söndag 3 maj 2009

"Sol i Mora" - HH's sista deltävling...

Alltså... Jag är inte riktigt, riktigt nöjd. Eller jag vet inte riktigt hur jag ska förklara..? För jag är nöjd med layouten till just detta fotot, men jag är inte supernöjd med det som ett bidrag till HH? Det "bryter" lite mot mina föregående bidrag.
Men å andra sidan så är jag ganska komplex som person och även väldigt ombytlig. Mina Lo's speglar nog det en hel del. *ler* Och jag är nöjd med vad jag presterat hittills i Hobbyhusets poängjakt. Det har varit skitkul att vara med nu under dessa fyra veckorna som gått! Lite sorgligt att det är slut nu *snyft*... Men jag hoppas att det blir fler liknande tävlingar.
Vet inte om jag vågar gå in och se poängresultaten imorgon (eller när det nu blir färdigt?)... *skrattar*
Nåväl, nu bjussar jag på mitt sista bidrag, tack till alla andra "konkurenter", det har varit sååå kul att se alla olika tolkningar och egentligen är alla deltagare vinnare - de har ju presterat vad de kände för och hur man känner kan ju ingen egentligen döma.. Så grattis till alla deltagare!

Min Lo handlar om då vi var uppe i min låtsaspappas stuga uppe i Dalarna. Det är en liten idyllisk plats, belägen 3 mil utanför Mora, i lilla Vimosågen. Huset är en gammal skola så hälften av huset är skolsal (med gamla bänkar & litteratur kvar), tambur och allt som hörtill. Andra halvan är själva bosteden med två rum och ett kök med den gamla vedspisen. Där finns inget rinnande vatten och elen är bara till det nödvändigaste, kissa får vi göra på utedasset och duscha gör vi under en spann med hål i bottnen. *ler* Vi hämtar friskt gott vatten i en liten källa en bit därifrån. Framför huset har vi en underbar sjö och bakom huset finns en vacker vildvuxen skog. Att komma dit är som att förflyttas hundra år bakåt i tiden och man får verkligen ro i själen. Mina barn har bara varit där vid ett tillfälle och det var innan de två sista twinsen kom - sen har vi inte "vågat" åka upp där med alla barnen.. *ler* Kanske, kanske kommer vi dit i sommar, om bilen håller och pengarna räcker. Vi längtar allihopa, det var fem år sen sist.

Grundat med blå CS, sen har jag lagt på gröna trianglar, mönstrat vågigt papper, lite svart under fotot och så till sist själva bilden, lite spets, knappar, korsettsnörning, floral och massa blommor. Bilden på Charlie är då han fiskar i sommarsolnedgången. Detta är sommar och sol för oss!



Närbild på blommorna och den gröna floralen (?).


Fler blommor. Ville ha färgerna brunt, vitt, grönt och guld, då det speglar färgerna på fotot.


Korsettsnörningen med öljetterna och sidensnöre.


Sedd lite snett framifrån, floralen ger lite liv åt hela LO'n tycker jag.


Och så ett foto på själva fotot *ler* Det ser så mysigt ut med stöveln där vid sidan av, solskenet och det glittrande vattnet. Charlie är djupt koncentrerad på sin syssla och märker inte då jag smyger runt och fotograferar han...

Ja, det var de hele! Får se vad jag hittar på härnäst. Har ju tagit så mycket fina nya bilder som jag funderar på att framkalla snarast. Å andra sidan så har jag så många foto hemma som jag borde ta tag i först... *ler*

Igår fick jag en trevlig överraskning då L tittade förbi. Hon är precis hemkommen efter en snabbvisit till Indien. Och hur gulligt är det inte då - hon hade med sig lite bling som hon tänkte att jag kanske kunde använda i scrappingen! Hon har liksom varit i Indien och då köper hon grejer till mig? Till mig?! Ja, jag blev själaglad för överraskningen och jag kommer säkerligen kunna hitta på något med blinget. Har redan ett par ideér...

Visst är det fina grejer jag fick?

Är så glad för mina nya bekanstskaper. L har dessutom en jättefin hund och kan en hel del om hundar. Jag gissar att hon kommer bli min mentor då vi fått hem Kiara... Haha, kommer säkert ha tusen frågor till henne!

Fick även ett jättegulligt blogginläg igår, från Yvonne. Hon tackade så mycket för awarderna och har t.o.m gjort ett tack-kort till mig! Som jag får hem i lådan! Åh, vad gulligt och så glad jag blev! Har ju min lilla "glad-hörna" med kort från goa scrappare och underbara människor. Tittar dit och ler åt minnena.

Jag är glad att jag kan sprida lite solsken här och där, fast egentligen gör jag bara så som jag själv skulle vilja bli behandlad. Om nu någon är så snäll och visar upp sina vackra alster i sin blogg så är ju min uppskattning det minsta jag kan ge tycker jag. Plus att jag lider av selektiv skrivklåda. Och då bara måste jag skriva allt som bubblar upp i hjärnan. Därför älskar jag att kommentera hos er!

Nä, nu ska jag laga lite kvällsmat!
Ha de bäst, må väl och see ya later!



24 kommentarer:

Lena50 sa...

Hej gumman!!! Vill först tacka för awarden, att du tänker på mig.
Du är så snäll :)
Denna helgen har det verkligen varit fullt upp, har inte suttit vid datorn alls.
Igår jobbade jag sen var och fikade hos Helen, så mysigt.
Efter det så åkte jag och My till Lotta och där hade vi en härlig kväll, småtjejerna var på sitt allra bästa humör, så grillade vi.
MMMMMMMMMMMMMMMMMMMMUMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMSss, hehe.......
Idag har jag och My varit i Borås och shoppat d.v.s My har shoppat :)
Nästa vecka är min lååånga jobbvecka, så det blir inte mycket scrappat då, tyvärr....
Villken fin LO du gjort, fina detaljer, super.
Må gott gumman!!! Kram Lena

Miss Goldie sa...

Jag har väntat med spänning på ditt bidrag måste jag erkänna :-) LO:n är ju kanonläcker! Lite ovanlig på nåt sätt, det måste vara trianglarna som gör det. Det är en form man inte ser så ofta inom scrappingen.

Jag håller helt med dig - det har varit en superkul tävling och fast vi alla är konkurrenter tycker jag att jag har fått många nya scrapkompisar tack vare den här poängjakten. Du är en av dem! :-p Jag gillar att läsa din blogg, du är alltid så glad. Jag visste inte att du har FEM barn -wow! Hur hinner du scrappa? :-)

Ha det så jättebra!

Karin sa...

Wow! den är ju verkligen såååå läcker! Va snyggt med alla blommorna,verkligen supersnyggt!

Tycker oxå att det har varit en görrolig tävling, men sååå svårt att välja mellan alla finfina bidrag.. Säger som du, ALLA som har varit med är vinnare! =)

massa kramar! ! !

Mrs X sa...

Vad roligt att få se ditt sista bidrag! Och precis som de andra gångerna blir man full av beundran!! En mycket läcker LO med ett härligt foto. Man kan riktigt känna värmen och solen en härlig sommarkväll... mysigt!
Jag blir alltid så imponerad av alla som lyckas blanda en massa blommor i olika storlekar och former och få det sådär snyggt! Du har jättemycket roliga detaljer på den här sidan, utan att den känns överarbetad! :)
Tack för awarderna, jag ska lägga upp dem på min blogg när jag har lite mer ork :)

BellaMio sa...

Bara älskar detta bidraget!!! Det är så arbetat (som jag gillar), och annorlunda och och och härligt helt enkelt!! Det är så mysigt att scrappa om något som ligger en så varmt om hjärtat. Men lägger liksom ner sitt hjärta i scrappingen oxå :) Jag har varit med och tävlat varenda vecka, men denna veckan hann jag bara inte :(

Sedan vill jag bara säga -Du är ju för söt!! Din gulliga kommentar inne hos mig när du och din dotter hade shoppat! Den värmde så otroligt mycket ska du veta... Rakt in i hjärtat gick den :)

Och så vill jag säga vilken gullig kompis du har som tänkt på dig när hon var i Indien... De är de vännerna man kommer ihåg, inte för gåvan utan för tanken...

Kram tjejen!

P.S Tack för awarden :-D

Lotta sa...

Tjoho:)
Vilken tokläcker LO...bara kryllar av härliga detaljer....Kan ju kika hur länge som helst på den och hela tiden hitta nåt nytt:) Välarbetad kan man säga:)
Och ja, visst har det varit en kul tävling....tycker verkligen att det har varit bra teman.

Och vilken supersnäll kompis som tänkte på dig och din hobby.....Det lär du ju bli rätt ensam om här...att dekorera med så läckra blingisar:)

Tack goa du för awarden här nere...lika go som alltid är du:)

Hoppas du får en underbar vecka!!
Kram

M@gs sa...

Vilka härliga blom"klasar" jag älskar ju blommor..
Kram

Karolina/karehed sa...

Tack för den fina awarden! Blir alltid på gott humör när du lämnat en gullig kommentar i min blogg.
Gillar din senaste LO. Snyggt med blommorna och snörningen :)
Kram KArolina

Glimmis sa...

Men OMG!! blir lite stum av beundran, det är inte alls på något viss min "stil" men jag ÄLSKAR den... jag kikar flera gånger å ser alla små roliga å fina detaljer. I lööööv sprötet under blommorna... så fiffig ide. me like.. ;)
*surar*... vill oxå kunna scrappa så... men jag får njuta av ditt så länge.;)

Åh förrexten tackar å bockar det allra djupaste för awarderna. Gulle dig.

Kramiz bananiz //Erica

Cyllan sa...

Härlig, somrig, detaljrik och färgglad LO. Snygg!! Gillar att den är annorlunda än dina tidigare alster för det gör den bara mer personlig (i mina ögon)
Ha det gott
Kraaam C

Jennie/Deleelsia sa...

Vilken Lo!
Helt fantastisk. Så snyggt med alla blommor, och snörningen med spets under är så läcker. Så härligt detaljfull.

Tusen tack för awarden. Vad glad jag blev.

Kram Jennie

Emma sa...

Aaaawww!!! Den är ju helt fantastisk!!! Ända från fotot (med stöveln på vift ;) ) till floralen (hette det så???). Vilka detaljer, vilken glädje i hele LOn!!

Hoppas omständigheterna tillåter att ni kommer er dit igen, i sommar *håller tummarna*

Må gott (i solskenet????)
Kramar!!!

Anna S sa...

Wow! Ännu en helt fantastisk LO! Så mycket du har lyckats få med utan att det blir för mycket. Håller tummarna lite extra för dig nu när det slutgiltiga resultatet snart är påväg!

Efter att ha avslutat min första tävling känner jag mig rätt sugen på en ny, så det är dags att börja leta igen.

Jag kommer definitivt att fortsätta titta in här för att se dina fantastiska verk, och för att höra mer om valpen som är påväg!

Kramar Anna

pysselninjangittan sa...

jättehärliga färger!

och din fråga...det är ett album, har stoppat in förklaring nu ;-)

Tesa/Therese sa...

Tycker du ska var mycket nöjd med denna för den är jättefin! Tack för ditt avtryck. Det var jättekul att få komma iväg på en mässa för det var länge sen. Tycker verkligen du ska testa att embossa på dubbelhäftande tejp, det ger mersmak :o) Kram

Yvonne sa...

Hej vännen! Måste ju komma hit och berätta att jag och syrran åke till "hemmet" där mamma bor för att vara med på hattparaden och dansen och vet du, hon VANN =))
Det var chefen som utsåg vinnare och hon valde mamma för att hon var "stiligast". Hon fick ingen buckla eller nåt,hihi men hon skulle få gå fört fram kl.14 då dom skulle ha chokladprovning =))
I morgon får du post.
1000 kramar//Y

Yoli Design sa...

hej hej kääära du!!
:D wowowoowowwwww hur har jag missat denna skönhet!!
Är nog det snyggaste jag sett på MYCKET länge!! Älskar alla detaljer, hur du satt samman delarna, placerat papprena och FÄRGERNA!! mumma för själ å öga! :D
Du är verkligen en sann glädje och inspirations spridare!! :D

Ja egendesignade stämplar kan du ju göra hos nästan alla stämpelföretag. Just denna gjorde jag ju genom stämpelboden...
Bara till å maila dem hur man vill ha så designar dom, eller så tar du fram precis vad du vill ha själv... priset är görbilligt... bara 100kr för ca 5x7cm. Det måttet fyller du med många små eller en stor!! :D bra va!!

kraaaaam på dig tjejjen...
nu ska jag beundra din LO lite till serru!!
:P

Stämpelhamstern sa...

Håller med dig om att det är synd att det är slut!
Din sida har blivit lite av en favorit under Hobbyhusets tävlingar dessa 4 veckor.... fast jag kommer att diskret glida in här ändå =D

Anonym sa...

Åh, vilka härliga bling-bling, dom kan du nog göra massor med!!

Tack för dina fina ord om min LO, tyvärr vann jag inte.... :-(

Mrs X sa...

Tack för din kommentar om min blodiga LO, jag blev så himla glad!!! :)

Vera sa...

*´Gör vågen* Urk, blir nästan yr och illamående efter alla böjningar och armviftningar :) Jag behöver knappast säga att du är SÅ J**LA duktig för det har ca 20 pers före mig redan gjort men jag säger det ändå!!

Din sida är bara så bra! Det finns alltid ngt att läsa och beundra här inne och sen vet man att när den egna bloggen blivit uppdaterad- då kommer du vår goa vän och lämnar en efterlängtad kommentar!

Jag hinner tyvärr inte skriva mer än såhär för jag måste packa mig iväg till jobbet, hat natt mån - tors och under den tiden ska jag hinna fylla halvers-70 oxå. Tar dock kalaset på fredag, kanske jag kan slappna av lite mer då :)

Tusen tack för awarden min vän!!
KRAM KRAM KRAM

Carolines Vita vingar sa...

Fantastiskt fin LO! Love it! Undebara färger och snyggt fixat. jag gillar verkligen spetsen under snörningen, det ska jag komma ihåg! Läckert! Blommorna är också superfina.

Kram Caroline

Lillnettan sa...

...Och här kommer kommentar nr 23... 8-O Jisses vad kommentarer du får! Det är alla som du kikar runt hos och gör glada på dina bloggrundor förstår jag, glädjespridare där. *ler*
Jättefin LO, också en av mina favoriter hos dig - de två senaste har jag verkligen tyckt massor om.

Duu förresten! Kan inte du också bli medlem på Tingturas forum? Roliga människor där (JAAG till exempel)!! Och så får du massa fina Tingtura-alster att kika på. :D

Stora kramar!

Mita sa...

Hej babe! Fick oxå Indienbling! coola va? Kram!!!!!