanske vilja ha en Gazelle istället eftersom den kan skära i större papper...men det kan jag nog bara glömma :-)

Susan sa...

Hallå där bruden,
Den här gången har jag något till dig på min blogg! ;)

Mrs X sa...

Nu har jag fått svar på alla stämplar utom två, så jag är mycket nöjd! Jag är väl egentligen inte heller sådär jättenoga med vad papper heter och vem som gjort vad, men ibland kan det vara kul att veta :)

Jag har en sak till mig på min blogg!

Tesa/Therese sa...

Grattis till placeringen! Usch det där med spisplattan, tura att ngn var hemma. Tack för dina ord hos mig! Önskar dig en härlig helg. Kram

BellaMio sa...

Vilket härligt inlägg du skrivit!! tänk att det var du som knep sillen, du måste bara berätta hur den funkar... har varit sugen på en ett tag, men inte riktigt vågat investera...

Nu ska jag förbereda och packa lite inför träffen imorgon...

Kram tjejen!