tisdag 5 maj 2009

Dottern poserar, min Rocker och sovande Kiara ;-)

I lördags hade jag kvalitetstid med äldsta dottern Jennifer. Vi hade så mysigt på stan, då vi shoppade leksaker, kläder och fikade gott på stans café!
Min dotter börjar bli (är!) så tjejig och det är så kul att vara på tu man hand med henne. Ja, det är skönt att få vara själv med vilket barn som helst i familjen. Det är ju inte precis så att det sker särskilt ofta... *ler*
Hon gillar att shoppa och det är kul att se hur hon agerar i klädaffären ("Nämen, titta mamma, denna är ju sååå snygg alltså!").
Det blev en massa rosa inköp och givetvis skulle det poseras när vi kom hem. Blivande modell? (Nä, för det får hon inte för mamma - idag är det ingen förebild att vara modell... Fast å andra sidan så ska jag inte påverka min dotter åt något håll alls, mer än att hon ska vara stark och trygg i sig själv!)
Kika själv på fina tjejen! (hon är bara så bäst på att göra grimaser och annat roligt på foton!)



Tror hon kikar på TV:n här? Men ser ni posen? ("Aaaa, alltså...ba...typ..")


"Eh? Ursäkta? Jag? Tsss...."



Är hon inte söt då? Mammas lilla tjej, som börjar bli så stor, så stor!


Sen har jag min alldeles egna lilla "Rocker" här hemma. En deal som förhandlades fram då vi köpte Kiara... Mannen fick en elgitarr.. (ja, för han har ju baaaara ett megaset med digitaltrummor, mikrofoner och tusen andra grejer som har med musik att göra...). Jag säger som de gör i 3-reklamen "En bra deal är en bra deal!" Och vi får ju både skön musik och en gosig vovve!
Just nu kan jag säga at gitarren har tagit första plats i mannens knä - jag har inte en chans mot denna svarta, blänkande skönheten...


Att han inte sover med den också, är jag väldigt förvånad över...


I fredags var jag, mellantjejen Melinda och minstingen Oliver och hälsade på Kiara. Det blev också helt betuttade i henne och tyckte att "Mamma valde den finaste valpen!". Tyvärr kunde jag inte ta så många foton på henne eftersom jag hade fullt sjå att hjälpa barnen hålla henne.
Idag är det bara 10 dagar kvar tills vi får hem henne! *längtar*


När hon sover, så sover hon rejält vill jag lova...!


Måste bara berätta... Snacka om att jag är yr i pottan (ja, vad kallar man det annars när man glömmer bort bästa väninnan i telefonluren? I två (2!) timmar?!!)
Fick ett samtal precis, från en affär, Fantasia, som ligger i Höör. Jag har nämligen mina kort och smycken till försäljning därute (sen ett par år tillbaka) - och kan ni tänka er? Jag hade glömt bort det helt!! Jag har alltså glömt att jag har smycken och sånt där.... *skakar på huvudet*
Hursom - jag har tydligen snart sålt slut på allt så det behövs påfyllning! Det är ju inga jättesummor, men så länge jag inte går minus så är det ju helt okej!
Det roligaste är att jag har utvecklats enormt på scrappingsidan och i ärlighetens namn trodde jag nog inte att folk ville köpa mina relativt enkla kort som jag gjorde då... Så det blir till att scrappa en del nya kort nu, ska bli kul att se om jag kan få dem också sålt!
Måste fixa lite studentkort, konfirmation och allmäna grattis-kort! *glad*


Annat som hänt då?
Ja, jag orkar ju inte dra allt här, men kan göra det i korta drag (om jag nu kan hålla mig kort - det är frågan det?!)
Förra veckan var jag hos FK av utredningskäl. De ville veta typ allt om mig (min kompiskrets, åldrar och psyke på familjen, får jag stöd? Vad anser jag själv om mitt mående? Etc, etc...), sådana frågor som jag faktiskt har lite svårt att svara på nu. För jag vet ju inte riktigt hur min planering framöver ser ut?
Min förra (behandlande) läkare var ju helt insnöad på ätstörningarna, medans jag hävdar att ätstörningarna inte är det primära - de är biverkningar av mitt andra mående.
Jag fick en ny läkare på ätstörningsteamet och hon håller med mig ang ätstörningarna.
Däremot ska vi hålla det bipolära, mano-depressiva, i åtanke under "behandlingen". Jag ska träffa läkaren igen om ett par veckor för att diskutera min situation mer ingående.
Har pratat med många i min närhet och det är många som beskriver mig som två sidor och de som vet något om mano-depp. säger att jag mycket väl kan passa in där.
Själv struntar jag fullkomligt i vad jag kan ha - bara jag slipper att halka ner så här igen. Jag orkar inte fler gånger.
Är lite besviken på alla läkare jag haft genom åren - att de har så svårt att lyssna på en? Och om man kommer in med en övervikt så blir de helt insnöade på att övervikten är roten till allt ont. Jag har ju inte alltid varit överviktig och även då tampades jag med samma sorts problem som nu? Nä, nu jävlar ska jag stå på mig och få den vård jag har rätt att få! För både mig själv, mina
barns och mannens skull.

Nu - är det dags för påfyllning av kaffe och en ny "dagens bloggrunda"!
Tack för er påhälsning, jag blir så jädrans glad över era gulliga kommentarer! *ler*

Må väl, ta hand om er!






23 kommentarer:

Tiggy sa...

Hih vilken söt dotter, brås på sin mamma. ;)
Du har kollat så mannen inte sitter och säger 'My precious' till gitarren? Män är lite roliga med sina saker, man får inte röra dem och verkligen inte anmärkta nånting om dem.
Måste vara världens sötaste valp! Ser fram emot fler bilder när hon bor hos er. :)
Men oh vad roligt med försäljningen! Mors dag är ju på intågande nu också, ska själv göra några kort i det temat till min säljlåda. Måste börja med studenten också men har inga stämplar som passar.. Hoppas Stämpelgården har öppet på fredag!
Massa kramar
Tiggy

Frusvea sa...

Det är rätt stå på dig! Ingen annan kan göra det åt dig. Det är hårt arbete, men det är ditt liv som gäller!!! Haha fnissar åt din dotter, så höll min dotter på i provrummet på Nova i helgen. Majj gadd det tog typ 100 år för att prova alla kläder eftersom hon måste posera :D

Du, vi kanske ska byta några ATC? så kan du ju prova på. Jag har hållt på flera år med detta och det är så kul. Gillar utmaningen med formatet.
Ha det bra trots det räliga regnet
*kram*

pysselninjangittan sa...

Vilken tuff tjej!
Jag hoppas verkligen du får bukt med ditt jag nu då du har en läkare som lyssnar.
kram

rose-marie sa...

tack.. vad gullig du är.. är ju alltid kul att höra att man inspirerar =)

ja.. det är frotté-aktigt band.. köpt på panduro, där det då var ett helt set med olika band i grönt.. köpte det på rea för typ 1 år sen.. men tror att de kanske finns kvar i sortimentet fortfarande.. var ganska billiga också.. tror att jag gav 20 kr, för hela setet...

Anna S sa...

Vad söt din dotter är! Hon kör samma poser som min syster gjorde när hon var yngre ;)

Vad spännande med butiken i Höör! Nu när vi har öppnat upp stugan, så blir det väl en och annan tur dit, så då får jag kika in och titta.

Hoppas att allt går bra med läkare och Fk osv. Det är inget man önskar att gå igenom!

Snart dags för slutresultatet i poängjakten! Lycka till!

Kramar,
Anna

Susan sa...

Wow, vilken brud! ;)
De är så härliga i den där åldern..

Vad roligt att du fått sålt lite kort och smycken! Spännande.

Och lycka till med allt det andra också. Kan vara kämpigt, men du har ett eget "support team" här på bloggen!;)

Tjingeling!

BellaMio sa...

Sicken goding till tjej det där!! Tror nog att hon tyckte att en shopping dag med mamma var helt ljuvligt! Och jag ser verkligen vad du menar, hihi!!

Angående dina problem så kan jag bara säga stå på dig!!! Jag vet hur det är att bråka med FK, kommunen, doktorer och ja gud vet vad!! Vill du prata av dig lite skit någon dag är det bara att skicka mig ett PM så ska du få min mailadress..

Kram tjejen :)

Carolines Vita vingar sa...

En sådan tuff tjej ni har hemma! Supersöt är hon också! Kan gissa att er dag tillsammans var jättemysig. Hoppas att allt ordar sig för dig!Det är SÅ viktigt att man får en läkare som förstår och tror på en. Håller tummarna att allt går bra och att det reder ut sig, för det är fruktansvärt att må dåligt!
Tusen kramar till dig!

Cyllan sa...

Hejochhallå!

Du och dottern ser ut att ha haft en trevlig tu-man-hand stund i lördags(söt hon e när hon poserar)

Söt eran Kiara är när hon sover...
(gissar att hundvalpar e lite som små barn...söta när de sover för de håller full rulle när de är vakna...hihii)Oo är det bara 10 dagar kvar tills ni ska få ta henne med er hem..spännande

Hoppas din nya läkare lyssnar mer på dig och det du känner är "rätt" ang. din situation. Man känner sig bra maktlös mot läkare för de har ju makten men det är bra att du står på dig - lycka till
Ha det gott
Kraaam C

Stämpelhamstern sa...

Fnissar för mig själv när jag läser om din dotter och kläder. Har två tjejjer på snart 18 och 20 år och den lilla vill fortfarande visa sina inköp poserande....

Åhh vad roligt med en ny bebis i antågande!! Dotterns "valp" är nu 1 år. Tiden går såååå fort. Min mamma hade uppfödning på Cavalier King Charles under 80-talet och alla valpar har verkligen olika personligheter.

Lycka till med FK och läkare (been there done that)!

Lotta sa...

Åh vilken söt lite modell ni har där hemma:) Längtar till mina tjejer blir så stora att dom tycker det är kul att gå i affärer och shoppa...(eller kanske inte....det låter dyyyyrt...hehe)
Grattis till kortförsäljningen.....jättekul! Jag antar att dom slantarna trillar rakt ner i scrapparsparbössan...hih...det gör dom här i alla fall:)

Vad eran lilla vovve växer!! Snart är han hemma hos er åxå....förstår att ni längtar. En riktig liten sötnos är det!!

Åh varför ska man behöva kämpa med FK och läkare jämt....Dom är bara makalösa!! Hoppas du får ordning på det tillslut och att dom lyssnar på dig. Stå på dig vännen!

Kram

Karin sa...

vilken härlig dotter du har! & vilken bra (färg-)smak på kläderna! ;) va roligt att du får sålt kort & smycken, det är ju alltid härligt med lite extrapengar till nya scrapsaker =)

Hoppas det löser sig till det bästa med alla dessa läkare & FK.. O du, helt rätt:STÅ på dig!

kram kram! !

Mrs X sa...

Måste bara kika in och gratulera till tredjeplatsen i Poängjakten!!! Grattis!! Hoppas att du får hem en massa fint för presentkortet :)

Vilken gullig dotter du har! Härliga poser, ser ut att vara en tjej som bjuder på sig själv. Och jag håller med Essmo, hon har bra färgsmak! Snygga kläder var det hon hittat också.

FK är verkligen ett kapitel för sig... Jag hoppas verkligen att det löser sig för dig! Verkar ju som att du fått en vettig doktor i alla fall, som är inne på samma linje som du. Det är ju så viktigt att man får rätt diagnos, annars kan man ju inte få den hjälp man behöver! Jag känner så igen mig i det du skriver om övervikten - det är precis som att den orsakar allt ont här i världen! Samma om man en gång har lidit av ångest - då skyller läkarna gärna alla symtom på det...
Själv håller jag tummarna att jag fortsätter att få sjukpenning från FK. Med de nya reglerna vet man ju aldrig, helt plötsligt bestämmer sig den där pappersdoktorn som aldrig träffat en att man inte har rätt till nån ersättning...

Massor av kramar till dig, jag tycker att du är otroligt stark och modig mitt i alltihop! :D

Tesa/Therese sa...

Vilken söt dotter du har! Riktig tuffing :o)Jag håller tummarna för att det löser sig för dig!!

Alex sa...

*fniss* vilken sötnos till dotter du har!!! ååå så roligt när de blir så där tjejiga! *längtar* o vad kul att dian smycken har sålt så bra! inte dåligt med lite extra inkomst.. speciellt om man får det för nåt man älskar att göra!

o du har rätt - stå på dig tjejen!

kraaaaaaaam

Miss Goldie sa...

Grattis till 3:e platsen i Poängjakten!!!

Jättesöt tjej! Hon är helrätt i sitt färgval, rosa ÄR fint! :-)

Jag har inte läst din blogg så länge så jag vet inte vad du gåt igenom men som alla andra redan skrivit så ska du stå på dig och kräva att få rätt vård. Får jag fråga vad du har för slags ätstörning eller tar du illa upp då? Du behöver inte svara om du inte vill!

Kramisar!

rose-marie sa...

tack..

ja.. visst är det så... de behöver ju vara på dagis och få lite stimulans ifrån andra barn.. speciellt när de inte har några syskon...

kram

Sofie sa...

Härlig dotter du har och vad skönt att bara få tid att umgås med henne en stund.
Det var ett tag sedan jag hann med min bloggrunda och måste idag passa på att tacka för awarderna jag hade fått *superglad*. Nästa Scrapträff i Lund är den 24 maj och det är den sista för terminen. Vet inte om jag kan gå än men vill verkligen :-)
Stå på dig vännen min och kom ihåg att vi är många som står bakom dig!!!
Kramar Sofie

Emma sa...

Helt underbar dotter!! Vilken pingla!! Kanon med egentid, både för dig och henne.
Usch, det är så jobbigt när man är sjuk och måste krångla med sjukvård och FK. Det är ju faktiskt så att man måste vara frisk för att orka ha rätt att vara sjuk, och bli ordentligt lyssnad på. Grr...

Grattis till försäljningen!! Så superroligt!!

Och fy, att du oxå varit med om det jag upplevt med lillan. Fy!! Det är precis som du beskrev, jag gick och tänkte hur verkligt jag skulle kunna ringa till folk och säga att hon var borta.
Men nu slapp jag ju det, och må jag aldrig ens behöva tänka så igen!!

Undersökningen gick bra, vi får svar på den om någon/några veckor.

Må så gott, och ta hand om dig och de dina!!
Kramarna!!

Annica H sa...

Vilka fina bilder på "lillpinglan"! Hon är en toppenmodell! :)
//Annica H

Cyllan sa...

Först - grattis till 3:e platsen i pojängjakten
Och sen har jag något jag vill att du ska se i min blogg så skynda dig dit (ler)
Ha en bra dag
Kraaam C

Anonym sa...

Hej vännen!

Först & främst vill jag säga att du har en tokigt gullig tjej, supersöt vovve & en härli man som du kan förhandla med! ;) Jag hade aldrig fått skaffa en hund om han hade fått, ngt, ha ha! Sen vill jag oxå säga att du verkar vara en stark tjej! Jag vet själv hur det är att må dåligt, kanske inte på samma sätt & orsak som dig men i det stora hela...det är klart att du ska stå på dig, du har rätt till en bra sjukvård!!

Ha det så gott, massor med styrkekramar till dig!

Erica sa...

Vilken dotter du har, hur gullig som helst. Förstår att du längtar efter voven, ser jätte go ut.

Hoppas att allt ordnar upp sig för dig. Grattis till försäljnigen. Alltid kul när någon gillar en saker.

Ha det gott!
Kram Erica