tisdag 17 mars 2009

Tutorial önskades visst till mina blommor =)

Okej, en tutorial var önskad. Tyvärr är jag nog den mest opedagogiske förklarande människan som någonsin funnits. Men jag ska göra mitt bästa, fördelen är att det inte är särskilt svårt att göra "mina" blommor. =)
Skär/klipp till längder av de papper du vill använda . En 33cm arklängd delas sen i tre delar, dvs 10-11cm/längd (en bit försvinner iom att man snedklipper kanterna sedan). Men har man kortare spillbitar så får man anpassa alla bitarna efter samma längd. Bredden är beroende av vilken blomma man vill göra. Ska jag göra små blommor kör jag med ca 1cm, till större blir det ca 1,7-2cm.

Behövs: Hålgörare av vilket slag som helst, jag använder en syll. En sax och lite lim samt de brads du vill ha till dina blommor.

Klipp nu till alla bitarna och sneda till kanterna. För småblommor kör jag med hel snedkant och för stora blommor kör jag med en triangel på toppen av längderna (<---Här! Precis här! Förstår ni hur kass jag är på att förklara??) Ja, ni får kika på mina färdiga blommor för att kanske förstå vad jag menar.
Sen väljer du ut de bitar du vill matcha. Jag använder oftast tre sorters färger/ark/mönster och 2 av varje längd - alltså totalt 6 stycken längder (för de små blommorna).
För de stora blommorna/längderna gäller 4 längder totalt.
Ska du ha en "miniblomma i en stor" såsom jag gjort HÄR, så ska det bara vara 4 bitar av de smala.
Men det är en smaksak, du får helt enkelt pröva dig fram (såvida hjärnan inte kreverat vid det här laget av min något invecklade beskrivning??).

Vik alla längderna på mitten, gör ett hål som passar till bradsen och börja trä på dem. En liten klick lim på varje längd, vid hålet, gör att det håller bra plus att du kan ta av blomman från bradsen sen - om du kanske, likt mig, får en annan idé till användningsområdet.
Här är det också en smaksak med mellanrum och hur många av varje längd - du får testa dig fram.


Färdigt på baksidan!


Och som en sista touch tvinnar/halvviker du bitarna lite för att få lite "lyft" på det hela. Eller så snurrar/tvinnar du, likt quilling, längderna inåt (eller utåt, testa!) blommitten för att få just den effekten.
Man kan göra precis hursomhelst, man får helt enkelt experimentera lite! =)Jag hoppas du överlevde min tutorial? Om inte, får du klaga hos ARN (inte tempelriddaren alltså!), Allmänna ReklamationsNämden (heter det så?), men jag tvivlar på att de lyssnar på dig. Eller så får du helt enkelt ställa lite fler (pedagogiska!) frågor som ett litet, litet barn hade kunnat svara på. Kanske att jag då också kan svara på det (Kanske!!). Jaja, ni får la pröva er fram och visa gärna upp resultatet (men det får ju inte bli bättre än mitt, bara så ni vet!). =)
Må väl!
Kram
/
Angelica-Dolliver

2 kommentarer:

Kamilla sa...

Åååhåå vad coola blommor :D verkligen supercoolt!!
Fram med mera pappersblommor!!

Anita/AniLi sa...

Jo men denna beskrivning gick ju att förstå, härliga blommor blir det i alla fall!
Roligt att komma hit, ser att du också är 5 barnsmamma och har tvillingar! Jag har dock bara ett tvillingpar! Tufft men mycket roligt också, eller hur?
Anita