lördag 30 maj 2009

Två kort med tingtura-stämplar!

Ska iväg på kalas hos morbror idag så det fick bli ett födelsedagskort till honom och ett MorsDag-kort till mamsen. Fick ju hem en massa stämplar igår *smaskens!* En massa, massa tingtura-stämplar! Jag har beställt tuffa tjejen, mellan cirkel, liten & stor stjärnswirl, några småswirlar, en lång swirl, dödskallen och både kortorden & scraporden... Nu vill jag bara ha tuffa killen också och sen är jag nöjd.. Eller, nä - jag vill helst ha alla Urban-stämplarna också! Men det kostar...

Här kommer iaf bilder på mina två kort:

Mamma-kortet med stämplade & clearembossade cirklar på mönsterpapperet, tingturatjej, lite gröna band och dymo-text. Enkelt, men stiligt tycker jag.


Inspirerad av Loreleii (som jag berättat om innan, hon med de max-dekorerade korten) försökte även jag mig på en snyggare baksida - ett bra förstaförsök iaf!


Födelsedagskortet till min morbror. Har inga kill-motiv, men så tänkte jag att kortet ju är ifrån mig - och då kan ju motivet vara tjejigt också...Bakgrunden är stämplad med clearembossade swirlar - fin effekt va? En bukett med vita körsbärsblommor och ljusblåa rosor samt rosblad och en svart embossad grattistext (också från tingtura!) fick också pryda kortet.


Och tro't eller ej - men lilla Kiara nosade rätt på en låda med lite annat pyssel i (som jag då glömt bort) och i den hittade jag ännu fler "pearmakers"! Bla i fyra nya färger!


Måste bara se till att använda dem också!

Det händer för mycket runt om mig nu för att jag dessutom ska orka scrappa. Jag blir nästan stressad av scrappandet (för att jag inte levererar något..) och så ska det ju inte vara. Menmen, jag tar en dag i taget, väntar bara på medicinernas effekter nu.
Vet ej om det är min nya medicin eller vad, men jag har varit enormt tvär och ilsk de senaste dagarna. Har nada tålamod och orkar ingenting som inte är av en rolig karaktär... Hoppas att det går över snart iaf.

Fick inbjudan av piratpartiet till en valvaka på Heleneholms slott och gudars vad kul det hade varit! 120:- per person och då får du buffé samt säkerligen en supertrevlig kväll! Vi lär ju få bra resultat i valet - vad det än hamnar på. Nästan vilket resultat somhelst är ju ett bra resultat. Idag är det demostrationer lite överallt här i landet, men jag har inte tid att vara med. Samtidigt tror jag inte på demostrationer. Jag tror på en bra politik och ett bra nätverk. Informationsrikt och sanningsenligt. Allt är inte guld & gröna skogar, det finna negativt i all politik, men vem vågar stå för det? Erkänn dina brister och få respekt i gengäld. DET tror jag på.
Nähäpp, dags att bada de två små så de blir kalasfina!
Ses senare och glöm inte vara med i mitt bloggcandy!


fredag 29 maj 2009

Fullspäckat inlägg om KAOSER, PP, Underbara vänner, mm!

Fått ett underbart kort av sötaste Loreleii/Karin! Titta vad fint! Så uppmuntrande och jag blev sååå glad - att någon ville skicka ett kort "bara därför att.." och till mig?! Ja, jag har svårt att ta åt mig, men jag lär mig för varje dag - jag kan ju inte vara sååå fel, om jag nu ska lyssna till eran utsaga alltså? *ler* Där finns uppenbarligen något ni gillar hos mig? *lycklig* Och jag är oehört tacksam för varje dag som jag känner av värmen från er och era goa kommentarer!

Titta nu på mitt underbara kort!


Visst är det snyggt! Älskar blomsterhörnan och det prickiga bandet - mumsfillibabba alltså!

Visst är orden så rätt, så rätt. Och jag försöker verkligen se det så - varje dag är en ny gåva. Och jag lär ju mig något nytt varje dag. Tror att många av oss måste lära oss att sätta "krav & måsten" åt sidan och lära oss att bara njuta av dagen - "carpe diem" som det så fint heter.


Visst är det gulligt skrivet av Karin? *rörd*


Och hennes baksidor då! Jag bara älskar hur hon utnyttjar alla sidor i korten till max, det blir så vackert och hela kortet blir som en enda stor saga!
Tack så mycket tjejen!


Sen har jag fått en utmaning/award som jag ville ta tag i.
Fick denna av först Yoli och sen Essmo, thank you very much tjejer! *ler*A) first list 10 honest things about yourself - and make it interesting, even if you have to dig deep!
Man ska alltså berätta tio sanningar, gärna djupa sådana, om sig själv...
B) Pass the award on to 7 bloggers that you feel embody the spirit of the Honest Scrap.
Skicka vidare awarden/utmaningen till 7 personer man tycker har en ärlig anda gällande skapandet (och som man är mer nyfiken på!) *ler*

Så jag börjar med mina 10 sanningar!

1. Jag när ett enormt bekräftelsebehov - om du säger att du tyckte om mig igår, så betyder inte det att du gör det idag...

2. Jag är konflikträdd och drar mig hellre undan då det blir för hårda ord.

3. Jag älskar barngodis.. Ja, sådana där Kinderägg, HelloKitty-godis, små nutellaförpackningar, etc

4. Jag älskar att få överraskningar - mest älskar jag tanken på att någon velat planera och genomfört det för min skull.

5. Jag är barnsligt förtjust i födelsedagar, midsommar och julafton - blir själv som ett barn på dessa dagarna

6. Jag lever mycket på impuls och det är på både gott och ont.

7. Jag har varit ett stort fan till BackstreetBoys med alla väggar, inklusive tak, täckta av planscher (stavning??) på dessa pojkarna.. Skulle nog t.o.m våga säga att jag var något besatt.

8. Jag har svårt att gå ut ur en affär utan att handla något, är livrädd för att de ska tro att jag snattat och därför måste jag köpa minsta lilla grej "bara för att". Mycket jobbigt vid de stora REA-tiderna med de miltals långa köerna...

9. Jag handlar aldrig på IKEA utan att komma hem med minst ett paket Clips-ramar... Mannen brukar mobba mig för min förkärlek till dessa enkla glasramar.

10. Jag lever halva mitt liv vid datorn, äter gärna där, dricker kaffe och jag ääälskar att kika runt på bloggar. Har också som "krav" att försöka lämna spår efter mig på alla bloggar - dels för att jag tycker det är kul och dels för att jag vet att det oftast uppskattas.


Ja, det var väl lite smått om mig - inga större hemligheter kanske, men jag är ju ganska öppen av mig, så då blir det svårt att hitta några skelett i min garderob... *ler*

Nu utmanar jag iaf (svårt att välja då typ de flesta på min blogglista blivit utmanad...):
Framför mig har jag en del saker som ska göras - kort till mellandotterns fröknar, Morsdag-kort, födelsedagskort till käre morbror och bröllopskortet jag fick beställt. Vill också få mina KAOS-awarder färdiga och jag tror att jag är så tråkigt att jag utnämner er i bloggen och sen får ni maila adressen till mig - orkar/hinner inte leta upp adresser i hemlighet... *ler* Huvudsaken är att ni får era awarder va?

Så.. mina nio KAOSawarder går till:------------------------


- härifrån gjorde jag min första liftning, något jag blev mycket nöjd med. Älskar att kika på hennes alster och det gör mig så glad att kika in i den bloggen!

- Mycket påhittig tjej som gör helt underbara kort; roliga, söta, coola, annorlunda, u name it! Man får superinspiration i bloggen!

- En helt underbar människa som är grym på ATC-kort! Har även hjälpt mig med insikt om min sjukdom och jag är tacksam för alla tips, råd, goa kommentarer och mail jag mottar från denna person! Full av humor och har nu också fått in mig på ATC -banan! Ska bli så kul att börja!

Älskar att kika in i hennes personliga blogg som innefattar allt; familjen, barnen sportbragder, vackra LO's, jobbturer, mm. Känner mig "hemma" i hennes blogg och jag är grymt imponerad av hennes snabbscrapping till HobbyHusets poängjakt, på den tiden det begav sig... *ler* Vad hon än tar sig för så blir det personligt och vackert!

- Har alltid ett stöttande ord på vägen och gör enormt vackra LO's! Har även gjort det vackraste lilla prinsesshus jag någonsin skådat. Stilen är blandad - från makaber ("Inga misstag"-LO'n) till coolt 20-talsinspirerat kort (till någon utmaning)!

- En god och mjuk människa, med sinne för humor och scrapping. Sprider värme och glädje runtomkring och jag blir alltid glad av en kik i hennes blogg eller då hon kikat in här! Är asduktig på att dekorera korten till max genom att utnyttja alla sidor - något jag bara älskar att se!

Ännu en fembarnsmamma med så mycket kärlek till livet och familjen att det genomsyrar det mesta på ett alldeles underbart sätt. Charmig till tusen och ofta upptagen på diverse scrapträffar än här och där (som jag är tokavis på! *ler*). Härifrån har jag liftat de snygga korsettsnörningarna!

- Fastnade på hennes sida för ett bra tag sedan och där är alldeles underbara kreationer. Mysig tjej med rötterna i Oskarshamn (där även en annan underbar människa bor! *ler*). Skriver uppmuntrande och stöttande i sina kommentarer och har alltid ett gott ord på vägen att delge till sina medmänniskor! Gör grymt snygga blommor och är skitduktig på färgläggning (vilken som helst!) av stämpelmotiv!

- Denna underbara människa bor i övre delen av Skåne, dvs inte så långt ifrån mig, och nån ång, nån gång ska jag se till att träffa henne! Hon är bäst med BIA:n där hon låter kreativiteten flöda!
Har t.o.m fått en kommentar av självaste Tim Holtz! Det ni! En färgsprakande glad människa, grym på scrapping och pilkastning!


Så tjejer, vill ni vara så vänliga att maila era adresser till mig?

Ni får vara beredda på att det kan ta lite tid innan ni får hem awarderna i lådan, okej? Men jag ska göra mitt bästa!

Vad är då en KAOSaward?

KAOS(Kreativa Artister med Otrolig Skaparglädje)
En levande logga som sänds till någon man uppskattar.
Men istället för att ha den digitalt, så skapar man riktiga scrapverk och skickar dessa vidare. Man "brukar" skicka den till tre stycken, men man kan ha fler, man kan ha mindre.
Den som får, ska i sin tur skicka vidare egengjorda KAOS-awards till dem de uppskattar.
Awarden heter ju som sagt KAOS oavsett vem som gjort dem.
Och på dessa ska ens egen stil, eller specialiteter finnas med.
Varje KAOS-award innehåller:
Titel: KAOS - Kreativa Artister med Otrolig Skaparglädje
Skaparens eget namn
Storlek: 10x15cm
Sedan ska man ju givetvis fota/scanna awarden och blogga om den också.
På så vis blir ju awarden ett digitalt minne, men också något man kan fysiskt spara och titta på.
I bloggen utser man också nästkommande TRE KAOS-vinnare.
Kanske skriva en liten förklaring om varför dessa fått awarden, eller bara lämna länk till dem.


Planerar också för en liten tävling i bloggen, ska bara lista ut vad... Utlottning av mina "pearlmakers", lite annat scraprelaterat och massa blommor tänkte jag. Och jag har ju en PIF som jag fortfarande inte lottat ut.. ojoj, nu skäms jag... Den har jag ju alldeles glömt bort. Hmm, jaja, det blir lite gottigt att se fram emot!

Och vet ni - jag har beställt hem en massa foton nu! Och en förstoring av min "tulpantavla". Det är alla mina retuscherade foton och andra som jag hann fixa till innan beställningen! *längtar*


Nästa vecka ska jag eventuellt köra runt och kolla föröstningslokalerna samt se till att Piratpartiets valsedlar finns på plats. Även på valdagen ska jag köra runt. Hoppas bara att jag blir väl bemött för annars blir jag nog lite tokig tror jag... *ler* Avskyr då människor inte kan acceptera olika åsikter. Och jag skulle inte bangat att göra en polisanmälan om valsedlarna "försvinner" eller nått. Däremot hade jag inte lagt ut personen som felat, till allmän beskådning - man får ju tänka på integriteten. Men mobilen i filmläge ska helt klart med på min runda!


Nä, mina kära vänner. Nu är det dags att ägna mig åt scrappandet och mina barn! '
Föresten - måste bara först berätta vad Douglas, nästminstingen, hade svarat på dagis då de intervjuade honom om bla vad mamma jobbar med... Han sa "Med kompisar och skriver på många papper..."
Han menar ju min scrapbooking och att jag gör kort till och får kort av kompisar! Gulligt va?


Ha de bäst, må väl och glöm inte att ta vara på dagen!onsdag 27 maj 2009

Konfakortet klart, lite politik och sen var det visst lite övrigt bubbel, as usual! ;-)

Yiiihaaa! Jag hann banne mig med att göra konfirmationskortet! Och köparen (bästa väninnan...) blev nöjd och glad! Dock var mitt kort lite misslyckat och när det blir fel och man ska rätta till det så blir det gärna ännu mer fel.. *ler* Ja, jag ska berätta hur klyddigt det var...

Här är då framsida, so long so good va? Men nänä, där tar ni fel... Den där lilla dymo-texten satte jag utan den lilla mattan först, men se då smalt den in i bakgrundspapperet. Så då tänkte jag "Aha, jag piffar till det med svarta stygn runtom!" Haha, men det skulle jag inte gjort - på ett sidenband?! Smart? - inte jag! Nä, det kletade ut sig och såg ut som små flugskitar istället. Jaja, hur ska jag nu gå tillväga för att rädda kortet? Jo, jag tar lite lila stickles för att blinga upp runt orden och dölja flugskitarna... Haha, vilket skämt - nu såg det ännu värre ut! Så jag fick helt sonika ta av dymotejpen och sätta lila "matta" bakom och hoppas på att det tog bort värsta glittret och flugskitarna...

Läxa? Att låta lagt kort ligga!
*skrattar*


Min vackra blombukett - den blev jag så nöjd med - alla blommorna är från det där stället jag berättade om i föregående inlägg - visst är de vackra! Och fjärilen (lite misslyckad, men helt okej!) är embossad i lila, för effektens skull (och att det är så kul att embossa!), lite rosa floss om buketten och *tjong* så är det klart!


Insidan skulle vara med ett pengafack (det lila med blommorna) och sen en sida för givarna att skriva på.

Jag är nöjd iaf!

Annars är här lugnt, vet inte om det är medicinen eller ej, men jag är grymt trött om dagarna. Kan inte heller skylla på Kiara för den lille grisen sover i princip mellan tolv och sju på morgonen?! Otroligt va? Idag har hon varit ett envist litet monster, bara bitas och oj vad skoj det är (tycker dock inte resterande av familjen!)... Och skälla har hon lärt sig nu också - vilket hon gärna övar på då hon vill ha uppmärksamhet.. *ler* Lilla sötnosen!

Jag gjorde ett test på vilket parti jag stod närmast idag (ni märker inte alls att jag har lite förkärlek till politik va?), och i föregånde val till riksdagen så röstade jag på FP, det är deras politik som står mig närmast. Nu är det Piratpartiet (liten parentes - istället för "piratpartiet" var jag nu nära att skriva "pittpartiet"..*fniss* Jag vet - jag har låg humor!) som står mig närmast iom integritetsfrågan - något som jag diskuterat länge och väl med min omgivning under de senaste åren.
Mycket förvånande var nästa parti (enligt denna undersökning) i tur, närmast mig, Moderaterna?! Jahapp, frågan är hur mycket man kan lita på de där undersökningarna? Enligt den var det inte många frågor som piratpartiet svarade på eller tog ställning till. Så jag anser mig fortfarande vara folkpartist i grunden, men åt piratpartiets håll numera.

Kommer du rösta i EU-valet?


Inget annat? Njae, längtar till den 2/6 för då är det förstamötet till GBP:n och jag hoppas så att jag får igenom det. Min läkare har redan sagt att hon inte ser några hinder så i värsta fall får jag be henne om ett utlåtande till opererande läkare. Men jag kan själv inte se några hinder och är det nångång jag ska opereras så är det väl nu då jag har så mycket uppbackning runtom mig?


Finns det föresten inga scrappare (som då också kikar in i min blogg så att ni läser just detta inlägget *smile*) som befinner sig i närheten av Eslöv och som hade velat träffas för en scrapstund eller två? Jag saknar så att ha någon att scrappa med (eller saknar gör jag ju inte - har aldrig haft nån scrapkompis så jag vet ju inte ens hur det är! *ler*) Jag bits inte (men min hund gör...) och jag är snäll (men inte min granne), jag älskar att dricka kaffe (det gör också min äldsta dotter) och jag slutar aldrig att snacka (ta med öronplåster) - tycker du det låter som en okej date till scrapträff? Is there anybody out there? *skrattar* Annars får jag väl anordna en träff i vår stuga, i Torekov - tänk er några scrappiga tjejer, några flarror vin, lite öl & cider och saft/läsk för de som vill ha det istället, och sen bara scrapping all night long! Aaah, så kul det hade varit! Intresserad? *ler*

Tjolahopptjolahej, nu kom min make hem, ska väl vara lite social med honom och sen kallar sängen på mig!

Ha de bäst, må väl och ett megatack för all er support, era goa, goa kommentarer och era stora hjärtan som ni alla bär omkring på! Thanx!
måndag 25 maj 2009

Är detta året då allt vänder eller?!

Jag är så glad, så glad och jag kan knappt fatta att allt händer runt omkring mig nu (samtidigt får jag liiite panik, men det är bättre att det är på detta hållet än tvärtom!).

För att ni ska förstå (vilket de flesta av er redan gör.. *ler*) så ska jag bara nämna lite av allt som vänt.

I april stötte jag på underbara scrapmänniskor via nätet, till följd att jag nu har skapat jättemycket nya kontakter, som jag är oehört tacksam för att ha!
Jag fick gehör hos mina läkare och äntligen har jag "fått" en diagnos som känns rätt och som man kan behandla på ett vettigt sätt.
Jag fick rätt mediciner.
FK beviljade slutligen min SP och den ekonomiska siyuatonen förbättrades.
Jag börjar känna mig mer uppåt och det ser redan ljusare ut.
Vi har fått världens finaste hund, Kiara.
Idag fick jag brev från Kristianstad sjukhus, om ett först möte inför min GastricByPass operation (som jag väntat på sen okt-07 plus en del turer dess för innan.) Operation är planerad till sept-okt! Det börjar liksom bli verkligt!
Jag har tagit vissa livsavgörande beslut, i ett försök att bättra på mitt mående och även om vissa människor inte förstår mina val så har jag stöd av de flesta i min omgivning.
Jag engagerar mig i politiken (heja piratpartiet!) och tycker att det känns rätt.
Jag vågar säga nej. Och jag vågar säga ja.

För bara ett halvår sedan var det tvärtemot allt det jag skrivit - så kan ni förstå varför allt detta händer mig nu? Får det verkligen bli så där bra? Och vad blir straffet för detta då? Ja, jag kan inte låta bli att tänka på straffet... Det brukar ju komma förr eller senare, men denna gången hoppas jag iaf att vi slipper det. *ler*


Något annat skoj? Ja, jag fick ett underbart beställt paket i lådan idag. Från "wildorchidcrafts", titta själva så får ni se så mycket fint där var i lådan!Nu ska jag sätta mig och göra två uppdrag - fick en beställning till, på ett konfirmationskort åt en tjej. Så kul då man blir betrodd till att få göra kort åt andra!


Tack för responsen och lite övrigt bubbel ;-)

Inget nyskapat - så inga bilder, idag får ni hålla tillgodo med den snackiga sidan av mig (och när visar jag liksom INTE upp den då?!)...
Idag mår jag ännu bättre, fast trött efter en lite jobbig natt med Kiara. Men det är smällar man får ta. Jag mår bättre - hör ni det? B Ä T T R E . Och det är skönt. Grymt skönt. Jag försöker smälta min diagnos, jag läser, läser, surfar, tänker, surfar och läser och suger i mig allt det finns att veta - och för varje ny sak jag läser så är det ytterliggare en pusselbit av mitt liv som faller på plats. Nästan lite poetiskt va? Det är oehört befriande och skönt att få en diagnos på sig. Tråkigt - förvisso - men det är ju nu man kan börja göra något åt det (som förhoppningsvis kommer hjälpa också!), nu har jag ju en grund att stå på! Lovely!


Passar på att tacka för responsen om min blogg - jag kommer fortsätta skriva bara här och blanda hejvilt med scrapbooking, mediciner, piratpartiet, politik för övrig, my life - the story, familjen, osv... Det är som någon skrev - att man väljer själv vad man vill läsa och är där något som just du inte tycker är intressant så är det bara att hoppa några rader ner för att läsa nästa del. Fiffilurigt va!


Igår fick jag ett mycket intressant samtal (föresten - nu handlar det om piratpartiet igen, så börja skumma genom texten... *ler*) från killen som håller i en del av Skånedelen av PP. Vi pratade mycket om PP och hur man skulle få tag i folk, få folk att förstå att det handlar om så mycket annat än bara fildelning på nätet. För den största missuppfattningen ligger nog just där - att "vi" bara vill ha grejjer gratis via nätet - (men nä, jag betalar gärna, men för en service och en kultur som är värt det.) men det handlar om så mycket mer. Det är intressant också att se att det i PP's medlemmar finns allt från vänster till höger. Det är sant! Tänk vilken blandning och att alla dessa nu har ett gemensamt mål - det finner jag otroligt imponerande!
Skrämmande är det med det dokumenterade valfusket, inte att de gör detta mot just piratpartiet (även om jag finner det också kränkande, men det är inte det värsta) - utan att det är en kränkning över människors fria valmöjligheter. Vem är dem att bestämma vilket parti som ska få "ligga framme" eller "ute"? Vem är de att våga sig på, att överhuvudtaget ta en ställning i dessa sammanhang? Ska jag som röstare, inte kunna lita på att få den hjälp jag vill ha i röstningslokalen, ska jag själv behöva se till att ha med mig lappar dit?
Och om detta hade hänt mot någon av de större partierna? - då vågar jag sätta en hel del på att det hade blivit ett ännu större ramaskri.


Hursom - han som ringde mig igår - vi snackade om Eslöv och att ha en samlingslokal här, locka hit ungdomar, få lite mer "ordning & reda" osv. Och att jag kanske kunde ta en del av det? Ja, det hade varit skitkul, men jag tar ett steg i taget och hursomhelst så sker inget innan valet. Men lite roligt att ev bli en drivande kraft på det viset.


Nä, nog om politik nu (så du som inte är intresserad av politik kan börja läsa här istället *fniss*), över till annat.
En annan rolig grej - en vän mailade till mig igår och frågade om jag ville göra ett bröllopskort på beställning? Och (jag har inte svarat än, men ska göra det senare idag - bara så du vet det tjejen!) jag blev jätteglad - första gången jag får en förfrågan "utifrån" liksom! Och självklart vill jag det! Ska börja planera för det redan nu! *ler*

Annars har här inte hänt så mycket... Barnen är nyss iväglämnade till skola/dagis och mannen ligger och sover i soffan med liten Kiara bredvid sig. Hon har varit mycket vaken inatt, lite så där halvorolig, men det verkar bättre nu. Ska strax gå ut på minipromenix med henne!

Ha de bäst, må väl och take care!söndag 24 maj 2009

Fiasko med byrån, lite nya stämplar och övrigt snack! ;-)

Lite bättre idag, men jag lovar att jag aldrig ska slarva så med medicinen igen! Så jäkla dumt av mig, men så blir det ibland, inte lönt att gråta över spilld mjölk nu iaf! *ler*

Det är skönt att jag kan prata så öppet med min man, för då kan jag påtala mina svängningar och han hjälper mig igenom dem. Sen är det otroligt skönt med denna scrapphobbyn - man kan få tankarna på annat håll under ett litet tag. Och även om jag inte skapar så mycket så är det skönt att kika på andras vackra alster. Hänger mycket på SS-forumet (fast just idag är där ganska lugnt... Var håller ni hus??? *ler*) och surfar rundor på nätet för att läsa mer om politik och piratpartiet.

Är så himla intressant med politiken och jag svänger väldigt mycket mellan de flesta partier. Lite här och lite där så hade det varit ett perfekt parti i mitt tycke... Hade man inte kunnat rösta med poängsättning istället? Eller att varje stor fråga hade ett parti som väljs in? Fast det hade kanske varit ganska jobbigt att rösta då... Men ändå kanske bättre för samhället? Piratpartiet kör ju en fråga (med massa följdfrågor) och visst kan det kännas synd att köra sin röst på en fråga när det finns så mycket annat att bestämma om, men det känns som om integritetsfrågan är så stor och viktig att den kan vara bra att börja med. Ja, jag är mycket velig, men har ändå bestämt mig för PP, även om jag annars är mer åt FP, men de för bägge en politik som kan samsas om det mesta, tror jag, iaf.

Nog om politik nu!

Funderar på att starta en blogg till tillsammans med denna, där jag för mitt babbel om politik, mig själv och familjen? Eller tycker ni att det är ok att jag blandar hejvilt? Jag är ju en väldigt komplex person och har svårt att hålla mig till en enda sak *skrattar*
Får se vad jag ska göra - kommentera gärna era förslag!

Föresten - Har fått en kommentar om att någon ville ha min adress ang en KAOSaward! Det blir min fjärde och jag är mäkta stolt ska ni veta! Fyra KAOSawarder!? Till moi!? Men jag måste ju också ta tag i att skicka dem vidare! Detta gör att jag nu ska utse minst nio stycken som den ska gå vidare till! Skönt att ha så många, det blir liiite lättare att inte behöva välja bort så många som inte ska få en (denna gången!) *ler*

I veckan shoppade jag lite hos Altheas, pärlfloss i alla dess färger, sååå snygga lila band, notpapper, kortstommar och massa annat skojsigt. Plus två stämplar från bildmålarna. Har saknat en dop/bebis-stämpel och denna är ju bara så perfekt!

Visst är den söt? Sen har jag ju "slumrande babyn" också, den är riktigt vacker, men den går ju tyvärr inte att färglägga, den ska vara som den är. Så därför ville jag ha denna också!

En text till korten som kan vara bra att ha. Har ju inte så många kort-texter och försöker nu samla på mig en hel del. Är ute efter tingturas texter också - grymt snygga!


Sen vet ni, som följt mig här, att jag hållt på med en byrå som jag byggt från grunden.. Den är nu färdig, men blev tyvärr ett riktigt bottenfiasko *ler* Jaja, man kan ju inte lyckas med allt här i världen.

Jag har också lovat mig själv, dyrt & heligt, att aldrig nånsin klaga på tex IKEA's skitbyråer - för jäklar vad svårt det är att bygga dem!!
Dessutom är bildkvaliten riktigt usel, så ni får ta det för vad det är - fiasko. Hursom så har jag fått en utmärkt förvaringsplats iaf! *ler*

Här ser du hur den växt fram:Här har jag klätt allt i vitt "blompapper" för att få en fin grund att måla.


Lådorna klädde jag sen i ljuslila för jag ville att den färgen skulle lysa igenom bakom det bruna.


Lådorna är färdigklädda och jag har gjort den första målningen på stommen. Har också vänt stommen upp och ner då jag tyckte det var smidigare och snyggare att ha lådorna så istället.


Målat en andra gång för att täcka över alla "fulheter" bland skarvar och wellpapp. Lådorna är nu isatta och den ser färdig ut.


Lite spets på ytterkanterna för att dölja de värsta skavankerna och få den böljande känslan på sidorna. Tyvärr är fotot suddigt och färgerna visar inte sig i sitt rätta jag. Den är liiite finare IRL iaf..


Ovanpå har jag grundat med svart CS, sen en chalkad ljusljusrosa pappersbit och över den är ett urklipp från en gammal (välanvänd) påse. Lite blommor & pärlfloss som dekosar samt gröna skelettblad. Retroblommorna (inte de ljuslila) är från en MHV/RAK så jag vet ju egentligen inte vem de är ifrån ;-) Eller rättare sagt - det är inte tid att avslöja det än, men jo, jag vet vem de är ifrån! *ler* Snygga va!


Ovanpå står det: "NEWHOUSE - clothing company" och längst ner: "Signature for today's classics". Tyckte det var snyggt att ha på byrån.


Banden från papperspåsen fästa jag på sidan av byrån för att kunna bära den om den ska med nånstans med all sin förvaring. Lite läckert att använda papperspåsen till så mycket.

Nä, det blir nog inga fler byråer för mig, såvida inte grunden redan är gjord - för att klä den är inga problem.


Nu ska jag sätta mig i soffan och vara lite social, de två minsta barnen har redan gått och lagt sig och de tre stora ska strax i säng. Skönt att få en lugn stund ;-)

Kiara har varit superduktig idag - inga olyckor inomhus och hon har för första gången gjort. Just nu står hon och tittar på mig och undrar när jag ska komma och gosa med henne? *ler*

Gotta go! Ha en skön lördagskväll!

fredag 22 maj 2009

Retuschade foton, sovställningar och övrigt snack om bla PP ;-)


Idag har det inte varit en bra dag. Jag har varit ganska kass i måendet och med massa värk i kroppen. Mina antidepp tog slut i söndags och jag är ju så otroligt lat och har svårt att ta mig för att dra iväg till apoteket. Inte vidare smart va? Så jag har inte haft någon medicin alls sen i söndags och först idag kände jag av det (abstinens?), jag har varit väldigt labil i humöret, gråtmild och bara allmänte nere. SOm tur är så hade jag sinnesnärvaro nog att messa sambon om hur det låg till och han kunde då peppa mig lite. Plus att den gulliga saken kom hem en timme tidigare.
Jag ilade snabbt iväg till apoteket och hämtade ut de tre sorters tabletter jag nu ska ha.

Ska fortsätta med mindre dos av antidepp, atarax vid behov och den nya medicinen - Ergenyl. Hela namnet på medicinen är Ergenyl RETARD... Hmm... låter bra va? Retard liksom... *ler*
Denna medicinen är främst till mot epilepsi, men har då tydligen visat sig verksam på bipolära sjukdomar.
Hursom - i skrivandets stund (20:16) så har jag tagit min första tablett och hoppas att detta är början på något bra.

Igår tog jag fler vackra bilder hos faster, se och njut:


Sommar eller vaddå? *ler*


Okej, här blev det inte så supersnyggt i elements, men jag orkade inte använda magnetskt lasso, så jag gjorde en slarvig lasso istället... Ville iaf framhäva den goda och läckra muffinsen.


Här satt jag och faster och fikade - älskar deras inredning (eller utredning?) på terassen, såå snyggt med svart-vitt-rött!

Lite bilder på Kiara tas ju hundra gånger om dagen, men för att inte trötta ut er så har jag valt ut de sötaste..

En suddig bild (fortfarande - fasiken vad svårt det är att få den hunden att fastna på kort!) då Kiara bekantar sig med sitt nya hus... Litet va? *ler*


Hur sött är inte detta då? Dotter och vovve sover i djup dvala...


Annars har jag inte gjort så mycket idag, mest surfat mellan varven. Läst mycket om piratpartiet, kikat in i deras shop och bestämt mig för en hel del grejer. Visa sitt stöd liksom och det är ju knappast till nackdel att lila råkar vara min favvefärg.. *ler*
Läser mycket om en stor missuppfattning ang PP. Det handlar inte om att vi vill få saker och ting gratis, det handlar i stort om att bli erbjudna tjänster som inte kostar skjortan, där vi alla tjänar på det och att vi alla får behålla vår integritet. Idag är man ganska utlämnad, staten har koll på minsta lilla kring dig, inte konstigt att vissa blir paranoid idag. Och det är inte värst än - men tillåter med denna kränkningen så suddas snart gränsen ut för vad som är too much liksom. Att vi behöver en ledning är en sak - men det hade ju varit bättre att ha en ledning som lyssnar på sitt folk... Frihet under ansvar kan man kanske kalla det?
För vi har ju alla ett ansvar - men snart tas väl även det ifrån oss? För tänk så mycket egna tankar man kan ha när man är fri, usch nej, det kan ju bli farligt med självtänkande människor som styr sitt eget liv (under ansvar).. Hmpf! *ler ironiskt*

Min shoppingtur resulterade iaf i att detta ska/vill jag ha (bilder lånade från piratpartiets shop):
Ha de bäst, må väl och ta hand om er!